Як забезпечити ефективне обслуговування вантажівки*

Як забезпечити ефективне обслуговування вантажівки*
Відповіді на питання, поставлені у заголовку, існують. І існують дуже давно. Вони прості та ясні. І саме їх ми тут і згадаємо.

Не будемо гаяти час. До діла!


Зробіть планове обслуговування частиною свого життя та важливим пунктом витрат у вашому бюджеті! Це дійсно допоможе уникнути куди більш важких (та дорого коштуючих) проблем пізніше. Підтримуйте свою вантажівку в ідеальній формі постійно. Це і вигідніше, і безпечніше!

Ви можете зробити кілька речей, щоб продовжити термін служби вашої вантажівки. Виділивши час на перевірку та технічне обслуговування вантажівки, ви заощадите час і гроші у майбутньому.

Перелічимо десять порад, що допоможуть продовжити термін служби вашої вантажівки та забезпечити вашу безпеку на дорогах.

Поради щодо продовження терміну служби вашої вантажівки


1. Перевіряйте та своєчасно робіть заміну мастила


Щоб подовжити термін служби вашої вантажівки, переконайтеся, що в ній завжди достатньо мастила і що воно замінюється своєчасно.

Експерти стверджують, що стандартні інтервали заміни мастила, що зазвичай прив’язані к километрам пробігу, дійсно працюють і виникли не на голому місці.

Однак, залежно від моделі та віку вашої вантажівки та найбільш частого режиму водіння (по шосе чи по місту), інтервали заміни мастила можуть варіюватися. Власнику авто варто знати ці цифри.

2. Перевірте тиск у шинах


Хоча перевірка тиску в шинах безпосередньо не подовжує термін служби вашої вантажівки, вона може допомогти подовжити термін служби ваших шин і навіть зменшити витрату бензину.

Коли ви постійно знаходитесь в дорозі, кожна дрібниця, що допоможе зменшити витрати на пальне та подовжити термін служби шин – дуже важлива.

3. Догляд за станом шин та балансировка


Ваші шини зношуються через нерівності, вибоїни та загальний знос, пов’язаний з часом використання. Догляд за станом шин, та вчасна балансировка колес також дуже важливі.

4. Поточне технічне обслуговування


Хоча звичайне технічне обслуговування може здатися таким, що вимагає багато часу та грошей, воно насправді може ще більше заощадити ваш час і гроші в довгостроковій перспективі.

Регулярні перевірки та технічне обслуговування допомагають виявити будь-які незначні проблеми, перш ніж вони стануть серйозними. Серйозні проблеми можуть зрештою коштувати вам більше грошей і можуть забрати багато часу, який ви можете ефективно провести у дорозі.

Плануйте перевірки технічного обслуговування так, щоби витрачений на них час був запланованим, а не траплявся зненацька по дорозі до місця призначення.

5. Промийте радіатор


Регулярне промивання радіатора може продовжити термін служби двигуна. У посібнику користувача до вашого авто має бути вказано, як часто це рекомендується робити. Ви також можете робити це під час планових перевірок та технічного обслуговування.

6. Не перенавантажуйте свою вантажівку


Є безперечним фактом, що ваше авто саме і зроблене та використовується для перевезення великих вантажів до місця призначення. Але переконайтеся, що ви не первищуєте вагові обмеження своєї вантажівки.

Перенавантаження вашої вантажівки змушує усю її конструкцію працювати куди інтенсивніше. А значить, підвищується і її знос.

Занадто часте перевантаження може призвести до збільшення витрат на ремонт і загальне технічне обслуговування вашої вантажівки та скорочення терміну її служби.

7. Перевіряйте світлотехніку та оптику


Ви завжди повинні бути переконані, що ваші зовнішні освітлювальні прилади працюють! І працюють якісно. Як треба.

Переконайтеся, що і ваші внутрішні освітлювальні прилади також працюють. Особливо ті, що на панелі приладів.

Якщо усі прибори на приборній панелі працюють як треба, індикатори вкажуть на зміни у стані вашої вантажівки якомога швидше. Якщо освітлення приборної панелі працює, ви помітите зміну показників приборів швидко та вчасно.

Догляд за освітленням може коштувати вам трохи грошей, але це також може заощадити ваші гроші, якщо проблему буде вирішено до того, як вона стане справді великою.

На щастя у сучасних інтернет-магазинах є дуже великий вибір приладів освітлення, ламп та інших комплектуючих до світлотехніки. Деякі власники вантажівок навіть фанатіють від цієї теми. І це, насправді, дуже корисне хобі.

8. Очищуйте повітряні фільтри


Коли ви востаннє чистили повітряний фільтр? Постійне перебування в дорозі призводить до того, що повітряні фільтри наповнюються пилом і брудом.

Рекомендується своєчасно очищати та заміняти повітряні фільтри. Зробіть це частиною свого звичайного технічного обслуговування.

9. Перевіряйте рівні всіх важливих рідин


Завжди корисно знати рівні рідин, щоби переконатися, що ваша вантажівка працюватиме належним чином. Що її водіння буде ефективним та безпечним. Треба звертати увагу на рівень мастила, охолоджуючої рідини, трансмісійної рідини, гальмівної рідини і навіть рідини для омивання вітрового скла. Ну і, звичайно ж, палива.

10. Дрібниць немає


Сучасна вантажівка складається з безлічі складових частин. Від якихось з них ефективність і безпека роботи автомобіля залежить більше. Від якихось – менше. Але дрібниць, насправді не буває.

Серйозний та досвідчений автовласник грамотно розподіляє пріоритети. Знає, на що варто витратити гроші та час насамперед, а що поставити нижче за списком.

Але він ні про що не забуває.

Двірники, сонцезахисні штори, нові чохли на сидіння, опалення кабіни, нові дзеркала, аптечка, буксирувальний трос та багато іншого – речей про які не варто забувати, безліч. Не всі вони є речами першочергової важливості, але потрібні та корисні всі.

Навіть, здавалося б, така не сама практична річ, як презентабельний вигляд вашого автомобіля, відіграє свою роль. Адже саме від нього часто залежить враження, яке ви чините. А отже, і ставлення до вас клієнтів та інших учасників руху.

Благо, повторимося, в інтернет-магазинах є все. Були б гроші. Тільки не надто захоплюйтесь! Адже там стільки цікавого! Пам'ятайте про пріоритети!

Бо опитування показують, що витрати на паливо, ремонт і шини є одними з найбільших витрат для сучасних транспортних компаній. Тому ми радимо вам дотримуватись цих десяти порад. Своєчасно та правильно витрачені гроші та зроблені діла насправді допоможуть зменшити витрати на ремонт і збільшити термін служби вашої вантажівки.

Джерело - https://trucker-boss.com

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як забезпечити ефективне обслуговування вантажівки*
04 листопад, 2023, 23:04