Сквален: що це таке та чим він корисний?*

Сквален: що це таке та чим він корисний?*
Красива, пружна та сяюча шкіра — мрія кожної жінки. Сьогодні поговоримо про добавку, яка стане справжнім мастхевом у бʼюті рутині й допоможе подбати про природну молодість та красу — сквален.

Розберемося, що це таке, які корисні властивості має та кому варто приймати сквален в Україні.

Що таке сквален


Сквален — це природний компонент нашої шкіри й один із найпотужніших антиоксидантів, який насичує клітини киснем. Але до 25 років вироблення сквалену сповільнюється, а до 50-ти його концентрація в організмі знижується до 5%. Це призводить до появи перших зморшок та сухості шкіри.

Сегуни, правителі стародавньої японської династії, вважали сквален джерелом життєвої сили та енергії. В оригіналі його назва звучить як «дорогоцінний дар». А жителі японського півострова Ідзу називали сквален «самедава» — «ліки проти всього».

У 1906 році вчений з Японії Міцумару Цудзімото вперше виділив цю речовину з печінки акули. Звідси й пішла назва «Squalus» — акула.

Сьогодні сквален вважається цікавим природним компонентом, що широко застосовується в харчовій та косметичній промисловості, а також у профілактиці та лікуванні багатьох хронічних захворювань.

Сквален і сквалан —чи це одне й те саме


Важливо не плутати сквален зі скваланом.

Сквален розщеплюється до сквалану в організмі за допомогою певних ферментів (сквален-епоксидаза). Сквалан також дуже поширений у косметичних продуктах, але він відрізняється від сквалену своїм впливом на здоров'я.

Корисні властивості сквалену


Працює як потужний антиоксидант. Сквален грає вирішальну роль у зниженні окисного пошкодження шкіри вільними радикалами, насичує клітини киснем, захищає їх від пошкоджень і допомагає виводити токсини організму.

Допомагає зберегти шкіру мʼякою та здоровою. Посилює захисний бар’єр шкіри, робить її стійкою до зовнішніх подразників, підтримує пружність, молодість та зволожує її зсередини

Підвищує рівень енергії та надає сил. Полегшує симптоми апатії, втоми, покращує памʼять та сприяє швидшому відновленню після фізичних навантажень.

Покращує метаболізм. Та прискорює відновлення тканин організму.

Допомагає при шкірних захворюваннях: мікоз, сухість рук, екзема тощо. А також сприяє загоєнню шкірних ран, опіків та сонячних опіків.

Де міститься сквален


По-перше, наш організм сам по собі виробляє природний сквален. Але з віком ця здатність зменшується і до 50 років його природна концентрація в організмі знижується до 5%. Саме тому вчені радять додавати до раціону продукти, багаті на сквален або приймати його у формі добавки. Щоб зберегти красу, молодість та енергію якнайдовше.
Природні джерела сквалену:

  • Оливкова олія.

  • Олія зародків пшениці.

  • Амарантова олія

  • Рисова олія.

  • Печінка глибоководних акул.


  • До речі, найбільше сквалену саме в печінці глибоководних акул.Основну частину життя вони проводять на глибині, де високий тиск та низький рівень кисню. Акули живуть у таких умовах саме завдяки сквалену.

    Важливо: коли обираєш сквален у вигляді добавки, звертай увагу на склад та виробника. Найкращий сквален той, який має натуральний склад, а не штучно синтезований.

    Кому варто приймати сквален


    Сквален в профілактичних цілях рекомендовано приймати дорослим, з 18 років.

    Рекомендована добова доза прийому сквалену: 2000 мг

    Курс прийому можна проводити будь-якої пори року. Влітку ця речовина підтримує нормальний рівень зволоженості шкіри та допомагає усунути наслідки сонячного опромінення. А в осінньо-зимовий період сквален зміцнює імунітет, допомагає справитися зі стресом та очищає організм від токсинів.

    Самолікування може бути шкідливе для вашого здоров’я!

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Теги: Сквален
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.