Українським водіям, заблокованим на пункті «Дорогуськ – Ягодин», доставили їжу і ліки

Українським водіям, заблокованим на пункті «Дорогуськ – Ягодин», доставили їжу і ліки
Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників роздали 2500 тисячі літрів води, 1200 обідів та необхідні медикаменти водіям, що заблоковані перед пунктом пропуску “Дорогуськ – Ягодин”.

Про це повідомляють у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Також вже 10 днів заблокованим водіям активно допомагає команда World Central Kitchen. За цей час команда роздала майже 14 тисяч гарячих обідів.

«Ягодин – Дорогуськ» – це найбільший вантажний пункт пропуску України. За добу, через з нього на в’їзд та виїзд може проїжджати по 680 вантажівок. Наразі, через блокаду кордону з польського боку, цей пункт пропуску перетинає кілька десятків вантажівок на добу. Окрім цього, з польського боку кордону у фізичній черзі очікують понад 800 вантажівок.

Минулого тижня у рамках роботи Штабу – продукти, вода та ліки були доставлені водіям, що тривалий час очікують перед пунктами пропуску “Корчова – Краківець” та “Рава-Руська – Гребенне”. Наразі кількість вантажівок у фізичній черзі з польського боку складає 700 та 600 транспортних засобів відповідно.

Водії та перевізники, що заблоковані на кордоні, можуть звернутись на цілодобову гарячу лінію Укртрансбезпека, повідомити про потреби та будь-які інші пов’язані питання за номером: +38-(067)-120-04-83.

Додаткові потреби можна вказати через форму:
https://bit.ly/47NapVX

Також, водії, що бажають евакуюватись до України, можуть заповнити форму за посиланням:
https://bit.ly/47lHSXT

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство відновлення спільно з профільними асоціаціями та перевізниками створило Штаб допомоги українським водіям. Його ключова задача – забезпечити українських перевізників їжею, питною водою, медикаментами допоки не буде відновлена стабільна робота пунктів пропуску. Водночас, Міністерство ініціювало направлення моніторингових груп з боку Європейського Союзу на заблоковані пункти пропуску з метою фіксації реальної ситуації, що склалась на кордоні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українським водіям, заблокованим на пункті «Дорогуськ – Ягодин», доставили їжу і ліки
26 листопад, 2023, 14:38