Прикордонники вимагають від чоловіків документи із ТЦК: чи це законно

Прикордонники вимагають від чоловіків документи із ТЦК: чи це законно
У Держприкордонслужбі України запевняють, що прикордонники під час посиленої перевірки документів чоловіків діють в рамках законодавства, відповідно до воєнного стану.

Про це сказав речник ДПСУ Андрій Демченко, пише ТСН.

Він пояснив, що така ретельність перевірки прикордонниками документів з ТЦК, військово-облікові документів, де зокрема є відмітка про відстрочку від призову, пов'язана із збільшенням кількості підроблених документів.

"Останнім часом ми спостерігаємо збільшення кількості спроб перетину кордону за допомогою підроблених документів, фальсифікованих документів або коли мета поїздки не відповідає нормі, за якою дозволено перетнути кордон", - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На Устилузі просто дають рішення про відмову в перетинанні державного кордону України, а коли питаєш причину, то з ухмилкою кажуть, що вони так вирішили і все. Хоча змін в законодавстві не було , постанова 57 не змінена. Показуєш їм оригінали свідоцтв про народження дітей, посвідчення багатодітне, а вони навіть не хочуть в руки їх брати. А причину пишуть: "у зв'язку з відсутністю підстав на право перетинання державного кордону". Отакий безлад і невиконання закону, хочемо правову державу, а отримуємо людей, які отримують задоволення, що я простоявши 21 годину в черзі, і ще 2,5 години чекав чарівний листок з відмовою. і сміється інспектор, каже: "можете в суд подавати". але суд дане рішення не змінює.
Відповісти
То може пора захищати своїх дітей і їх майбутнє,чи хто це має робити за вас?
Відповісти
"Батько" гадає, що він повинен наклепати дітей, а чужі діти повинні і його, і його дітей захистити. Хочеш мати Україну для своїх дітей, йди її захищати.
Відповісти
Так, казати усім легко, ви мабуть дітей і сім'ї немаєте. Закон є закон, чи давайте можливо не будемо дивитися скільки людині років і яка кількість дітей, і на фронт усіх забирати . Чи людині 60 чи 70 років чи більше, яка різниця, тож головне державу захищати.
Ти "діду" собі щось наклепай і менше рота розкривай!
Батько вважає, що усі повинні дотримуватися конституції та законів України, кожен повинен робити все для перемоги!
Відповісти
Ні Остап,ні дідусь на Закон не посилаються.Мова йде про відповідальність перед дітьми,перед Батьківщиною і своєю совістю.
Відповісти