На Волині запрацював Центр підготовки операторів дронів для військових і цивільних

На Волині запрацював Центр підготовки операторів дронів для військових і цивільних
На Волині запрацював Центр підготовки операторів дронів під назвою "Чорний лелека". Для військових і цивільних створили спеціальний чотириденний навчальний курс.

Про це в коментарі Суспільному розповів засновник центру Олександр.

Програма курсу "Мультикоптер" включає теоретичну частину (11-14 годин), тренування на симуляторі (2-3 години) та пілотування (6-8 годин). Навчання проводять викладачі, сертифіковані центром "Крук".

За 4 дні учасники зможуть дізнатися про типи безпілотників, техніку безпеки польотів, програмне забезпечення. Також вивчатимуть процедури обслуговування дронів, топографію, геолокацію GPS та супутниковий моніторинг, польотні фактори, метеорологію, методи повітряної розвідки і коригування вогню, системи РЕБ/РЕР та тактику польотів в умовах радіоелектронної боротьби

Після завершення курсу учасники отримують сертифікати, що є документом, який спрощує отримання військової спеціалізації після мобілізації (для цивільних) та допомагає у перекваліфікації військовослужбовців.

"Наша ціль: підготувати нинішніх і майбутніх військових операторів для успішного використання БПЛА з метою якнайшвидшого наближення нашої перемоги та збереження життів бійців", — зазначили в пресцентрі організації.

Як зазначили на сторінці Центру підготовки, навчання в рамках курсу для військових є безплатним, для цивільних — за благодійний внесок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.