Через 80 років знайшли схрон з німецькою зброєю: на Волині знищили понад 160 боєприпасів

Через 80 років знайшли схрон з німецькою зброєю: на Волині знищили понад 160 боєприпасів
Понад півтори сотні боєприпасів знищили сапери ДСНС на Волині.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Небезпечні знахідки пролежали у волинській землі близько 80 років.

Декілька боєприпасів випадково виявили лісоруби біля села Смолява на Горохівщині. Вирубку зупинили й на місце події викликали саперів Аварійно-рятувального загону спеціального призначення м. Луцьк.

Сапери ретельно обстежили вказану місцину і натрапили на схрон: із землі підійняли ретельно складені ящики з мінометними мінами, стрілецькими набоями і декілька артилерійських снарядів — загалом 166 одиниць. Знахідки ідентифікували як боєприпаси часів Другої світової війни, що були на озброєнні німецької армії.

Далі транспортували боєприпаси до спеціального майданчика біля села Цегів Горохівської громади, помістили в спеціальний кар'єр і знищили шляхом підриву. На момент проведення розмінування територію посилено охороняли поліцейські, аби на місце розмінування випадково не потрапили сторонні особи.

Опісля через дозволений час піротехніки переконалися, що робота виконана чисто: усе, що залишилося від смертоносного залізяччя — вирва на місці вибуху і дрібні уламки розірваних металевих корпусів, які не несуть загрози.

А навколо із землі пробиваються весняні первоцвіти, розпускаються бруньки на деревах, що ростуть на цій території. Весна набуває сили попри все.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.