Судили шахрая з Волині, який збирав кошти на лікування військовослужбовця та тяжкохворих дітей

Судили шахрая з Волині,  який збирав кошти на лікування військовослужбовця та тяжкохворих дітей
На Волині засудили шахрая, який збирав кошти на лікування військовослужбовця та тяжкохворих дітей.

Про це повідомили у пресслужбі поліції Волині.

Зловмисника викрили працівники карного розшуку та слідства спільно із кіберполіцейськими Волинської області за процесуального керівництва Нововолинського відділу Володимирської окружної прокуратури.

Встановлено, що з 2022 року правопорушник розміщував фіктивні оголошення у соціальній мережі Facebook, щодо збору коштів на лікування хворих дітей та проходження реабілітації поранених військовослужбовців, внаслідок чого небайдужі громадяни перерахували понад 60 тисяч гривень.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України, поліцейські провели санкціонований обшук за місцем проживання 32-річного жителя Нововолинська, у результаті якого вилучили мобільні телефони з яких зловмисник здійснював публікації, а також банківські картки на які здійснювались зарахування коштів та ноутбуки.

При огляді мобільних телефонів встановлено, що зловмисник одночасно використовував 21 обліковий запис в соціальному додатку Facebook для збору коштів.

Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні 100 злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Підозрюваному обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

У вересні слідчі завершили досудове розслідування у вказаному провадженні та обвинувальний акт скерували до суду.

Нововолинський міський суд Волинської області визнав підозрюваного винним у вчиненні інкримінованих злочинів та призначив йому покарання у виді двох років позбавлення волі, приєднавши частково невідбуте покарання за попереднім вироком, остаточно присудив – п’ять років та чотири місяці позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Судили шахрая з Волині, який збирав кошти на лікування військовослужбовця та тяжкохворих дітей
07 листопад, 2023, 13:13