Родина з окупованої Херсонщини вперше святкує Різдво на Волині. ВІДЕО

Родина з окупованої Херсонщини вперше святкує Різдво на Волині. ВІДЕО
Родина Сальників у 2022-му виїхала з окупованої території Херсонщини. Цього року вперше після порятунку і переїзду святкують Різдво.

Як розповів Суспільному Роман Сальник, попри свято, уся родина хвилюється за батьків, які залишилась у рідних Олешках.

Зі слів Анни Сальник, в окупації родина з дітьми прожила два місяці. На Волинь вирішили перебратися до сестри, яку тут мешкає. Дорога з окупованої території була важкою

"Бачили все, бо їхали через блок-пости. В реальності нас спасли діти, маленькі. Бо з колони в 300 машин пропустили 80, де були діти і нам пощастило. Квартира мами моєї зруйнована, постраждала від вибухів, мама моя зараз живе в квартирі нашій, де ми жили", — говорить жінка.

Після переїзду до Луцька Роман влаштувався на роботу у галузі транспортної логістики. Анна розповідає: почала волонтерити у благодійному фонді, дітей оформили в дитсадок неподалік, житло винаймають.

Анна каже: у Луцьку сама уперше спробувала засолити огірки, раніше це завжди робила її мама. Готувати святкові страви жінці допомагали діти.

"Святкували раніше 7 числа, а зараз — за новим календарем. Зазвичай ми ходили на вечерю до батьків. Це наше перше справжнє Різдво з початку повномасштабної війни", — каже переселенка.

Жінка говорить: цього року разом з дітьми прикрасили ялинку, заздалегідь підготували подарунки. Коли діти підростуть, говорить жінка, вчитиме з ними колядки і щедрівки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Родина з окупованої Херсонщини вперше святкує Різдво на Волині. ВІДЕО
25 грудень, 2023, 22:37