Де найдешевше поїсти луцькому студентові? ІНФОГРАФІКА

Де найдешевше поїсти луцькому студентові? ІНФОГРАФІКА
Люди діляться на 2 типи: ті, хто в меню дивиться на страви, а лише потім на ціни, і ті, хто спочатку оцінює можливості свого гаманця, а лише потім - свої смакові вподобання. Так історично склалося, що студенти зазвичай належать до другої категорії.

На території Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки студентів годує декілька різних їдалень. Наприклад, їдальня «Експрес» обслуговує три корпуси: лабораторний, філологічний і економічний. Для фізкультурників вже понад 20 років працює кафе «Торпедо». У коледжі технологій, бізнесу і права студенти самі готують їжу, в історичному колись працювало кафе-бар «Енштейн», проте останні 1,5 року воно закрите.

Варто згадати і про численні приватні магазинчики з хлібобулочними виробами в корпусах і поза ними. Ціни усюди різні, бо, як зауважив декан інституту філології та журналістики Юрій Громик, «різні ціни в різних орендарів».

Ми вирішили порівняти ціни в закладах, де зазвичай обідають студенти. Вартість комплексного обіду, який складатиметься з борщу, картопляного пюре, салату з капусти, відбивної і компоту, в їдальні «Експрес» буде становити приблизно 27 гривень, в їдальні в головному корпусі майже – 44 гривні, в кафе «Торпедо» - 27 гривень, в Коледжі технологій бізнесу і права за обід студент віддасть майже 30 гривень, в Луцькому національному технічному університеті ціна буде такою ж, як і в Обласній державній адміністрації – 33 гривні, бо, як зауважив їхній кухар, власник в них один і той самий.

Пообідати можна і в Луцькій міській раді - це коштуватиме приблизно 31 гривню. Варто зауважити, що в різних їдальнях різна величина порції. В нашій інфографіці ми звели все до однієї величини: борщ – 250 мл, картопляне пюре – 150 г, салат з капусти – 100 г, відбивна – 100 г, компот – 200 мл.

Як бачимо, найдорожча їдальня в головному корпусі Східноєврпейського національного університету імені Лесі Українки.

Багато студентів знаходять альтернативні варіанти харчування: хтось ходить на обід додому, хтось бере лоточки з їжею з собою, а найхитріші студенти СНУ з корпусів C, H, G i B ходять у їдальню школи №9, бо там і меню щодня різне, і вартість обіду приблизно 14 гривень (для порівняння: в школі №1 комлексний обід так само коштує 14 гривень).

Студенти ж історичного факультету розказали, що змушені ходити в їдальню Кооперативного коледжу на вулиці 8 березня. Пообідати там можна за 26 гривень.

Порівнюючи ціни, ми не оцінювали якість продуктів, смакові якості страв і обслуговування, не брали до уваги й інтер’єр буфету.

Аби студенти добре вчилися, вони повинні добре харчуватися. Як сказав британський шеф-кухар Гордон Рамзі, «їжа не менш складна наука, ніж фізика або хімія».

Оксана НАУМЧУК, фрілансер ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зроблено з продуктів .які просрочились у Нашихкраях
Відповісти
Класна інфочка)
Відповісти
Дуже смачно готують в їдальні на м'ясокомбінаті,демократичні ціни,завжди все свіже,рекомендую,єдиний мінус- можна потрапити в чергу,а так все добре
Відповісти
Пленус вентер нон студен лібентер)))

Ви нагадали мої студ роки)))
Так от студент повинен бути завжди трошки голодним)))!!!
Відповісти
От би ще фрілансери зробили огляд, куди студенту можна запросити дівчину, щоб не трястися, а чи вистачить грошей,якщо вона замовить тістечко))))
Відповісти