Який стиль катання на роликах підійде дітям

Який стиль катання на роликах підійде дітям
Катання на роликах - сучасний та дуже популярний вид проведення активного дозвілля, яким із задоволенням займаються і дорослі, і діти. Навчитися їздити на роликах може кожен, причому чим молодший ролер, тим швидше закріплюється навичка. Роликові ковзани допомагають дитині навчитися добре тримати рівновагу та маневрувати, дозволяють весело та з користю проводити час у компанії однолітків або у колі спортивної родини. Багато дітей цілком здатні просто спокійно кататися у парках. Однак є й такі, що хочуть освоїти інші стилі, які зміцнюють фізичну форму та підвищують рівень адреналіну.

Дитячий фрірайд: особливості стилю для дітей


Якщо дитині не цікаво просто переміщатися ідеально рівною поверхнею на роликах, а його приваблюють складніші трюки і маневрування, можна подумати про стиль катання, який може йому найбільше підійти. Однак перед цим необхідно переконатися, що він чудово справляється з:
  • розгоном;

  • підтримкою балансу;

  • поворотами;

  • ходьбою на ковзанах;

  • гальмуванням.

  • Обираючи стиль катання для дитини, необхідно, в першу чергу, виходити з міркувань безпеки, спиратися на вже здобуті навички і брати до уваги характер дитини. Так, для активних дітей, які люблять швидку їзду та стрибки, підійде стиль фрірайду, який передбачає катання по бездоріжжю, подолання перешкод та стрибки з банків. Безумовно, цей стиль не підійде ролерам-початківцям з наймолодшої вікової категорії. Передбачається, що дитина повинна мати спеціальні дитячі ролики для фрірайду, які, наприклад, можна вибрати і купити на цьому сайті https://myroller.com.ua/ua/roliki/detskie-roliki/, та відповідне екіпірування.

    Трюкове катання: основні навички, які потрібні дітям


    Діти, які прагнуть підвищувати рівень своїх умінь у катанні на роликах, роблячи його ефектніше та видовищніше, можуть прагнути до освоєння трюкового катання. Починати варто з купівлі спеціальних роликів для FSK, здатних витримати додаткове навантаження на раму та черевики. Після цього – приступати до відточування базових вправ, які допоможуть у підвищенні майстерності трюкової їзди. В їх числі:

    1. Стійка ролера - коліна зігнуті в положенні напівприсяд, корпус трохи нахилений вперед, руки допомагають утримувати рівновагу.
    2. Правильне гальмування – техніка T- або V-стопа або припинення відштовхування та кочення до повної зупинки.
    3. Безпечне падіння - ролер присідає навпочіпки і, використовуючи захисне екіпірування як точки опори, падає вперед на напівзігнуті руки.
    4. «Ліхтарики» — п'яти разом, носки нарізно, коліна зігнуті, тіло нахилене вперед з наступним привставанням, розведенням ніг ширше за плечі, з'єднанням носків і випрямленням колін.
    5. «Змійка» - зігнуті ноги їдуть паралельно одна одній, ролер виляє вправо і вліво, зображуючи повзучу змію.

    Крім цього, необхідно навчитися і поворотам на роликах, руху спиною, з'їзду з гірок, катанню на одній нозі та безпечним стрибкам.

    Дитячий слалом: вивчення техніки в стилі слалому для дітей


    Такий вид ролерспорту як слалом не може не привернути увагу дітей, які віддають перевагу граціозному та ефектному катанню. Для занять їм також стануть у нагоді спеціальні ролики дитячі. Слалом на роликах – це один із найестетичніших видів спорту. Але він вимагає не менше фізичної підготовки, ніж фігурне катання. У слаломі ролер буквально танцює, об'їжджаючи конуси на високій швидкості. Складається враження, що його ноги ось-ось сплутаються в клубок, але цього не відбувається, тому що кожен його рух ретельно вивірений та прорахований.

    Щоб стати в майбутньому справжнім слаломістом, дитина повинна освоїти базові елементи, серед яких:
  • кріс-крос - вміння зводити і розводити ноги, роблячи ліхтарик, яке надалі допоможе сильніше схрещувати ноги для виконання фігур;

  • бек крис-крос - вправа, аналогічна попередній, але спиною до доріжки;

  • мабрук - складається з кріс-кросу вперед, розвороту по дузі над конусом та виконання кріс-крос назад з розворотом над конусом.

  • Ігрове катання: ігрові елементи для збереження інтересу та розвитку дитячих навичок


    Навчання дітей катанню на роликах не повинно мати примусово-обов'язкового характеру. Для дітей простіше отримувати та закріплювати навички в ігровій формі. Тому на початкових етапах і після отримання чергової навички має сенс у формі гри постаратися закріпити її, не акцентуючи на цьому увагу дитини. Серед таких ігор:
  • цятки - вчать умінню брати під контроль швидкість, правильно маневрувати або вчасно загальмувати;

  • вишибали - гра з невеликим та неважким м'ячем, вчить вираховувати траєкторію, робити миттєві повороти, ухиляючись від удару м'ячем;

  • смуга перешкод - штучно створена з підручних матеріалів, вона стане чудовим тренуванням різних маневрів, поворотів і розворотів, особливо, якщо включити в змагання катання «змійкою», «вісімкою», «на одній нозі», «задом наперед».

  • Ігрове катання – не тільки корисний у навчанні елемент, але й чудовий спосіб проведення часу на свіжому повітрі.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.