Не випустили за кордон: Порошенко вимагає у прикордонників 500 тисяч компенсації

Не випустили за кордон: Порошенко вимагає у прикордонників 500 тисяч компенсації
П'ятий президент України Петро Порошенко подав до суду на 7-й прикордонний Карпатський загін Держприкордонслужби України. Політик вимагає 500 тис. грн матеріальної компенсації за те, що його торік не випустили за кордон на зустріч із проросійським прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

У середу, 17 січня, справу почав розглядати Львівський окружний адміністративний суд.

Першим про це повідомив телеграм-канал «ПолітБавовна», який зазначає, що позов також стосується віце-спікера Верховної Ради Олександра Корнієнка, оскільки саме він скасував міжнародне відрядження Петра Порошенка. Наразі ДПСУ офіційно не прокоментувала позов Петра Порошенка, однак ZAXID.NET вдалось з власних джерел отримати підтвердження про наявність позову.

Зазначимо, що 1 грудня 2023 року Петро Порошенко через пункт пропуску «Краківець-Корчова» намагався потрапити за кордон. Політик пояснював, що мав відрядження, яке підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Прикордонники відмовили у виїзді й не коментували рішення. Згодом речник ДПСУ Андрій Демченко розповів, що відрядження скасувала Верховна Рада. Сам політик назвав такі дії перешкоджанням дипломатичній роботі та ударом по обороноздатності України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.