Нема де дівати: Україна відкриває новий табір для військовополонених

Нема де дівати: Україна відкриває новий табір для військовополонених
Через велику кількість російських військовополонених найближчим часом в Україні відкривається новий табір для утримання військовополонених.

Паралельно з цим тривають роботи з підготовки до запуску ще одного табору, повідомляє в телеграмі проект «Хочу жити».

Збільшення кількості військовополонених пов'язане як із ситуацією на фронті, що погіршується мотивацією російських солдатів, так і через блокування обмінів військовополоненими російською стороною.

Як і у випадку з табором “Захід-1”, умови у новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права. Російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв'язком із рідними, а також постійним доступом до представників Міжнародного комітету Червоного хреста. Сам табір перебуває у глибокому тилу, оскільки це передбачено Женевськими конвенціями.

Зміст військовополонених виключно у спеціально відведених для цього місцях передбачено Женевськими конвенціями. На відміну від РФ, Україна дотримується міжнародних гуманітарних норм. У той час як російська сторона, наприклад, містить українських військових у звичайних в'язницях та виправних колоніях разом із ув'язненими, часом у нелюдських умовах, не поважаючи та фактично не визнаючи їхнього статусу військовополоненого.

Нагадаємо, військовий оглядач Олександр Коваленко пояснив, чому хід контрнаступу Сил оборони не дає підстав для «зради».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нема де дівати: Україна відкриває новий табір для військовополонених
07 листопад, 2023, 16:27