«Не вмію їздити на механіці»: за містом водій таксі Bolt висадив трьох пасажирів серед дороги

«Не вмію їздити на механіці»: за містом водій таксі Bolt висадив трьох пасажирів серед дороги
На виїзді з Луцька водій таксі Bolt висадив трьох пасажирів посеред дороги в дощ, а потім ще тричі повертався та сигналив. Усе – через зауваження їхати повільніше та дивну, на думку пасажирів, поведінку таксиста.

Стався інцидент у четвер, 4 січня, ввечері на виїзді з Луцька, на вулиці Львівська.

Пані Катерина розповіла Інформаційному агентству ВолиньPost, що 4 січня, після 17-ої години, її донька разом із хлопцем викликали через мобільний додаток таксі служби Bolt до ЦУМу. Авто Renault Logan із номерними знаками АС 5319 НК, ім’я водія, вказане у додатку, - Денис.

«Вони ще чекали те таксі довго, хвилин 20, я підсіла до них на вулиці Данила Галицького і ми разом мали їхати за місто. Донька ще розповідала, що було дуже схоже на те, що водій погано знає вулиці Луцька, бо від ЦУМу на Данила Галицького їхав зовсім не тією дорогою: через проспект Волі, за педколеджем з’їхав на Глушець і тільки тоді втрапив на Данила Галицького. Хлопець доньки ще перепитав у нього: «Ви що права недавно отримали?», а водій відповів: «Я права купив давно, але на механіці їздити не вмію»… Коли я вже сіла до них в таксі, то ми їхали зі швидкістю кілометрів 70, але таксист то гальмував різко, то газував… Нам треба було триматися в салоні. А то ж йшов дощ, видимість погана, час пік, машин багато», - розповіла Катерина.

У такому некомфортному темпі їзди пасажири витримали до вулиці Львівська та зробили зауваження водієві, щоб їхав повільніше.

«На наше зауваження таксист сказав, чи ми будемо йому доплачувати за те, що він повільніше їхатиме. Я йому відповіла, чи буде він нам доплачувати, якщо ми втрапимо в аварію, чи він кудись в’їде… Ми якраз проїхали заправку UPG на Львівській і він різко загальмував, щоб ми виходили. Ми вийшли на той дощ, в болото… Водій ще вискочив з авто, почав стрибати біля нас з словами: «Чого ви бахкаєте дверима, чого ви б’єте машину?!». Водій поводився дивно, неадекватно я б сказала», - зауважила пасажирка.


Те, що водій таксі не має недостатньо навичок водіння свідчило й те, що, зі слів Катерини, машина глохла ще 4 рази, перш ніж він її завів та поїхав, залишивши пасажирів край дороги.

«Він ще вертався тричі, круги намотував, сигналив нам, дивився, чи ми там стоїмо…», - обурливо каже пані Катерина.

Пасажири викликали поліцію, але прочекавши 15 хвилин, змокли, поліції не було видно, тож вирішили йти на зупинку громадського транспорту, де вже дочекалися потрібної маршрутки.

«Нам з поліції ніхто не передзвонив, а оскільки ми під час виклику надали їм усю інформацію про авто, то думали, що поліцейські вже далі самі розберуться з тим водієм», - розповіла пасажирка.

Чому не приїхала поліція, Інформаційне агентство ВолинPost з’ясувало у секторі комунікацій ГУ Національної поліції у Волинській області. Кажуть, що коли наряд прибув на місце виклику, там уже нікого не було, але поліцейські розпочали перевірку.

«Учора ввечері на лінію 102 надійшло повідомлення, що по вулиці Львівській у Луцьку водій таксі некоректно себе поводить та порушує ПДР. Водій рухається у напрямку Гіркої Полонки. На місце був направлений наряд ГРПП Луцького відділення поліції. При прибутті на місце події та обстеження території, транспортного засобу не виявили. Подія зареєстрована у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушенні та інші події. Матеріали скерованні в УПП м. Луцька. Триває перевірка», - повідомили у секторій комунікацій поліції області.

З’ясувати, чому працювати на таксі допускають водіїв без навичок водіння та ще із неадекватною поведінкою, у службі таксі Bolt виявилось не так просто.

Вказаний в інтернеті телефон гарячої лінії з’єднує із оператором центрального офісу. Оператор Ірина чемно повідомила, що передасть звернення до луцького офісу та редакції перетелефонують, однак до моменту виходу статті, цього не сталося.


Чат-бот у додатку Bolt теж запевнив, що скаргу на некоректну поведінку водія передав відповідальній команді для подальшого розгляду. Але яким чином у службі таксі відреагують - невідомо.

Головне фото - ілюстративне.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зі мною був аналогічний випадок, тільки мене не висадив - я змовчав. Діло було вранці, о 6-ій ранку місяць тому. Взагалі-то, якщо придивитись (теж вожу авто) до цих "болтів", проаналізувати їх поведінку і хронічне порушення ПДР, то вже давно пора показати цим хлопятам "болт".
Відповісти
Справа в тому що дійсно каупляються посвідчення водія і медичні довідки, біда в тім, що усі служби таксі, не тільки Bolt, приймають на роботу будь кого аби тільки збагатити я.
Моя думка - має бути набагато жорсткіший контроль водіїв таксі, водіїв автобусів і водіїв громадського транспорту. На приклад щорічно підтверджувати знання ПДР і проходити психонаркологічну комісію
Відповісти
Ви колись цікавилися в перевізників болт уклон і убер ліцензією? А її не має! Тильки а посередників - які набирають водіїв як небудь щоб їхні авто не стояли а їздили треба щоб хтось касу власникам возив! Так що ось так!
Відповісти
Я хоч і не водій, але таксиста розумію, впевнений що все було трошки не так, пасажири теж бувають часом неадекватні, а потім спирають все на когось
Відповісти
1. Водій не вміє їздити на механіці.
2. Мог буди під дією алкоголю або наркотиків, чим пояснюється його поведінка.
3. Треба було викликати поліцію з салону авто і чекати їх приїзду в таксі.
Відповісти
Для того щоб ліцензія була, відповідні тарифи мають бути, а не проїзд по ціні маршрутки. І да, уклон, болт і убер, по факту не є таксі, а служби з надання інформації.
Відповісти
Бо це не таксі і тому набирають недоумків в кого є посвідчення і все,а коли б була фірма зареєстрована як таксі то мав би бути лікар,механік,відповідний диспетчер,а так як ви хочете платити такий і отримуєте сервіс не нарікайте самі на себе хоча і пасажири бувають ще ті
Відповісти
За кордоном, щоб водити таксі, потрібно отримати ліцензію, а щоб її отримати треба пройти навчання, здати іспити. Ліцензія перевіряється, вона мусить бути в авто, в разі систематичних порушень правил - ліцензію відберуть.
Відповісти
Останні новини
«Не вмію їздити на механіці»: за містом водій таксі Bolt висадив трьох пасажирів серед дороги
05 січень, 14:55