Лего-сумо та світ під мікроскопом: для діток переселенців та військових провели майстер-класи

Лего-сумо та світ під мікроскопом: для діток переселенців та військових провели майстер-класи
Дітки переселенців та військовослужбовців змагалися у керуванні роботами з лего та робили власні мікропрепарати з фруктів та овочів, розглядаючи їх під мікроскопом.

Майстер-класи із робототехніки та природознавства відбулися у нещодавно відкритій STEM-лабораторії Волинського національного університету імені Лесі Українки.

«Сучасне та майбутнє неможливе без розвитку технологій. Дітей із найменшого віку треба залучати до такої діяльності, бо за цим майбутнє. Цьогоріч у нашому університеті ми відкриваємо нову освітню програму, пов’язану із робототехнікою. І наш обов’язок – дати дітям хорошу освіту», - наголосив ректор Волинського національного університету ім. Лесі Українки Анатолій Цьось.


Тож для дітей віком від 9 до 14 років, чиї батьки боронять нашу країну від ворога, а також тим, хто вимушено залишили свої домівки через війну, показали, як скласти робота, як ним керувати, а також юні відвідувачі STEM-лабораторії позмагалися роботами у лего-сумо.


«При обласній малій академії наук працює гурток із робототехніки та природознавства, тож дітки, які побували у нас сьогодні в гостях на майстер-класах, можуть приходити займатися на гуртках надалі», - розповіла заступниця директора Волинської обласної академії наук Віта Роїк.

Крім того, дітям провели майстер-клас з природознавства «Таємничий світ через мікроскоп», під час якого біологи розповіли про будову рослинної клітини та допомогли виготовити тимчасові мікропрепарати з фруктів та овочів (картоплі, цибулі, яблук).




Неймовірно захопливою справою для дітей було розглядання власних мікропрепаратів під мікроскопом.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лего-сумо та світ під мікроскопом: для діток переселенців та військових провели майстер-класи
04 січень, 11:41