У Луцьку підбили підсумки першого етапу лялькотерапії для дітей

У Луцьку підбили підсумки першого етапу лялькотерапії для дітей
У Луцьку організатори проєкту «Цілюща лялькова терапія» розповіли про те, як допомогти дітям пережити травматичний досвід війни, вивільнити емоції та віднайти себе.

Про це йшлося під час брифінгу сьогодні, 7 грудня, інформує Волинська ОВА у фейсбуці.

«Healing Puppetry/Цілюща лялькова терапія» – проєкт, покликаний надати психологічну підтримку дітям, які проживають в умовах воєнного часу. Війна змушує дорослішати швидше, несе із собою втрати, кардинальні зміни, страх і невпевненість.

Тож керівник Волинського театру ляльок Вадим Хаїнський виступив з ініціативою створити безпечне середовище для підтримки найменших українців, зокрема з числа внутрішніх переселенців, які знайшли прихисток на Волині.

Спільно із департаментом культури, молоді та спорту, а також управлінням освіти і науки Волинської ОДА обласний академічний театр ляльок втілив проєкт «Цілюща лялькова терапія: стимулювання молодих умів та зміцнення юних сердець у час війни». Упродовж курсу занять діти власноруч створювали ігрові ляльки, наділяючи їх іменами, характерами, емоціями, проживаючи через ляльок те, що інколи озвучити від свого імені. Водночас вчились працювати в команді, заводили нові знайомства і розвивали свої творчі здібності.

Днями перший курс лялькотерапії завершився, але цей новий успішний досвід вирішили застосовувати і надалі, поширивши проведення таких занять у дитсадках, школах, будинках культури та бібліотеках. Також іде мова про введення лялькотерапії у майбутньому в шкільні навчальні плани.

До слова, вже зараз у Волинському театрі ляльок проводять семінари і тренінги для психологів, педагогів, вихователів, соціальних працівників, психотерапевтів, арт-терапевтів, громадських активістів, які працюють з дітьми та молоддю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: діти, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку підбили підсумки першого етапу лялькотерапії для дітей
07 грудень, 2023, 17:28