Суд заборонив акцію протесту проти Януковича в Луцьку

Суд заборонив акцію протесту проти Януковича в Луцьку
Волинський окружний адмінсуд заборонив ВО «Свобода» та ВО «Батьківщина» проводити пікетування під стінами Волинської ОДА.

Про хід судової справи Волинському Інформаційному Порталу розповів свободівець, депутат Луцької міської ради Андрій Калахан.

Нагадаємо, що напередодні, 16 травня, суд вирішував долю мітингу проти Януковича, але на прохання Грицюка засідання перенесли на наступний день.

Зранку 17 травня засідання щодо справи між виконкомом Луцької міської ради та осередків «Свободи» й «Батьківщини» продовжив розглядати Волинський окружний суд під головуванням судді Фелікса Волдінер.

Зі сторони позивача виступала начальник юридичного відділу Марина Мартіросян, яка зауважила, що партійні організації порушили рішення виконавчого комітету щодо строку подання заявки на проведення акції, адже такий документ необхідно віддати за 10 днів до початку пікету.

Також вона зауважила, що влада побоюється заворушень, а тому в інтересах національної безпеки захід необхідно відмінити. Захисник зі сторони відповідачів депутат Луцькради Андрій Осіпов попрохав навести відповідні факти, але чіткої відповіді – не отримав. До того ж, він зауважив, що у листі від начальника Луцького УМВС Романа Крохмаля йдеться про те, що сутички можуть статись між представниками провладної партії та опозиціонерів через приїзд Президента України Віктора Януковича.

Осіпов вважає, що такі заяви – безпідставні, адже Партії Регіонів мітинг заборонили проводити ще вчора, а гарант у Луцьк не приїде. Він посилався на головний закон – Конституцію України, зауваживши, що вона має вищу силу аніж рішення виконавчого комітету. А там вказано, що заяву потрібно подати завчасно, але терміни – не вказані.

Зрештою, суд дослухався до аргументів позивача, тобто Луцької мерії, а тому заборонив проводити будь-які акції на Київському майдані. Лідер волинських свободівців Анатолій Вітів назвав рішення суду політично вмотивованим, зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що Віктор Янукович не відвідає Волинь з візитом через несприятливі погодні умови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд заборонив акцію протесту проти Януковича в Луцьку
17 травень, 2012, 12:05