Хто отримає виплати за автоцивілкою і в якому розмірі

Хто отримає виплати за автоцивілкою і в якому розмірі
ОСЦПВ в нашій країні є обов'язковим видом страхування. Пересування по українських дорогах без нього може призвести до штрафу в розмірі від 425 до 850 гривень. Якщо водій стане винуватцем аварії і не буде при цьому застрахованим, він зобов'язаний відшкодувати всі збитки постраждалим самостійно. Враховуючи вартість автомобілів, що їздять нашими дорогами, можна з впевненістю стверджувати, що сума імовірної компенсації може бути значною, особливо якщо у ДТП постраждають люди. Важливо зазначити, що поліс ОСЦПВ не покриватиме збитки, які зазнав сам страхувальник. Така автостраховка також не захищає від випадків крадіжки.

Розмір відшкодування за автоцивілкою


На сьогодні страховий поліс ОСЦПВ дозволяє отримати такі максимальні суми компенсації — 160 тис. на ремонт авто та 320 тис. грн на відновлення здоров'я постраждалих. Кількість осіб, які будуть мати право на страхові виплати, не може перевищувати п'ятьох. Якщо внаслідок однієї аварії буде пошкоджено від одного до п'яти автомобілів, кожен власник може отримати до 160 тис. грн на відновлення свого транспортного засобу.

Хто отримає страхові кошти, якщо сталося ДТП


У разі аварії, учасником якої є застрахований водій, існують два можливі сценарії подальших подій:

  • якщо власника обов’язкової автостраховки визнано винуватцем аварії, його страхова компанія виплатить компенсацію постраждалим;

  • якщо власник автоцивілки, що потрапив у ДТП, сам є постраждалим, він отримає відшкодування від страхової компанії винуватця аварії або від своєї, якщо вона бере участь у системі прямого врегулювання.

  • У ситуації, якщо водій, винний в ДТП, не має автоцивілки, обов’язки відшкодувати збитки постраждалим бере на себе національний регулятор — Моторне (транспортне) страхове бюро України. Але потім МТСБУ має право виставити регрес до винуватця. Тобто практично у всіх випадках компенсацію буде виплачено.

    Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
    Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
    Коментарі 0
    • Статус коментування: премодерація для всіх
    Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
    Останні новини
    Хто отримає виплати за автоцивілкою і в якому розмірі
    24 березень, 12:30