У священників Луцького району військові попросили допомоги із мобілізацією

У священників Луцького району військові попросили допомоги із мобілізацією
У Луцькій райдержадміністрації сьогодні, 18 квітня, відбулося засідання Ради Церков.

Представники різних релігійних конфесій та організацій району зібралися, аби обговорити безпекові заходи під час здійснення богослужінь на Великодні свята. Також в порядку денному – питання підвищення ефективності мобілізаційних процесів у співпраці з релігійними організаціями Луцького району.
Про це йдеться на сторінці у Фейсбуку Луцької РДА.

Нараду за традицією розпочали зі спільної молитви та хвилини мовчання за загиблими.

З ініціативи начальника Луцької РВА Анатолія Костика до розмови долучилися представники Луцького районного управління ГУ ДСНС у Волинській області, Луцького РТЦК та СП.

Заступниця голови Алла Ганіч звернулася до учасників засідання Ради Церков з проханням подбати про безпеку під час проведення богослужінь на Великдень.

«Не забувайте про правила безпеки в разі повітряної тривоги. Подбайте, щоб ваші прихожани мали де сховатися. Дотримуйтеся правил комендантської години», – наголосила вона.

Представники Луцького РТЦК та СП наголосили на необхідності підвищення ефективності мобілізаційних процесів у співпраці з релігійними організаціями Луцького району в зв’язку з ухваленням нового закону про мобілізацію, який вже підписав президент України.

«Головна наша надія на Бога в цей нелегкий для всієї держави час. На жаль, війна продовжується, і варто кожному з нас пам'ятати про свої громадянські та конституційні обов’язки. Потрібно допомагати та підтримувати один одного, зокрема, тих, кому зараз найважче – родини полеглих Героїв. Вони потребують не лише моральної та психологічної підтримки, а й інколи просто допомоги по господарству. Є такі сім’ї в селах, де вдома залишилися лише жінки, й всі чоловічі обов’язки звалилися на їхні тендітні плечі. В свою чергу, ми теж зробимо все, що в наших силах. Можете повідомляти нам про кожний такий випадок. Лише разом ми переживемо непрості часи та вистоїмо в цій нерівній по співвідношенню сил боротьбі. Наш дух міцний і ми переможемо», – виступив Анатолій Костик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А щоб чиновники менше крали випадково не можна попросити священників?
Відповісти
Останні новини
У священників Луцького району військові попросили допомоги із мобілізацією
18 квітень, 22:16