В авто української дипломатки митники знайшли 141 тисячу пачок сигарет

В авто української дипломатки митники знайшли 141 тисячу пачок сигарет
Угорські митники виявили кількасот ящиків сигарет у мікроавтобусі, яким в Угорщину через пункт пропуску «Захонь-Чоп» їхала дружина українського дипломата Лариса Шмельова. У автомобілі з дипломатичним маркуванням знайшли понад 140 тисяч пачок цигарок. Водія затримали, йому загрожує 8 років в’язниці.

За інформацією депутата Ужгородської міської ради Віталія Глаголи угорські митники затримали автівку, в якій їхала дружина першого секретаря посольства України в Угорщині Лариса Шмельова, а за кермом був водій Марʼян Крушельницький, - пише Zaxid.net.

Як розповіли у податковій та митній адміністрації Угорщини 23 лютого, незважаючи на те, що мікроавтобус з України був з дипломатичним маркуванням, митники все ж відправили його у вантажне приміщення для огляду.

«Водій автомобіля та його попутниця, чоловік якої є дипломатом, стверджували, що вони не перевозили товари, які підлягають декларуванню. Двері були опечатані паперовою биркою з українською печаткою, що засвідчує дипломатичний імунітет. Коли наші співробітники повідомили, що збираються перевірити автобус, водій та його пасажирка не погодилися, зачинилися в транспортному засобі та почали телефонувати. Скориставшись моментом, один із податківців зумів відчинити двері автомобіля через вікно», – інформують угорські митники.

У мікроавтобусі в картонних коробках, загорнутих у чорну фольгу, виявили 141 тис. пачок сигарет. Водія взяли під варту, запобіжний захід йому обиратиме угорський суд. За шахрайство, що могло завдати Угорщині понад чверть мільярда форинтів збитків, йому загрожує 8 років ув’язнення. Ларисі Шмельовій через її дипломатичний імунітет дозволили залишити місце події.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оце та українська нечисть ,через яку до нас ставляться ,як до бидла
Відповісти
Такі гроші мають великі але їм все мало
Так як тим баранам які вийшли за гроші на майдан в 2014р
Відповісти
Останні новини
В авто української дипломатки митники знайшли 141 тисячу пачок сигарет
24 лютий, 01:15