Арттерапія для дружин загиблих військових: жінки у Луцьку малювали картини

Арттерапія для дружин загиблих військових: жінки у Луцьку малювали картини
Дружини загиблих військовослужбовців відвідали арттерапевтичний майстерклас в обласній бібліотеці для юнацтва. Жінки малювали на картинах свої емоції, почуття та переживання.

Майстерклас для дружин загиблих бійців провела художниця Ольга Росинчук із Нововолинська, розповіла Суспільному кураторка проєкту "MOLESKINE: територія творчих" Валентина Романишена.

У рамках проєкту вже відбулось шість зустрічей з дружинами загиблих бійців.

27-річна Інна Маковецька прийшла на захід разом із маленькою донечкою, жінка говорить, її чоловік Іван Маковецький загинув у травні минулого року, так і не побачивши дитину. Він був гранатометником.

"За сім днів до загибелі, ми дізналися, що у нас буде донечка, і він тоді назвав її Уляною. З дитиною мені хочеться посміятися, побавитися, а у мене немає емоцій. В психотерапії застосовується багато арттехнік, і малювання – це одне із видів, яке може їх викликати", — говорить жінка.

Чоловік Альони Вітко – 30-річний Павло Вітко загинув п’ять місяців тому у селищі Ямпіль на Донеччині.

"Якби не синочок, я б тут не була напевно. Зараз такий період, що він навчився ходити, бігати, танцювати, то немає коли сумувати. Лише зараз приходить усвідомлення, що чоловік загинув і його більше не буде", — розповідає Альона Вітко.

Арттерапевтичну зустріч також відвідала кураторка волинської спілки дружин загиблих військових "Ми разом" Світлана Козачук. Вона говорить, що нині у спільноті орієнтовно 65 жінок і для них такі заходи важливі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Арттерапія для дружин загиблих військових: жінки у Луцьку малювали картини
04 грудень, 2023, 09:40