Військові евакуювали на Волинь з-під обстрілів корову Маню. ВІДЕО

Військові евакуювали на Волинь з-під обстрілів корову Маню. ВІДЕО
Військові та волонтери провели справжню спецоперацію, щоб вивести з-під обстрілів на Донеччині корову Маню. Її господиня загинула, тож тварина вешталася полями та лісосмугами сама.

Солдати її підгодовували, однак розуміли, що перебувати Мані тут небезпечно і вирішили доправити корову до родичів одного з військових на Волинь. Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Тетяни Хомич.

Військові допомагали корові, оскільки росіяни під час обстрілів вбили її господиню. Тварину тоді поранили. Більше місяця Маня жила по-сусідству з військовими. На кілька днів зникала, а потім знову до них приходила.

«Цілий день ходив по селу, шукав свою ненаглядну подругу, а вона прийшла сама до мене, коли я розчарований йшов», - каже військовий Олександр «Фауст».

Бійці її щоразу підгодовували. Однак розуміли, що таке сусідство небезпечне і для неї, і для них. Тож вирішили – корову треба евакуювати із зони бойових дій.

Рідні військового Олександра, який опікувався Манею, погодилися забрати її до себе на Волинь. Волонтери вирішили допомогти тварині. Корова подолала більше тисячі кілометрів.

У нових господарів тварина почувається комфортно. Катерина Сидорук - нова власниця Мані. Поки чоловік з братами воює – раду корівці даватиме разом зі синами – Ярославом та Костею.

Жінка розповідає, корову вже оглянув ветеринар. Їй десь п'ять років. Тварину на Волині почали лікувати.

Тепер бійці думають, як до морозів евакуювати ще й родину кіз, яка теж блукає під вогнем без господарів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Військові евакуювали на Волинь з-під обстрілів корову Маню. ВІДЕО
17 листопад, 2023, 21:57