У Луцьку презентували нові весняні марки

У Луцьку презентували нові весняні марки
"І буде весна!". Поштовий випуск з такою назвою присвятили другій річниці повномасштабного вторгнення та 10-річчю українсько-російської війни.

Урочисте погашення поштових марок відбулося за участі першого заступника голови обласної ради Юрія Поліщука, військовослужбовців, філателістів та громадськості, - повідомили у Волинській обласній раді.

«Весна завжди асоціюється зі змінами, відновленням, зародженням нового життя. І ми розуміємо, що завдяки нашим захисникам, нашим Збройним Силам України ми з вами можемо працювати та допомагати армії», - зазначила очільниця Волинської філії АТ «Укрпошта» Валентина Варголяк.

Поштовий блок «І буде весна!» складається з 4 марок, на яких зображено найвідоміші та знакові світлин воєнного часу: захоплення аеропорту «Бельбек», з якого розпочалась окупація Криму, фото авторства польського художника Kуби Камінського; воїн у променях сонця на «Азовсталі» – легендарний автопортрет, зроблений захисником Дмитром Козацьким під час героїчної оборони Маріупольської «фортеці»;весілля медиків-волонтерів у дворі зруйнованого російськими ракетами будинку в Харкові;світлина рук піхотинця 28-ї бригади з позивним «Сніжок», яке зафіксував Максим Дондюк за кілька сотень метрів від ворожих окопів на околиці Бахмута в березні 2023 році.

«Цей випуск марок надзвичайно важливий, адже тут відтворено найпам’ятніші події за десятиріччя війни. Українсько-московська війна розпочалася з кримських подій і апогеєм став початок повномасштабного вторгнення. Весна обов’язково переможе, Україна обов’язково переможе, якщо кожен із нас буде працювати задля цього», - наголосив перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук.

Сержант 128 гірсько-штурмової бригади Микола Сасюк подякував колективу «Укрпошти» за те, що допомагають військовим та долучаються до майбутньої перемоги.«Ви робите великий внесок в те, щоб люди пам’ятали про війну та увіковічуєте її в історії України і світу», - підкреслив військовослужбовець.

Тираж блоку марок складає 250 тисяч примірників. Традиційно частина виручених за поштівку коштів буде спрямована на підтримку об’єднаних сил оборони.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.