У Луцьку зареєстрували п'ятий рекорд у квітні

У Луцьку зареєстрували п'ятий рекорд у квітні
14 квітня у Луцьку синоптики зареєстрували п'ятий температурний рекорд. Стовпчики термометра піднялися вище 22,8°С.

За даними спостережень метеостанції, максимальна температура повітря в Луцьку цього дня становила 22,4°С у 1972 році, пише Суспільне з посиланням на обласний центр з гідрометеорології.

Максимальна температура повітря в Луцьку перевищила на 0,4°С попереднє значення. Це вже п'ятий рекорд, який фіксують синоптики у квітні в обласному центрі Волині.

Попри це за прогнозом синоптиків із 15 квітня волинянам слід очікувати короткочасні дощі, подекуди з грозами. Температура повітря буде 15-16 квітня вночі 5-10°, вдень — 10-15° тепла.

Що відомо про попередні температурні рекорди у Луцьку

8 і 9 квітня синоптики зафіксували у Луцьку також температурні рекорди. 8 квітня синоптики у Луцьку зафіксували черговий рекорд максимальної температури повітря — 25 °С. 9 квітня синоптики зафіксували у Луцьку температурний рекорд. Стовпчики термометра піднялися вище 25,7°С.

10 квітня у Луцьку синоптики зареєстрували третій температурний рекорд. Стовпчики термометра піднялися вище 26,5°С.

2 квітня в обласному центрі Волині синоптики зафіксували черговий температурний максимум. Стовпчики термометрів показали +24,5°С. Це був четвертий температурний рекорд поспіль.

До цього синоптики повідомляли, що рекордною температура також була 30 і 31 березня. 30 березня стовпчики термометрів показували +23,5°С. Попереднє рекордне значення цього дня фіксували у 1947 році, тоді було +21,4°С, а 31 березня температура повітря в Луцьку перевищила на 2,9°С рекордне значення 1968 року і склала +24,6°С.

Довідково: у Волинському обласному гідрометеоцентрі, спостереження на метеостанції Луцька ведуться із 1947 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.