Вартість «Пакунка малюка» здорожчала

Вартість «Пакунка малюка» здорожчала
Міністерство соціальної політики змінює зміст і збільшує на 1 тисячу гривень вартість "Пакунка малюка", оскільки від 1 січня 2024 року в Україні підвищився прожитковий мінімум.

Про це повідомляє ТСН.

За словами заступниці міністра Уляни Токарєвої, вартість "Пакунка малюка" зросте від 6816 до 7689 гривень. Його вартість становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей до 6 років, 2024 року він становить 2563 грн.

"Наразі він став раціонально укомплектованим: збільшено кількість або додано товарів, що мають попит, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу маленького розміру, із якого малята швидко виростають (бодики, штанці-повзунки)", — пояснили в пресслужбі Мінсоцполітики.

Допомога від держави після народженні малюка 2024 року становитиме 41 280 гривень, але повну суму батькам не надають одразу. Перша частина допомоги складається з 10 320 гривень, далі рівними частинами протягом наступних 36 місяців щомісяця держава виплачує по 860 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.