У Музеї Волинської ікони реставратори зі Львова оновлюють майже 20 експонатів

У Музеї Волинської ікони реставратори зі Львова оновлюють майже 20 експонатів
У Музеї Волинської ікони бригада львівських реставраторів відновлює майже 20 експонатів. Реставраційні роботи проводять у рамках підготовки до виставки "Дерев’яне облаштування храмів Волині XVII – XVIII століть".

Про це Суспільному розповіла завідувачка музею Тетяна Єлісєєва.

Упродовж чотирьох днів десять спеціалістів Львівської філії Національного науково-дослідного реставраційного центру на чолі з завідувачем Тарасом Отковичем оновлювали ікони, фрагменти іконостасів і вівтарів, свічники та процесійні хрести.

Усе це — експонати із фондів музею, які раніше не були представлені в експозиціях.

За словами Тетяни Єлісєєвої, ці експонати збереглися до наших часів у доброму стані і не потребують значних реставраційних заходів.

Зокрема, фрагмент іконостаса із церкви села Романів XIX століття із декоративною позолоченою різьбою та зображенням свят Православної церкви реставратори почистили від пилу, бруду, а деякі ділянки укріпили спеціальним клеєм, який привезли з собою.

Реставраційно-консерваційні роботи ще не завершені, додала Тетяна Єлісєєва. Львівські реставратори ще приїдуть до Луцька, щоб підготувати експонати для майбутньої виставки, а також для подальшого збереження у колекції.

Як додала завідувачка Музеї Волинської ікони, відкриття виставки "Дерев’яне облаштування храмів Волині XVII – XVIII століть" заплановане на травень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Музеї Волинської ікони реставратори зі Львова оновлюють майже 20 експонатів
08 березень, 01:30