Бойові пінгвіни та збір коштів для ЗСУ: у Лесиному виші відкрилась фотовиставка полярника

Бойові пінгвіни та збір коштів для ЗСУ: у Лесиному виші відкрилась фотовиставка полярника
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відкрилась благодійна виставка фоторобіт біолога, учасника українських антарктичних експедицій Сергія Глотова "Кольори Білого континенту".

Фотоекспозиція є волонтерською ініціативою, спрямованою на збір коштів для військових, а саме - для полярників, які у лавах ЗСУ захищають незалежність України.

"Наш вуз із перших днів війни активно включений у волонтерський рух і ми підтримуємо військових. Серед полярників теж є військовослужбовці - вони мають свій шеврон, а себе називають "бойові" пінгвіни... Ця виставка - це лише перший маленький крок до спільної співпраці у сфері освітньої та наукової діяльності, промоції освіти та нашої підтримки", - сказав у вітальному слові ректор ВНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось


Під час відкриття виставки відбулося пряме включення із українською станцією "Академік Вернадський" (Антарктида), а також полярники провели онлайн-екскурсію станцією.

Сергій Глотов розповів, що уже другий рік перебуває на станції як біолог-зимівник у складі 27-ої та 28-ої українських експедицій.

"Антарктида не належить нікому, тож усі наукові відкриття, зроблені тут, є надбанням усього людства. Україна є однією із 30 країн світу, яка здійснює полярні експедиції", - зауважив науковець.

Експозиція «Кольори Білого континенту», яка діятиме в холі головного корпусу університету ще тиждень, знайомить з дивовижним світом Антарктики, її неповторними пейзажами, незвичними для наших очей поєднаннями кольорів, і, звичайно, з її тваринним світом: світлини антарктичних птахів і ссавців, які мешкають навколо української станції "Академік Вернадський", розташованої на острові Галіндез.

Фотографії кількох видів пінгвінів, морських котиків, леопардів і слонів, а також льодовиків та айсбергів занурюють в неповторну атмосферу Антарктики.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бойові пінгвіни та збір коштів для ЗСУ: у Лесиному виші відкрилась фотовиставка полярника
07 лютий, 16:25