Пік повені: яка ситуація з підтопленнями на Волині

Пік повені: яка ситуація з підтопленнями на Волині
Станом на 23 лютого на Волині залишаються підтопленими 13,482 гектарів сільськогосподарських угідь. Площі підтоплень у порівнянні з попереднім днем зменшились на 159 гектарів.

Пік зимової повені йде на спад, розповів Суспільному заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів в області Ростислав Кравчук і додав, що цьому сприяє сприятлива температура та відсутності дощів.

Наразі підтопленими в області залишаються 612 господарських споруд. У Камінь-Каширському районі у воді залишаються 5 148 гектарів, у Ковельському — 8 334 гектари.

"У цих районах продовжують працювати насосні станції, які відкачують воду. У Ковельському району — три та Камінь-Каширському — дев'ять, — каже Ростислав Кравчук.
Як говорить заступник начальника Регіонального офісу водних ресурсів в області, рівні води в річках понизили свій рівень: Прип'ять та Стохід на один сантиметр, Західний Буг — на два сантиметри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Гумові чоботи та надія»: чому підтоплює Волинь та як живуть мешканці північних районів

"На полях ще є "блюдця" з водою, також ще не зійшла вода в заплавах, але пік повені ми вже пережили і потепління, і вегетація рослин сприятимуть тому, що рівні води й надалі падатимуть", — каже Ростислав Кравчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.