Естонія готова сприяти розв'язанню ситуації з блокадою на польсько-українському кордоні

Естонія готова сприяти розв'язанню ситуації з блокадою на польсько-українському кордоні
Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна стверджує, що його країна готова всіляко сприяти швидкому вирішенню блокади на польсько-українському кордоні.

Про це він заявив за підсумками розмови зі своїм колегою з Польщі Шимоном Шинковським вель Сенком, пише Громадське з посиланням на польське державне інформагентство PAP.

«Польські прикордонні переходи використовуються, серед іншого, для доставлення життєво необхідної гуманітарної та оборонної допомоги, а також для транспортування товарів, які живлять українську економіку. Тому Естонія готова всіляко сприяти швидкому розв'язанню цієї проблеми», — наголосив естонський міністр.

Зі свого боку глава польської дипломатії зазначив, що Таллінн «з розумінням сприйняв пояснення» щодо протесту перевізників на кордоні з Україною.

Міністри також обговорили початок переговорів про вступ України до ЄС. Тсахкна зауважив, що «очікує прогресу» щодо євроінтеграції України та ухвалення 12-го пакета санкцій ЄС проти росії.

Нагадаємо, 5 грудня Естонія, Литва та Латвія висловили польській владі невдоволення тим, що польські перевізники заблокували рух вантажівок на кордоні з Україною.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Естонія готова сприяти розв'язанню ситуації з блокадою на польсько-українському кордоні
10 грудень, 2023, 01:46