63-річна волинянка стала посмертним донором і врятувала життя двом людям

63-річна волинянка стала посмертним донором і врятувала життя двом людям
Вперше на базі Медичного обʼєднання Луцької міської територіальної громади виконали посмертний забір нирок для трансплантації.

Про це повідомили у медичному закладі.

Операцію проводив лікар-трансплантолог Першого територіального медичного об'єднання Львова Андрій Крупач спільно із лікарями нашого медичного обʼєднання.

«Донором стала 63-річна жінка, яка поступила до нашого медичного закладу із масивним геморагічним інсультом. Колеги-реаніматологи боролись за життя пацієнтки, але, важка, несумісна з життям форма інсульту, не залишила жодного шансу. Анестезіологи діагностували смерть головного мозку.

Родичі пацієнтки дали згоду на забір органів. Дякуємо їм за це рішення. Трансплант-координатор зареєстрував донора, система автоматично з'єднала його з Першим територіальним медичним обʼєднанням Львова», - повідомив подробиці завідувач відділення загальної хірургії, лікар-хірург Олександр Масіков.

Медики нашої Клінічної лікарні створили «коридор пошани» і хвилиною мовчання вшанували памʼять донора та подякували рідним за гуманне рішення. Операція тривала півтори годин. Органи відразу поїхали до Львова. Вони врятували життя двом пацієнтам - чоловікам, які є родичами між собою. Операція з трансплантації пройшла успішно, стан пацієнтів стабільний.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
63-річна волинянка стала посмертним донором і врятувала життя двом людям
23 листопад, 2023, 09:50