Розблокування кордону: відбудеться перша закрита зустріч польських та українських підприємців

Розблокування кордону: відбудеться перша закрита зустріч польських та українських підприємців
З 6 листопада 2023 року на кількох прикордонних переходах між Польщею та Україною триває акція протесту польських перевізників. Кожен день блокування кордону це нові втрати бізнесу та європейської економіки. Ситуація потребує якнайшвидшого вирішення і для цього необхідною задіяти всі можливі інструменти.

Про це повідомили на сторінці Федерації роботодавців України.

Представники найбільших об’єднань роботодавців Польщі та України – Союзу підприємців і роботодавців та Федерації роботодавців України (ФРУ) – формують переговорний майданчик, спрямований на прискорення та оптимізацію діалогу, та вироблення взаємоузгоджених рішень. Ці рішення допоможуть урядам обох країн досягти взаємовигідного компромісу та розблокувати пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

«Як представники об’єднань роботодавців ми більше, ніж будь-хто інший, зацікавлені в пошуку конструктивного та ефективного компромісу, який би дозволив вирішити претензії з обох сторін, якнайшвидше розблокувати кордон та існуючі логістичні маршрути, відновивши нормальний рівень торгівлі між Польщею та Україною», - йдеться у спільній заяві Спілка підприємців і роботодавців та Федерації роботодавців України.

У п’ятницю, 8 грудня 2023 року, відбудеться перша закрита зустріч польських та українських підприємців.

Генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов зазначив:

«Від блокування перевезень страждають торгові й виробничі ланцюжки між Україною та країнами ЄС, від чого несуть втрати європейські компанії, у тому числі й польські, які постачають товари в Україну. Ми з нашими польськими колегами об’єднуємо зусилля для того, щоб не допустити подальшої ескалації ситуації та прискорити досягнення компромісу. За результатами наших дискусій ми незабаром представимо розроблений перелік можливих компромісних рішень щодо розблокування кордону. Сподіваємось на розуміння та підтримку нашої ініціативи».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Розблокування кордону: відбудеться перша закрита зустріч польських та українських підприємців
07 грудень, 2023, 16:20