Вирок суду щодо експосадовця у Луцьку: не хабар, а провокація

Вирок суду щодо експосадовця у Луцьку: не хабар, а провокація
Суд першої інстанції у Луцьку виправдав екс-радника директора Служби місцевих автомобільних доріг Волині Євгенія Киричука у справі про отримання 200 тис. грн хабара.

Про це пише zaxid.net.

Як йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду, радником голови Служби місцевих автодоріг Євгенія Киричука призначили в листопаді 2020 року. Кримінальну справу на нього відкрили за отримання 200 тис. грн від представника фірми-підрядника, що займалась будівництвом нових світлофорів у селі Рованці.

Як вважає слідство, Киричук начебто подзвонив до підприємця і запропонував повпливати на посадовців Служби за 200 тис. грн, аби вони підписали акти виконаних робіт та виплатили за роботи повну суму. Передача грошей відбулася 12 лютого неподалік Волинської ОДА. Тоді ж посадовця затримали.

Допитаний у суді обвинувачений провину не визнав і заявив, що зустрічався лише для того, щоб передати підприємцю документи. Під час останньої зустрічі 12 лютого співрозмовник передав йому пакет, але обвинувачений його не відкрив і запевнив, що не знав про його вміст.

Суддя Ігор Ясельський дійшов до висновку, що на злочин чоловіка провокував підприємець, що діяв за вказівкою правоохоронців. Зокрема, судячи з запису розмов, він був ініціатором всіх зустрічей та сам піднімав питання про оплату.

«Працівники правоохоронних органів не обмежилися пасивним розслідуванням діяльності <радника>, а вплинули на нього, підбуривши до вчинення злочину, тобто дії працівників правоохоронних органів вийшли за межі пасивного розслідування діяльності», – вирішив суддя.

Відтак він постановив визнати Євгенія Киричука невинуватим та скасувати арешт на його майно.

Зауважимо, що вирок поки не набрав законної сили, прокуратура може подати апеляцію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.