Британія і Україна підписали угоду про гарантії безпеки

Британія і Україна підписали угоду про гарантії безпеки
Історичну угоду у галузі безпеки та оборони сьогодні, 12 січня, підписали Україна і Велика Британія.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Зазначається, що президент Володимир Зеленський підписав із прем'єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком угоду у сфері безпеки між Україною та Великою Британією.

Раніше на Даунінг-стріт анонсували, що прем'єр-міністр і президент Зеленський підпишуть історичну угоду між Великою Британією та Україною про співпрацю у сфері безпеки.

Країни "Великої сімки" домовилися надати Україні двосторонні гарантії безпеки на саміті НАТО у Вільнюсі минулого року. Велика Британія є першою країною, яка уклала остаточну угоду. Ця угода покликана стати першим кроком у розвитку непохитного столітнього партнерства між Україною та Великою Британією.

Угода між Великою Британією та Україною про безпекову співпрацю формалізує підтримку, яку Велика Британія надавала і продовжуватиме надавати безпеці України, включно з обміном розвідданими, кібербезпекою, медичною та військовою підготовкою, а також оборонно-промисловим співробітництвом.

The Guardian пише, що угода діятиме доти, доки Україна не вступить до НАТО.

Нагадаємо, ще на початку липня минулого року країни G7 затвердили декларацію, яка обіцяє надати Україні гарантії безпеки. До неї вже приєдналося понад 30 країн.

До цього Володимир Зеленський визначив учасників делегації щодо гарантій безпеки для України. До списку потрапили, зокрема, начальник Головного управління розвідки МОУ Кирило Буданов і голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко.

Нагадаємо, сьогодні, 12 січня, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак відвідав Київ. Він наголосив, що мета його візиту - показати, що підтримка України не слабшатиме. Також прем'єр запевнив, що Британія буде разом з українцями стільки, скільки буде потрібно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.