На Волині у сільській церкві висить ікона російського царя

На Волині у сільській церкві висить ікона російського царя
Ікона з сімʼєю російського імператора висить у сільській церкві на Волині. Її побачив Андрій Харук – батько загиблого воїна Тараса Харука.

«Село Мельники, колишній Шацький район. Церква московська. Стою собі в куточку, в пів вуха слухаю незрозуміле бурмотання молодого священника (попередній сидить за вбивство собутильника). Озираюсь, а на стіні – ікона московського царя і його виплодку! Десятий рік відбиваємося від московщини, наші діти гинуть на війні, а в церквах такі ікони висять! І до людей не доходить», – написав Андрій Харук, передає «12 Канал».

Як виявилося, це ікона так званих царських страстотєрпцев. У 1918 році більшовики розстріляли імператора Миколу ІІ, його дружину Олександру Федорівну та їхніх п’ятьох дітей: чотирьох доньок і спадкоємця престолу Олексія. У 2000 році російська православна церква канонізувала царську сім’ю як святих мучеників.

Церква у селі Мельники побудована за часів незалежності України у 1997 році.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ікона, УПЦ МП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Одні хоронять найдорожчих,інші роблять вигляд,що війни немає.Невже поліщуки справді такі нерозумні,як,зазвичай,з них насміхаються в тупих жартах? Величезна подяка пану Андрію за те, що він продовжує справу свого сина -боронить Україну , хай не на фронті, а в тилу,і не від зовнішнього ворога,а від ,,своїх українських гнид''. Для нас, чиї рідні загинули,ця війна вже ніколи не закінчиться,але може статися так,що вона прийде до кожного,хто робить вигляд,що її немає.
Відповісти