«Нам під силу усі переломи скелету», – завідувач обласного центру травматології Адріан Філь

«Нам під силу усі переломи скелету», –  завідувач обласного центру травматології Адріан Філь
У Волинському центрі ортопедії, травматології та артроскопії лікують усі, навіть найважчі, переломи скелету. Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству ВолиньPost розповів завідувач центру, професор Адріан Філь.

«Протезування у нас домінує, але поза тим ми займаємося скелетною травмою: переломи проксимального відділу стегна, внутрішньосуглобові складні переломи, переломи скелету. Без перебільшення скажу, що нам під силу усі переломи скелету. Бо при важких переломах ще років 10-15 тому люди, які мали можливість, їхали за кордон. Зараз такої потреби нема, бо наші оперативні втручання – на найвищому рівні», - зауважив лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Через 6 годин після заміни суглоба стати на ноги — то було чудо, зараз рутина», — професор Адріан Філь

Адріан Філь також наголосив, що ортопеди-травматологи займаються також найважчими переломами у скелеті людини – переломами тазу.

«Складність пов’язана з тим, що в тазі є велика кількість м’язів та зв'язок, які кріпляться до тазової кістки, їх важко співвставити та фіксувати. До всього ж доступ до тазу важкий, адже окрім органів черевної порожнини, там проходять магістральні судини та нерви, які можна пошкодити, і пацієнт може померти на операційному столі від раптової втрати великої кількості крові. Попри усі ризики, ми успішно проводимо такі операції», - сказав професор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Нам під силу усі переломи скелету», – завідувач обласного центру травматології Адріан Філь
23 жовтень, 2023, 13:26