В Україні випав «рудий» дощ

В Україні випав «рудий» дощ
В Україні 24 квітня випав "оранжевий" дощ. Причиною незвичного явища стали пил та пісок з Сахари. Незвичні опади випали також і у Київській області.

Про це повідомляє РБК-Україна.

У Гідрометцентрі пояснили, що причинами насиченого відтінку неба є бурі над пустелею Сахара в Африці, які здіймають у повітря тони пилу, і циклон вітрів, що дмуть з півдня на Європу.

Так, оранжеві опади зафіксовані на півдні України - в Миколаєві та області. Про це повідомляють на Facebook-сторінці Ник Вести.

Не оминули незвичні опади й Вінницьку область.

"Оранжевий'' дощ з Одеси дійшов до нас", - написала Валентина Пасічник у Facebook.

Жителі Київської області також фіксують небувалі дощі.

"Рудий дощ. Ніколи ще не милася машина після дощу так, як це було сьогодні. Хто тепер скаже що повітря в нас чисте. Якщо після дощу такий пил впав з дощем", - написав в Facebook Ярослав Мельник.

Вчителька з хімії Олена Іванова Бардичевська вирішила перевірити, чи взагалі шкідливий оранжевий дощ. Як виявилося, це просто опади з піском.

"Рудий дощ, який налякав більшість мешканців нашого селища виявився звичайним дощем з піском. Учні КЗ Кривоозерського ліцею N1 вирішили перевірити середовище зібраних зразків дощу, воно виявилося нейтральним, як і у звичайній воді. Ні кислотних, ні лужних властивостей не виявлено. Будьте здоровенькі і не жахайтеся", - написала вона у Facebook.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.