Рік без прав та 17 тисяч гривень штрафу: суд покарав водія електроскутера за п’яну їзду

Рік без прав та 17 тисяч гривень штрафу: суд покарав водія електроскутера за п’яну їзду
Рік без прав та 17 тисяч гривень штрафу – таке покарання отримав водій електроскутера, який сів за кермо п’яним. Чоловік під час розгляду справи пояснював, що керував транспортом лише у дворі, однак Старовижівський районний суд ці слова до уваги не взяв.

Про це інформує ІА Волинські новини.

Як ідеться в постанові, ввечері 14 жовтня Анатолій Г. керував електроскутером Forte на вулиці Молодіжній в селі Дубечне, маючи явні ознаки алкогольного сп`яніння. Від проходження тесту керманич відмовився, відповідно вчинив правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Коли ж справу розглядали у суді, Анатолій Г. не визнав вини. Він розповів, що в той день зранку приїхав скутером до сусіда, з яким випивали і відпочивали. За той час підійшли ще двоє сусідів і попросили покататись скутером. Вони їздили по черзі і лише по території неогородженого подвір`я.

Ознайомившись з відеозаписом до протоколу, правопорушник зауважив, що скутер по дорозі не їхав, а лише по території подвір`я. А хто був за кермом – взагалі незрозуміло. Під час події він повідомив працівнику поліції, що не керував скутером. Також відмовився пройти огляд на стан сп`яніння, бо вживав алкоголь, відповідно не було сенсу його проходити.

Анатолій Г. просив закрити провадження в справі, оскільки не керував транспортним засобом.

Дослідивши докази, серед яких відеозапис події, суд вважав, що вина водія скутера доведена. З відеозапису з нагрудної камери поліцейського та відеореєстратора зі службового автомобіля видно, що поліцейські за допомогою проблискових маячків подають вимогу про зупинку скутеру, водій якого, збільшуючи швидкість, намагається втекти та з`їжджає у двір будинку.

Під час складення протоколу Анатолій Г. пояснював, що він саме заїхав в двір і просто стояв біля скутера, коли підійшов працівник поліції. А в суді він надав інші пояснення, мовляв, приїхав скутером приблизно за шість-сім годин до події, а його скутером керували інші сусіди і лише в межах території подвір`я.

Суд розцінив показання Анатолія Г., як спосіб уникнення відповідальності, адже докази їх спростовують.

Врахувавши всі обставини, суд призначив правопорушнику покарання у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, штраф
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От цікаво- що у нас за закони?
Одного відпускають, бо електросутер не є механічним засобом.Іншому клепають штраф.
Яким чином з'явилась різниця?
Чи все вирішує неопохмелений суддя?
Відповісти