Чому потрібно купити токарний верстат з ЧПУ*

Чому потрібно купити токарний верстат з ЧПУ*
В останні роки токарні верстати з числовим програмним управлінням активно витісняють з виробничого циклу звичайні механічні моделі. Це зумовлено більш високою ефективністю установок, що дозволяє досягти головних завдань будь-якого підприємства: збільшення обсягу продукції та зниження витрат без втрати якості.

На ринку промислового обладнання токарні верстати представлені у величезному асортименті моделей, у чому можна переконатися на цій сторінці – https://abplanalp.ua/ru/tokarnye-stanki-chpu/. При цьому багато керівників ще вагаються у необхідності закупівлі таких установок, але перший же верстат спричинить повну модернізацію підприємства.

Функціональні можливості токарних верстатів з ЧПУ


Сучасне металообробне обладнання з числовим програмним управлінням надає користувачеві досить широкі можливості, чим обумовлена їх популярність. Установки в автоматичному режимі здатні виконувати такі операції:

  1. Точення. Встановлення заготовок автоматично або оператором. Апарат здатний створювати циліндричні або конічні деталі із застосуванням різного різального інструменту.

  2. Свердління, розгортання та зенкерування отворів – на різну глибину та ширину. Точні параметри задаються програмним кодом.

  3. Нарізування різьблення – різних видів: конусна, торцева, дюймова чи метрична. Можна контролювати крок, глибину та швидкість нарізки.

  4. Торцювання – верстати здатні в автономному режимі виконувати підрізування торців на максимальній швидкості та з високою точністю виконання.

  5. Виточування – обладнання здатне виготовляти пази та канавки у найсуворіших допусках.


Всі ці операції виконують без участі людини. Ключове завдання оператора – встановлення заготівки та запуск заздалегідь прописаної програми після чого розпочнеться автоматичне виготовлення.

Основні причини покупки токарного верстата з ЧПУ


Щоб зробити свій вибір у бік сучасного металообробного обладнання з програмним забезпеченням, достатньо розглянути ключові переваги. При встановленні хоча б одного токарного верстата з ЧПУ власник підприємства зможете помітити низку вигод:

  1. Ефективність. Програмний верстат може працювати цілодобово та показувати дуже високу продуктивність. Одна установка може замінити 2-3 механічні верстати, при цьому деталі мають високу якість, без дефектів і повністю ідентичні між собою. Це найкращий варіант для серійного випуску.

  2. Автоматизація. Оскільки переміщення робочого інструменту та швидкість обертання шпинделя чітко контролюється ПЗ. При цьому для керування установкою знадобиться висококваліфікований співробітник зі знанням програмного коду та вмінням моделювати.

  3. Функціонал. Токарний верстат із ЧПУ є універсальним агрегатом, який має широкий спектр опцій. За одну установку деталі може бути виконано безліч операцій. Крім того, можуть встановлюватись додаткові осі обертання інструменту у вигляді фрез, що суттєво розширює функціональні можливості.

  4. Економічність. Точні розрахунки з моделювання заготовок та грамотно складені програми роботи істотно зменшують кількість відходів та мінімізують ризик браку. Крім того, чіткі розрахунки оборотів та швидкості подачі суттєво знижують знос ріжучих інструментів, що є безперечним плюсом. Оскільки один ЧПУ може замінити кілька механічних верстатів, то знижуються витрати на електроенергію та оплату роботи персоналу.

  5. Точність. Робота устаткування в автоматичному режимі забезпечує точне виконання найскладніших операцій. Програмні верстати можуть виконувати деталі у суворих допусках.


Це ключові фактори, які говорять на користь модернізації металообробних цехів та підприємств. При цьому компанія зможе значно підвищити свою рентабельність і розширити спектр продукції, що випускається.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.