Жорстоке побиття школярки у Ковелі: педагоги, батьки та учні роблять винною потерпілу дитину. ФОТО. ВІДЕО

Жорстоке побиття школярки у Ковелі: педагоги, батьки та учні роблять винною потерпілу дитину. ФОТО. ВІДЕО
У місті Ковелі жорстоко побили ученицю 6-го класу. Дівчинка у лікарні. І хоча травми серйозні, винною, за версією педагогів та батьків інших школярів, чомусь стала потерпіла.

Нагадаємо, 8-го листопада у пресі поширили допис однієї з учасниць інтернет-спільноти «Типовий Ковель», у якому йшлося про те, що у загальноосвітній школі №2 міста Ковеля жорстоко познущалися, а потім побили ученицю шостого класу. Також повідомлялося, що це скоїли однокласники дівчинки під час уроку трудового навчання. Дитина потрапила у лікарню з травмами голови.

Як переконує мама дівчинки, Олександра, дитину поклали у медичний заклад з черепно-мозковою травмою та зі струсом мозку, проте діагноз, який оприлюднили правоохоронці, трохи відрізняється. За версією міліції, в дівчинки лише черепно-мозкова травма. На запитання, чому така розбіжність між версією міліції та версією мами, заступник начальника слідчого відділу Ковельської поліції Олександр Ципко зазначив, що вони не можуть надавати ніяких коментарів з приводу діагнозу, аж поки не буде висновків судмедексперту, а їх поки що немає.

Мама побитої дівчинки розповіла: для того, щоб здати заяву у міліцію з приводу побиття доньки, довелося годину проплакати під кабінетами. За її словами, ковельські «органи» радили вирішити цю проблему мирно, мовляв, це ж діти і вони завжди б'ються.

Тим часом керівник шостого класу Ольга Савчук категорично заперечує побиття. За її словами, інциденту взагалі не було.

Що ж насправді сталося на уроці трудового навчання, спробували з'ясувати журналісти ВолиньPost.

За словами мами дівчинки, Олександри, інцидент стався 4-го листопада, проте справа набрала обертів лише 8-го числа, коли про випадок написали журналісти: «В середу дитина моя прийшла зі школи. Я побачила, який у неї стан. Розбитий ніс, бачила кров, що йшла з носа. Вона вмилася, але було видно, що був розбитий ніс. Волосся на голові, як-то говориться, – це був кошмар. Я питаю: що сталося, чого ти плачеш? Вона мені зі сльозами починає розповідати, що її набили в школі. Я почала випитувати, що і як сталося. Вона говорить, що була в туалеті, була там ще її однокласниця. Стояла навпроти кабінки, там немає дверей в туалеті, і наставляла телефон. Коли вона прийшла до класу, стояли кілька дівчат, дівчинка, яка знімала, розказувала їм щось і вони дивилися на мою дитину і сміялися. Дитина зрозуміла, що її зняли на мобільний телефон і чи показували, чи розказували, не зрозуміло що. Моя дитина не знає, чи він був включений, чи ні."

Вже як пізніше жінка дізналася, що телефон нібито не був вімкнений, бо це не був телефон тієї однокласниці, яка знімала, а іншої. Вона, буцімто не змогла його розблокувати, а якби змогла, то невідомо, чи зняла б чи ні: "Конфлікт стався ще на уроці. Вони з неї там сміялися, видно щось говорили. У них була потасовка. Після уроків я не знаю, чого хлопці (ред. у дітей був роздільний урок трудового навчання) прийшли в клас, бо моя дитина, нібито погрожувала своїй кривдниці. Вона ж думала, що є те відео і над нею всі сміються, кому це сподобається? Дитина сидить в туалеті – та явно, що нікому"
розповідає жінка.

Мама каже: "Після уроків прийшли хлопці, і та Віка нібито сказала, щоб хлопці мою дитину потримали (ред. затримали в класі). Її тримали ті хлопці, поміж ними знову ж потасовка. Один хлопчик настільки штовхнув її, що вона вдарилися в парту головою, потім, я не знаю при яких обставинах її наздогнали два брати, один з яких вдарив і розбив їй носа, а другий взяв ззаду за волосся, добре трясонув та спустив зі сходів і вона знову вдарилися головою. Після того вона пішла вмилася у школі, забрала свою сумку та пішла додому".

Пані Олександра каже, що у дівчинки тяжкий психологічний стан. Коли йде мова про побиття, вона одразу починає плакати. Станом дитини почали цікавитися лише після розголосу. Також вона розповіла, що винною намагаються зробити її дочку. Кажуть, що дівчинка у туалеті, нібито, сама показувала сідниці іншим дівчаткам, коли ті наставляли на неї телефон: «Сказали, що моя дитина сама показувала дітям задніцу і ті зробили вигляд, що ніби знімають, прийшли в клас і так вирішили наказати, що розказали ще кільком дітям», - зазначила співрозмовниця. Мама шокована такою жахливою вигадкою, не може уявити, як взагалі можна таке придумати.

Тим часом вчителька Ганна Рожко не заперечує, що бачила конфлікт у класі. Щоправда, вона не з'ясувала причини і насварила потерпілу дівчинку.


Батьки не були проти, щоб діти говорили з журналістом, а от директор увесь час заперечував, мовляв, це ж діти. Але журналістам вдалося поспілкуватися і з дітьми - однокласниками побитої дитини. Вони розповіли про інцидент. Конфлікт, за їхніми словами, розпочався на уроці трудового навчання. Двоє дівчаток, одна з яких потерпіла, не повернулися вчасно з перерви на урок, бо були в туалеті. Натомість, троє дівчаток з класу відпросилися на початку уроку до туалету. Вже у вбиральні вони зустріли потерпілу дівчинку, яку, нібито, знімали на телефон.
Шкільний туалет
Шкільний туалет
Шкільний туалет
Шкільний туалет

«Це було на уроці. Вони з перерви ще не прийшли, а ми потім пішли троє. Вчителька нас утрьох відпустила. Відео геть не було, ми просто робили вигляд, що знімали. Потім вона прибігла до класу і почала плакати, що її ніхто не любить» - так зазначила про інцидент однокласниця дівчинки, яку побили.

Дівчата постійно наголошували, що насправді не знімали, а просто так пожартували. На запитання, що ж саме відбувалося у туалеті, конкретно не відповіли: «Ну… Вона нам показувала різні непристойні речі». Уточнити, що це за «непристойні речі», учасниці конфлікту не змогли, проте, пересміюючись, розповіли, з яким папірцем їхня однокласниця прийшла до вбиральні. Також шестикласниці сказали, що під час цього ж уроку діти влаштували собі розвагу. Вони стрибали з парти і робили селфі, так би мовити, у польоті. Все це відбувалося при вчительці.

Класний керівникОльга Савчук, яка, до слова, має родинні зв'язки з Ганною Рожко (ред. учителькою. яка вела урок трудового навчання), взагалі уникає слова "побили". Весь час вона наголошує, що любить усіх дітей.

Директор школи Ігор Ткачук розповів про ситуацію у класі поміж дітьми:

«Взагалі під час переходу з 4-го в 5-й клас проводилося опитування психологом всіх дітей, проводилося тестування. В присутності класного керівника в 5-му класі після першого семестру психолог довів інформацію до відома. Відповідно, класному керівнику і вчителям, які викладають у цьому класі, було рекомендовано врахувати всі результати тестування. Адже там визначалися кращі сторони, конфліктні сторони можливі. Сам внутрішній конфлікт між дівчатками в класі, не переростаючи у відвертий конфлікт, був, ну можливо неприязнь була… Яким чином вчитель відреагував на конфлікт? Вона говорила, що зробила зауваження».

Директор надав характеристику дівчинки, яка постраждала. Дитину охарактеризували як таку, що любить конфліктувати, не доводить розпочатих справ до кінця, має низький рівень уваги, але високе мислення. Майже сторінка характеристики була присвячена проблемним рисам характеру дитини. Лише вкінці мимохідь було зазначено, що вона має схильність до малювання. На характеристиці не було ані дати, ані підпису. І хоча психолог, як стверджує директор, написав висновок про дівчинку у 5-му класі, на листку, де був надрукований текст, зазначено, що це характеристика саме шестикласниці.

Мама дівчинки коли побачила, як описали її дочку, взагалі була шокована і впевнена, що це написано зовсім не про її дитину. Вона обурилася: якщо у школі були проблеми з її донькою, чому її ніхто не поставив до відома. Тітка дівчинки, Вікторія, в свою чергу заперечила деякі твердження у наданій шкільним психологом характеристиці: «Це неправда, що вона не доводить справу до кінця. Адже вона ще з маленького віку вишиває картини бісером і жодну не лишила незавершеною, а це доволі клопітка праця». Також продемонстрували художній альбом дівчинки, у якому та малювала.

Директор тонко ж натякнув, що дитина у навчанні не «хапає зірок з неба»: «Вчителі трохи шкодують», - зазначив він. Хоча оцінки за чверть свідчать про середній і вищий рівень навчання.

Щодо поведінки – то у щоденнику лише один запис про погану поведінку на уроці.

Мама розповіла про те, що до цього часу її жодного разу не викликали до школи: «Я знала, що колись у неї був конфлікт з якоюсь дівчинкою, вона мені сама розповідала. Я пропонувала піти до школи і поговорити, але вона тоді відмовилася. Я думала, що все вже пройшло».

Вже після побиття, вона передивилася речі доньки і знайшла анкету її однокласниці. Одна дівчинка там написала, що ненавидить її дочку.

Вже на батьківських зборах, які зібрав керівник навчального закладу, щоб поспілкуватися про інцидент, говорили аж ніяк не про побиття, а про те, що постраждала дитина абсолютно негативна. Мама потерпілої дівчинки на це зібрання не прийшла - її не пустили рідні, адже підозрювали, що ситуація в школі обернеться не в їхню користь. Шкільний захід перетворився у балаган. Матері скандалили, обурювалися і висловлювали претензії рідним потерпілої дитини. Жодного вибачення не прозвучало ні від дирекції, ні від батьків кривдників.

У класі навчається більше тридцяти дітей. Вони теж були присутні на зборах. Шестикласники, всі як один заявили, що вони не люблять потерпілу дитину. І хоча всього класу під час побиття дівчинки не було, адже в ньому брали участь лише кілька дітей, однокласники разом впевнено заявили – потерпіла їх всіх оббрехала.Очевидно, що конфлікт не одноденної давності, що й підтвердили школярі: «Ми з нею не дружили завжди».

Як бачимо, дитина навчалася у колективі, де був постійно негатив щодо неї. Як не дивно, дорослі побачили у цій ситуації лише одне: «Значить, це вона погана – я ж не можу свого сина змусити її любити», - мимохідь наголосила матір одного із однокласників.

По закінченню зборів діти чекали батьків на коридорі, один хлопчик просився сфотографуватися зі справжнім журналістом. Говорили хором, про інцидент розповідали, як є. Пропонували показати фото, як дівчата стрибали з парт на уроці трудового: «Вона стрибала з парти, я можу показати вам фотографію», - настоювала одна дівчинка. Підтвердили, що під час цього в класі була вчителька. Під час розмови журналіста з учнями класний керівник Ольга Савчук зомліла.


Ганна Рожко, на уроці якої трапилася біда, - рідна сестра керівника шостого класу Ольги Савчук.


Наталка ПОЛІЩУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 78
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Жахливо, коли цькують одну людину, а тут дитину! І де тут роль педагога? Чи вони просто вчителі-заробітчани і по зарплату ходять до школи? Батьки - стережіться, це може трапитись з кожним, тільки ви є адвокатами своєї дитини
Відповісти
вы в курсе сколько учительница зарабатывает?) 1500грн)
Понятно что при таких раскладах детей будут учить неудачники и абы как.
Відповісти
Вчителі спеціалісти отримують зарплату від 2500грн,бакалаври мають 1500
Відповісти
Звідки така інформація?? Вчитель -спеціаліст має посадовий оклад 1700 грн. І то за умови, що має повну ставку. До 2500 грн. треба працювати, як мінімум років вісім.
Відповісти
вчителі отримують 2500 і вище, відкрийте алгоритм обчислення з/п для вчителів і подивіться скільки там у них надбавок)
Відповісти
Если не знаешь то зачем ляпать? Откройте почитай...Тебе люди говорят которые там работают. 2500 грн разве что зауч какой получает и то сильно сомневаюсь.
Відповісти
Ляпаєте Ви...Моя рідна сестра працює вчителем а мама- у відділі освіти...Сестра має два роки стажу вчителювання,її зарплата складає дві тис.грн.,сюди ж входить 200 грн.за класного керівника і 200 грн їй платять за перевірку зошитів,а не так як Ви писали що лише 50 грн.класного керівництва...А вчителі,які пройшли атестацію автоматично отримують ще надбавку+ надбавка за роки стажу...Так що не росказуйте,що в них така вже мала зарплата...Якби там так погано було б,то вчителі-пенсіонери не продовжували б ходити на роботу...І ще одне- майте трішки повагу у спілкуванні з людьми,бо по ваших коментарях видно,вихованості Вам треба повчитися)))
Відповісти
Моя мать заслуженый учитель, проработала 40 лет. Когда работало - получала 1400грн. Учитель Биологии. Вот вам правда жизни. В последние годы за тетрадки вообще не платили, а за классное руководство копейки, при этом от руководства отказаться нельзя.
Кстати пенсия 1300грн) Заслуженный учитель карл! Так что могу смело сказать сейчас работаю учителями - исключительно НЕУДАЧНИКИ.
Відповісти
А ви би хотіли, щоб у вас в управлінні був туалет без дверей? Чи може вчителі тої школи ходять на ту "парашу"?
Звісно що ні, для себе ви все гарненько робите, новеньке, дверки на замочку.
Відповісти
Вообще-то во всех школах кабинки без дверей...наверно что бы ученики не шалили в кабинках)
Відповісти
не у всіх школах лишилось це "совецкоє наследие".
Відповісти
люди добрі глянте скільки дітей бються між собою кожен день в школах!!!! чи можливо ви не були такими! роздули з мухи слона як завжди. а вам журналістам раджу за своїми дітьми дивитись, та пишіть про вчителів своїх дітей! чи боїтеся це робити? погано напевно вчитись буде так? про що ви говорите?
Відповісти
По туалету видно які в школі ГОСПОДАРІ і як батьки на собі школу тримають.....сказала ж одна мама... Стидоба таким батькам, які хизуються своєю допомогою, а елементарних речей для своїх дітей зробити не можуть
Відповісти
Батьки дітей 2шк.Не будьте байдужими відгукніться.Не вже деректор і вчителі 2шк не заслужили слів вдячності і поваги.Я мама одного з учнів 6класу мій молодший син також ходить до цієї школи,чоловік також закінчив цю чудову школу.В нас прекрасні вчителі молодших класів,які віддають всі свої сили,знання,любов нашим дітям.Висококваліфіковані спеціалісти стаарших класів.Деректор школи за короткий час зробив незліченну кількість ремонтів,вирішив земельні питання навколо школи.Ольга Петрівна низький уклін Вам за ваше терпіння,за ваші дзвінки в не робочий час.Коли Ви переживаєте за успішність кожної дитини,за поведінку кожного учня.І коли батьки не чують,або ще гірше не хочуть чути вчителя,в чому вчительська вина????????Друга школо,6клас ви не агресивні діти!!!Ви чудові,добродушні співчутливі і найкращі.Дякую за знання моїх дітей деректору Ткачуку Ігорю Олеговичу і всьому шкільному колективу!!
Відповісти
Добре ж Вас там вчили грамоті, якщо два слова підряд і в обох помилки: "Не вже деректор"...
Мабуть дЕректор і буде вдячний Вам за ці слова, а от дівчинка за своє покалічене дитинство, навряд. Ту бідолаху ще у школі зацькували отакі підростаючі нелюди, а Ви виправдовуєте їх ганебні вчинки. А дитина талановита, це видно з малюнків, не те, що та сіра маса, яка тільки вміє знущатись. Життя покаже, хто ким виросте...
Відповісти
І це педагоги?!! Та тільки за таке організоване дирекцією і керівництвом освіти міста судилище їх треба гнати з посад. Вчителі на очах батьків і дітей вже з*ясовують стосунки між собою. Той маленький начальник регоче в камеру, а високий перепирається з вчителькою!!!
Відповісти
Мобільні телефони в школі треба взагалі заборонити. І муху зі слона робити не треба. Діти бються часто.І бились завжди. А ви ті хто вчителів судите самі підіть в школу і порацюйте з дітками за копійки...
Відповісти
Не треба плакати про малу зарплату,є люди,які отримують набагато меншу зарплатню і нічого,не плачуть...А не подобається робота з дітками,тоді для Вас завжди знайдеться робота техпрацівниці...Достало вже це ниття лікарів і вчителів про малу зарплату...
Відповісти
І справді, у вчителів абсолютно нормальні зарплати як на такий короткий робочий день. Попривикали-мала зарплата - тому й працюємо погано. Вчитель має бути перш за все людиною, а не дивитися на дітей і бачити тільки зарплату. А туалети в школі.. жах
Відповісти
Офіційно - можливо робочий день й короткий. Але чому багато вчителів засиджуються у школі до ночі? Перевіряють зошити, складають плани конспектів. А спробуйте тримати увагу в середньому 30 дітей 45 хв. При цьому ні на кого не накричавши, подати увесь матеріал, перевірити чи кожен його зрозумів, приділити увагу кожному й так далі.
Відповісти
Цікаво, що на роботу в школу при всій печальності "розкладів" не можливо влаштуватись без "блату". Якщо не подобається, можна піти у супермаркет касиром: за ту ж зарплату працювати і не мати справи з дітьми.
Відповісти
Так може й дітей ваших вчив би касир з супермаркету? якщо самі йолопи то хоча б з повагою відностесь до тих, хто з ваших дітей намагається людей зробити.
Відповісти
День робочий то короткий, але до уроків треба готуватись. А це означає ще два таких коротких робочих дні. А вчитедь теж людина , а не ангел. який манною небесною живиться.
Відповісти
День робочий то короткий, але до уроків треба готуватись. А це означає ще два таких коротких робочих дні. А вчитедь теж людина , а не ангел. який манною небесною живиться.
Відповісти
Ті люди , які отримують ще меншу зарплату так само в тому винні як і вчителі , які і справді отримують не багато за такий труд. Кожен знав на що йшов. Але вчитель мусів вчитись. А Ви, шановна певно маєте три класи , а третій коридор . то й ідіть у техпрацівники
Відповісти
Дай Бог швидше б зробили реформу в освіті! Щоб за такі недбальства педагогів були відповідні покарання!
Відповісти
Вважаю, що ситуація жахлива, особливо фраза "самі працюйте з дітьми за копійки". Це напевно написала вчитель?...

Відповісти
Ну а хто ж...
Відповісти
Чи є в школі психолог? Соціальний педагог?
Відповісти
Допоможіть дитині яка попала в таку складну психологічну ситуацію. Все інше не має значення
Відповісти
Дитину потрібно захистити, а не зацькути...
Стидоба а не педагоги.
Відповісти
Таке жахіття завжди відбувалось в школах!! Винні звичайно в першу чергу батьки тих дітей хто знущався а потім вже ті діти!!! Такі вчинки не можна залишати безкарно
Відповісти
Маман працювала вчителем) Скажу класному керівнику доплата 50грн до зарплати за керівництво)))
Ясно що вашими балбесами за такі гроші в серьоз ніхто не буде перейматись, тим більше якщо ВИ не змогли їх виховати то як можа це вимагати від вчителів?
Відповісти
Це можливо Ваші діти в теперішньому чи в майбутньому балбєси,а у когось нормальні дітки...Мені Вас жаль(((А перейматись чи не перейматись за дітей-це вже залежить від вчительської людяності...
Відповісти
Як можна дітей обізвати "балбесами", яке моральне право ви маєте так казати? А вчителями іх ніхто заставлав ставати,вони знають на що йдуть. За класне керівництво вони далеко не 50 грн отримують, і зарплата не нища ніж наприклад у бухгалтера, не такі вчителі і бідні.
Відповісти
1500 ГРН КАРЛ и 50 грн доплата за классного руководителя! Это реальные цены.
И я вам просто предлагаю быть реалистами.
Если что-то не нравится как вы говорите - ищите частную школу, где классы не по 30, а по 5-8 человек.
Відповісти
Перестаньте розповсюджувати інформацію в якій ви не компетентні.Я працюю вчителем-доплата за класне керівництво в 2015 р.становила 350 грн.Тому на повній ставці з усіма надбавками моя зарплатня становила 3000 грн.
Відповісти
То хай твоя маман іде шваброю махає за мінімалку і не гризеця про мого балбеса,а в школу прийде молодий спеціаліст якому не буде байдуже і все буде ок
Відповісти
Бред бредовый. Столько белиберды в волыньпосте. Портится ресурс
Відповісти
Та вони ж гроші заробляють, а реальних проблем не бачать. Патіо ді Фіорі розвивати треба, звідси й брєд тиражний і реклама про "голосуйте за такого то кандидата". Шановна, волиньпост, розкривайте теми краще і доступніше. і пишіть грамотніше. бо ж прохвесіонали.. тіпа
Відповісти
Не тільки в цієї школі вчителі прикривають конфлікти між дітьми. Зі слів вчителів, батьків інших дітей можно зрозуміти , що всі проти постраждалої дівчинки. Цей конфлікт тягнеться вже мабуть не один рік. Батьки вдома при дітях засуджували цю дівчинку, то яке ставлення у однокласників може бути до Насті... Все іде від дорослих . А діти це тільки дзеркало. Нажаль в наших школах з дітей роблять стадо. Ті діти , що мають інше мислення, інший погляд, ніж у вчителів, ці діти засуджуються самими "педагогами". Вчителі завжди праві, це схоже на боротьбу з повітряними млинами. Дуже прикро , що в школах нічого не змінюється.
Відповісти
Як би там не було, яку б сторону не займати, навіть якщо й постраждала дівчинка винна у чомусь, то ніхто не має право підіймати руки, чи педагоги чи діти. За побиття дитини, за насення їй тілесних ушкоджень, потрібно нести відповідальність.
Відповісти
А насправді, конфлікт виник через те, що у тулеті в кабінці просто НЕ МАЄ ДВЕРЕЙ!!!
Кому з вас, дорослі батьки та педагогі, подобається, щоб на вас просто дивились, навіть не знімали, коли ви справляєтесь?
Ви вдома теж так робите?
Свині ви, а дитину шкода, стала заручником ситуації.
п.с. Ще треба встановити, чи не порушує права людини, зокрема дитини, відсутність дверцят в кабінці туалета.
Відповісти
Респект авторці матеріалу.
присутність дітей на ТАКИХ антипедагогічних зборах - це ні в які ворота. Навіщо взагалі було скликати ТАКІ збори? Дуже погана ідея, дуже.
Чекаємо на коментар начальника управілння освіти.
Як на мене, з класом (а також окремими педагогами й батьками) має попрацювати ціла команда психологів. В іншому разі там буде важко не лише Насті. Установка на цькування й негатив у головах дітей уже є.
Відповісти
Причому тут зарплати,при союзі у вчителів теж були не великі зарплати але такого що тепер робиться по школах раніше не було.Була повага учнів до вчителів і вчителів до учнів,і було привите дітям елементарне розуміння що таке добро а що таке зло.Винуваті в тому і батьки і вчителі,бо теперішні діти є духовно бідні,вони не розуміють і їх не вчать елементарних правил поведінки.
Відповісти
Ви забули додати, що раніше у БАТЬКІВ була повага до вчителя, а зараз вони при дітях виставляють учителя ідіотом, обговорюють все,що не стосується ні навчання, ні виховання. Не раз була свідком подібних розмов, а спробуй лише стати на захист вчителя- то почуєш купу бруду вже й про себе. То з якими погдядами діти ходять до школи?
Відповісти
дуже важливо у цій ситуації і надалі надавати розголосу стосовно поведінки так званих вчителів та санітарно-гігієнічних норм у школі! Педагог - завжди має стояти на стороні жертви, на стороні слабшого. Беззахисність і безправність дітей, яких ми відправляємо до школи , довіряючи "педагогам" без моралі, є дуже загарозливою по усіх країні!
Відповісти
1500 ГРН КАРЛ и 50 грн доплата за классного руководителя! Это реальные цены.

Просто предлагаю быть реалистами и понимать что за такую зарплату ваших детей будут учить только неудачники и абы как.

Если что-то не нравится как вы говорите - ищите частную школу, где классы не по 30, а по 5-8 человек.
Відповісти
Звірки малолітні! Жах! Коли стая вибирає жертву і цькує її - в шкільних колективах звична практика. Якщо в самомому зародку цього явища не переломити ситуацію - у жертви буде травмована психіка і купа комплексів на все життя, а деякі й не витримують і йдуть з життя. Вчителям, як правило на таке плювати з високої гори. Шкода дівчинку.
Відповісти
Потрібно, щоб в школі була охорона та каменри спостереження хоча б в коридорах та на подвір"ї! Тоді не виникатиме ніяких питань. Це перше. Друге - вчитель в сучасній школі має тільки обов"язки і ніяких прав - навіть розвести конфліктуючих дітей по кутках - і то не має права!
Відповісти
Вчитель в сучасній школі навіть обов"язків не має,все покладено на плечі батьків і уроки вчити і гроші на школу здавати
Відповісти
Ух, ти і звідки ж ми це все знаємо, ви, мадам, певно своїх дітей виховуєте в дусі соцреалізму, а у роки нормальна дитина може і сама вивчити
Відповісти
Та керівництво і вчителі тої школи що-хочеш скажуть, щоб закрити конфлікт. Лякає те, що батьки дітей повністю їх підтримують, хоча в конфлікті, як правило, винні дві сторони.
А якщо завтра щось подібне станеться з вашою дитино, що будете робити? Чужу дитину не шкода, а з моєю такого ніколи не буде, так???
Відповісти
Після всього цього бруду, так і хочеться просити Міністерство освіти скласти такий собі Кодекс для вчителів, батьків і учнів, і щоб ніяких винятків НІ ДЛЯ КОГО.Хай би була описана відповідальність кожної сторони. А то чомусь часто забувають, навіщо діти йдуть до школи- розважатися, принижувати, бити, знущатися, хизуватися дорогими гаджетами, як висновок- нічому доброму не навчитись, а потім просити батьків купити атестат для вступу далі...А вчитель що? Ах так, то ж він винен, що дитя погано склало ЗНО, не вміє поводитись навіть на вулиці, хоче тільки грошей ... Це ж так зручно власну байдужість перекласти на когось, щоб уникнути відповідальності.
Відповісти
ПРоблема саме в тому, що діти стали занадто агресивними. А батьки дивляться на це крізь пальці, відмахуючись "це ж діти!".
Я й сама була у схожій ситуації - мене не надто любила добряча половина класу лиш через те, що якось відмовилас цькувати дівчинку з сусідньої школи. Це був 2003 рік. Результат - спустили зі сходів, доволі довго лежала з травмою та струсом мозку. До сьогодні маю головні болі, завдяки цьому. АЛе тоді ініціаторами й виконавцями були лише кілька дітей - ті, чиї батьки не займались вихованням й не пояснили нічого щодо того, що у всього є свої наслідки й за свої вчинки потрібно відповідати.
Зараз вчителюю в одній з луцьких шкіл. Бійки - на кожній другій перерві, цькування тих, хто відрізняється хоч чимось, неповага до всіх. Ось які на сьогодні діти. Покоління дітей не вихованих батьків. Тому не дивуйтесь, якщо протягом кількох років ми побачимо в котрійсь зі шкіл щось на зразок сюжету з зарубіжних новин (щодо учнів, котрі перестріляли частину дітей й вчителів)
Відповісти
На мою думку Наталка Поліщук все гарно розфарбувала підтримуючи одну лиш сторону.
На мою думку ви повинні бути нейтральною!
Відповісти
А як повинні ставитися до дівчинки,яка всіх побиває та обзиває нецензурними словами?А навіть коли з Настею ніхто не товаришу то що, вчитель повинен насильницько їх примусити товаришувати???
Відповісти
Навіщо наводити наклеп на вчителів цієї школи???Ви бачили як вони проводять уроки?А можливо ви були свідками того,як погано вони навчили дітей(бож працюють за копійки)???Хочу зазначити що класний керівник "постраждалої" один з кращих вчителів у школі!!!Вона саме той вчитель, якого люблять і цінують учні!!!
Відповісти
Так виправдовувати може тільки мама таких дітей, як ті що ображали дитину. Будучи в шкірі побитої дитини, або в шкурі батьків тієї дитини, говорила чи говорив би зовсім по-іншому. НОРМАЛЬНО ВИХОВУЙТЕ СВОЇХ ДІТЕЙ, ЦІКАВТЕСЬ ЇХНІМ ЖИТТЯМ, ТО НЕ БУДЕ ТАКИХ ПРОБЛЕМ!!!
Відповісти
А яке ваше собаче діло як батьки виховують своїх дітей?Де ваші діти?Вони ніколи не обзивали однолітків,не влаштовували бійок,не знущались зі слабших?Ви хоть самі бачили як ваша дитина поводиться в школі?
Відповісти
На мою думку у вас з вихованням дітей і взагалі з вашим поглядом на цю ситуацію -ВЕЛИКІ ПРОБЛЕМИ!!! Я вважаю, що вам потрібно проаналізувати своє мислення, тому, що виправдань цим хворим дітям просто немає.
Відповісти
От якби батьки були розумніші,ніж ЗНАЮЧ, то можливо і не все було б так погано. І якби це сталось з дитиною таких яу ЗНАЮЧ, то коментарі були б іншого змісту. Тоді б я спитала, яке ваше собаче діло. Виховувати треба своїх дітей нормально і небуде ніяких наслідків. Це я кажу, як мама 3-х дітей....
Відповісти
шановна мама насті ви кращеб варили борщ ніж сиділи в інтернеті обернітся назад і подивіться що ви накоїли ви посварили свою дитину з усім класом ви опозорили наш клас нашу школу на всю Україну цю ситуацію треба булоб вирішити за дверима класу без свідків
Відповісти
Вчителів вигнати з роботи, а винних у побитті дитини позбавити права вступати у вузи, адже усе починається з малого. Сьогодні побиття, а завтра?
Відповісти
Дуже тішить, що є свідомі люди, які усвідомлюють наслідки і розуміють, що це дійсно тільки початок зла. НЕ ДАРМА ГОВОРЯТЬ: "ЧЕЛОВЕК - ЭТО ИЛИ СРАЗУ, ИЛИ НИКОГДА." Особисто я вважаю, що навряд чи ці хворі діти можуть змінитись будь-коли.
Відповісти
Якщо це ви мені, то я мама з Луцька,а не мама Насті. ЦЕ ДЛЯ ТИХ, ХТО В ТАНКУ !!! Будьте уважні - однокласники Насті. В підручниках треба сидіти (не вилазити), а не в інтернеті, діточки. А опозорили свій клас на всю Україну - ви самі. Людьми треба залишатись в любому випадку.
Відповісти
Мама1,хвора(на голову) дитина тут Настя!І її ніхто не бив!Це вона постійно всіх лупасить!А ви навели наклеп на школу та 6 клас!А ще підірвали здоров'я вчителя, і за це будете відповідати!
Відповісти
Так вчителі нашої школи теж ходять в цей туалет і навіть директор та зауч.
Просто державні органи влади міста Ковеля забили на цю школу "болт".
Відповісти
....і якщо вам не подобається туалет, то ваша Настя цілком може туди і не ходити, а якщо вже край, то є кабінка з дверима!!!....або можете пожертвувати на школу кілька дверцят, а не розводити срач у інтернеті!!!
Відповісти
Одне знаю точно, моліть Бога, щоб з вами і вашими дітьми ніколи такого не сталось. Бо тоді і мова інша, і коментарі будуть інші, і тим більше - реакція !!!
Відповісти
зараз дуже жорстокі діти,в мене син першокланик,бються до крові,вчителька не може з ними спавитись,можуть і на******послати,при мені один на її плюнув,а права вуха надерти немає,*розумні*батьки ідіть попробуйте,що значить робота з сучасними дітьми,які знють тільки свої права,а обовзки...
Відповісти
Солідарна з Ольгою.Дітям менше треба про права говорити, абільше про обовязки.І батьки мають більше відповідатти за дітей. А то спихнули на вчителів і вчителі в усьому винні.Вчитель повинен мати більше повноважень.Тих хто не хоче вчитись , веде себе негідно- треба виключати зі школи. Батьків штрафувати і так , щоб вони з любих діток потім три шкури здерли... А то розводять сюсі- мусі. Права, психологи... Психологів у школах кваліфікованих - одиниці.... Більшість з них -тупі істоти . які розводять з дітьми лишній популізм
Відповісти
Якщо цю ситуацію не вирішити вірно: обовязкове спілкування з психологами не тільки всіх дітей, а також їх батьків та вчителів, то до 11 класу ці діти можуть вбити, згвалтувати.. і знати що будуть безнакарені.
Винні повинні бути покарені.
Дана стаття не про зп педагога (це вже кожен говорить про те, що їм болить), а про проблему виховання дітей.
Шкода, що батьки більш зацікавлені собою і своїм життям, а не тим, чим живуть їхні діти.
Відповісти
Чому ніхто не звернув увагу на деякі дивні речі у цій школі і на цьому уроці?1.На початку уроку 3 учениці старшого віку пішли в туалет(а перерва для чого?)2.Діти пригали НА УРОЦІ по партах роблячи селфіВисновок для мене як для мама невтішний,це школа де НЕ ВЧАТЬ,а чи на своєму місці директор,завуч по виховній та учбовій роботі,вчитель трудового навчання?Відповідь очевидна...
Відповісти
Кожен почніть з себе...Простіть, помиріться,і думайте надалі, що робите і про наслідки вчинків. Будьте мудрими людьми і дітьми...Не обіжайте один одного і буде між вами мир. Кожен повинен подумати чи я був(була) права і не обіжати ближнього. Хай буде взаємоповага у вашій школі і попросіть один у одного вибачення і визнайте кожен свої помилки(хоч це дуже важко)
Відповісти
Від кінця до початку не можу зрозуміти на яких засадах діє ця навчальна "структура"? Ким є вчителі і які в них обов'язки взглядом тих яких мають навчати і того теж чого не навчили батьки. Яким то чином на уроці діти не підпорядковані вчительці? Які кваліфікації в цієї особи? Становище керівника класу цілковито незрозуміле. Якщо вона знає про те, що Насті однокласники не люблять, то я питаю що вона зробила, щоб в класі один одного поважали. Розумію, що ця керівник, в жодному разі не виконує свойого обовязку і не ВИХОВУЄ дітей, так як повинна. Приклад завжди іде з гори і в тому сумніву нема. Становище так званого директора школи, нижче всякіх очікувань. Чому і з якого приводу він скликав батьківські збори? Чому він на радах педагогічних не пригадує вчителям про обовязок навчання і виховання, який на них лежить? Чому в школі нема дижурного вчителя, який має дивитись і прислуховуватись, що роблять, проо що розмовляють і як ведуть себе учні? Це означає, що вони не дбають про те, що буде в країні завтра. Незрозумілою є теж ситуація яка виникла в 6 класі, думаю, що і в інших класах вона не є кращою. Діти майже офіцийно демонструють ненависть до однокласниці, а вся педрада, що не бачить того? Сором, сором, сором.
Справа зарплати вчителів є жалюгідною і це всі знають, крім тих кому не залежить на тому, щоб в Україні жили освічені люди і щоб українці були прикладом для москалів теж.
Відповісти
Пані та панове вчителі тієї школи. Ак би здорово було б вам організувати фотосесію у туалеті при справлянні нужди, звичайно, і у всесвітню мережу світлинки... Ото весело. Ото потішно. І головне - справедливо. Як би поводилися ви від такого приниження. Ситуації з дівчинкою не має бути! Ви не професіонали і далекі від них. Шкода, що ви маєте доступ до формування особистості людини! Ганьба Вам.
Відповісти
учителя должни бить покарани
Відповісти
Останні статті
«Бидло» і Європа
14 листопад, 2015, 18:11
Жорстоке побиття школярки у Ковелі: педагоги, батьки та учні роблять винною потерпілу дитину. ФОТО. ВІДЕО
11 листопад, 2015, 21:00