У суді Вусенко проти Пустовіта заявили свої позиції

У суді Вусенко проти Пустовіта заявили свої позиції
Юлія Вусенко, яка вважає себе секретарем Луцької міської ради, заявила, що суд повинен забезпечити її позов проти Григорія Пустовіта та Луцькради. Якщо таке рішення приймуть, Поліщук не зможе підписати документи, прийняті на сесії 21 березня.

Про це йшлося під час судового засідання 22 березня.

За словами Вусенко та її представника Оксани Комарницької, в результаті незаконного підписання Пустовітом рішення завдали суттєвих збитків громаді міста. Зокрема йдеться про те, що рішення сесії міськради 21 березня можуть бути визнані недійсними, а від цього постраждають люди.

Натомість Пустовіт та його представник Віктор Веремчук заявили, що Юлія Вусенко використовує маніпуляції, щоб відстояти приватні інтереси. Вони також апелюють до того, що не розуміють, як персонально Вусенко постраждала від такого рішення.

Представник Луцькради Олександр Рачков заявив, що не підтримує позов, а також уточнив, що до початку засідання не зміг ознайомитися з позовною заявою Вусенко. Отож, у Луцькій міській раді ще мають розібратися, де поділася заява, яку їм надсилали.

О 13:15 у судовому засіданні оголосили перерву відповідно до регламенту суду на обід.

Нагадаємо, 24 депутати Луцької міської ради прийняли рішення про усунення Юлії Вусенко із посади секретаря ради. Через смерть міського голови Миколи Романюка вона також могла виконувати і його обов'язки. Проте рішення про усунення Вусенко підписав звичайний депутат Григорій Пустовіт, який, відповідно до її позиції, не утовноважений підписувати такі рішення.

Саме суперечка через право такого підпису лежить в основі судового процесу «Вусенко проти Пустовіта та міської ради». Проте на наступній сесії 21 березня 23 депутати поголосували за обрання нового секретаря Ігоря Поліщука. Відповідно до позиції Юлії Вусенко всі наступні рішення ради, зокрема і щодо Поліщука, можуть бути оскаржені прокуратурою, тому таких дій частини деуптатів постражадають лучани.

Натомість представники Григорія Пустовіта та начальник юридичного відділу міськради Олександр Рачков наполягають, що Юлію Вусенко усунули із посади правомірно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гришка-пустоцвіт хоче в началники!
Відповісти
Юлія Вусенко - Наш мер!!!
Відповісти
Палиця і його посіпаки рвуться до влади....Палиця реально думає що його від народа спасе Варта Порядку?)
Відповісти
Останні новини
У суді Вусенко проти Пустовіта заявили свої позиції
22 березень, 2017, 13:34