Привласнив понад 1, 3 млн на ремонті дороги: на Волині судили керівника білоруського підприємства

Привласнив понад 1, 3 млн на ремонті дороги: на Волині судили керівника білоруського підприємства
Покарали керівника представництва білоруського підприємства, який заволодів понад 1,3 млн бюджетних коштів на ремонті дороги.

Про це повідомили у пресслужбі Волинської обласної прокуратури.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Волинської обласної прокуратури Луцький міськрайонний суд визнав директора Представництва ВАТ «ДБТ №4 м. Брест» винуватим у службовому підробленні та заволодінні бюджетними коштами в особливо великих розмірах.

Доведено, що у ході виконання у 2019 році згідно з укладеним між галузевим департаментом Волинської обласної державної адміністрації та білоруським підприємством договором робіт із поточного ремонту автомобільної дороги місцевого значення у Ковельському районі посадовець підприємства-підрядника незаконно заволодів бюджетними коштами в сумі понад 1,3 мільйона гривень, вказавши у актах виконаних робіт вищий клас та більші обсяги асфальтобетону, ніж фактично використаний.

Вироком суду йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права три роки обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, та з конфіскацією майна.

Суд задоволив також пред'явлений прокурорами позов про стягнення із керівника представництва на користь Департаменту інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації заподіяних збитків.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Привласнив понад 1, 3 млн на ремонті дороги: на Волині судили керівника білоруського підприємства
17 листопад, 2023, 12:50