«ЛедіЛегіон»: ювілейне заняття, кидок через стегно та особисті перемоги

«ЛедіЛегіон»: ювілейне заняття, кидок через стегно та особисті перемоги
Щороку від домашнього насильства страждає до 165 тисяч жінок. Ще більше зіштовхуються із насиллям та нападами на вулицях, у під'їздах, громадському транспорті тощо. Ще гірша ситуація із щоденними примушуваннями, «лапаннями», погрозами та знущаннями.

Небагато жінок вміє постояти за себе та застосувати силу.

Інформаційне агентство ВолиньPost в новому проекті доведе, що навіть худорляві жінки можуть дати відсіч нападнику або нападникам.

Для цього заснували проект «ЛедіЛегіон», де дві дівчини протягом трьох місяців будуть навчатися елементам самооборони та рукопашного бою.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: «бої без правил» для жінок

Участь у проекті беруть: керівник відділу продажів будівельної компанії «Інвестор» Вікторія Доманська та журналістка Ольга Валянік. Раніше дівчата не мали справи з бойовими мистецтвами, тому «бої без правил» будуть для них в новинку.

Варто зауважити, що вага дівчат не перевищує 60 кілограмів.

ПЕРЕЙТИ НА СТОРІНКУ КЛУБУ В FACEBOOK



У героїнь рубрики свято - вони подолали ювілейне 20 заняття. За цей час дівчата опанували багато вмінь та навичок, зрозуміли техніку удару та підтягнули свій фізичний стан.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: тренування для ніг

Ольга розповіла, що ще у школі займалася спортом. Інколи брала участь у спартакіаді від університету, часом бігала на стадіоні біля будинку. В 2012 році дівчина вирішила піти у спортзал, щоб підкачатися. Довгих три роки Оля вперто ходила у спортзал, навіть правильно харчувалася.



Дівчина зізнається, що був такий період у житті, коли зал довелося залишити через фінансові труднощі. Коли ж ситуація стабілізувалася, Оля не змогла повернутися. Цікаво, що причину цьому вона не може знайти досі.

І от в 27-річному віці дівчина вирішила, що потрібно вміти захищатися, адже на вулицях міста вже не змогла почувати себе у безпеці.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: «тарганячі бої» і «п'ятнашки»



Оля каже, що клуб «Legion» змінив її життя за досить короткий термін. Дівчина хизується своїми результатами. «Легіонерка» зазначає, що стала впевненіше почувати себе на вулицях. Звичайно, Оля переконана, що потрібно завжди бути обережною на вулиці, особливо в темну пору добу.



Героїня рубрики після початку тренувань в залі почала бігати. Так, нині у вільні від залу дні Оля йде на вечірню пробіжку на стадіон. Також дівчина намагається правильно харчуватися - 5 разів у день та порційно.

Найбільшою перемогою Оля вважає виконання прийому «кидок через стегно» та 4-хвилинний рекорд у планці.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: як одночасно думати про удари і нігті



Віка ж займалася спортом практично усе життя. Раніше дівчина відвідувала спортзал, аеробіку, басейн та навіть танці живота. Героїня зазначає, що не може із впевненістю сказати, що ці заняття їй подобалися більше, ніж заняття в «Legion».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон». Крок за кроком: як звільнитися від захвату



Для Віки заняття в «Legion» - не лише фізична підготовка, а й духовне наповнення організму. Так, «легіонерка» зазначає, що тренування додають їй впевненості та розуміння того, що можна дати відсіч нападнику, незважаючи на те, що ти - жінка.

Тренування змінили і її ставлення до життя. Так, заняття виховують дисципліну та розуміння витривалості.



«Це не просто гарна фігура та кубики на животі, спорт - це можливість пробігти декілька кілометрів, відчуття сили. Я не шкодую, я щаслива, що долучилася до таких тренувань», - каже Вікторія.



Найбільшою перемогою дівчина вважає те, що дострибала до кінця зазначеного тренером часу «американку».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: «ЛедіЛегіон»: противника потрібно добивати



Тренер Артур Столярук вважає, що за короткий термін дівчата досягли значних результатів. Героїні вже виконують майже всі силові вправи до кінця та не скиглять, що їм важко.



«Легіонерки» тренувалися, як позбавитися від захвату «за шкибарки» та від захвату тулуба.

Тренер Артур показав дівчатам, як звільнитися від захвату «за шкибарки» покроково.

Опісля героїні відпрацювали звільнення від такого нападу. «Легіонерки» жартували, що і вдома відпрацюють цей прийом на своїх рідних.



Наступний прийом - звільнення від захвату тулуба. Тут також важливим елементом є застосування в комплексі з ударом підніжки.



У таких тренуваннях важливо не забувати правила падіння, щоб не пошкодити собі нічого.



Як заохочення за повну віддачу на тренуваннях та наполегливість, тренер Артур показав Ользі кидок через стегно. Звичайно, дівчина ще не довела його до різкого та чіткого виконання, але вже може похизуватися першою удачею.



На наступних тренуваннях Артур обіцяв розповісти «легіонеркам» секрети застосування захватів за різні частини тіла та звільнення від них, застосовуючи знання та навички, які дівчата отримали протягом місяця. Опісля ж на Олю та Віку чекають прийоми оборони зі застосуванням зброї противником.



Висловлюємо подяку спортивному партнеру рубрики клубу бойових мистецтв «Legion». Контакти: телефони +38 (099) 379 36 66, +38 (098) 850 06 06, +38 (063) 681 06 60; адреса: м.Луцьк, вул. Рівненська, 54. Сайт: legion.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
«ЛедіЛегіон»: ювілейне заняття, кидок через стегно та особисті перемоги
21 липень, 2017, 14:12