Умовне покарання за вбивство, або 200 гривень за втрату годувальника сім’ї

Умовне покарання за вбивство, або 200 гривень за втрату годувальника сім’ї
Редакція ВолиньPost продовжує уважно стежити за перебігом подій, пов’язаних з резонансним вбивством Андрія Яворського.

Нагадаємо, 31-го липня на вулиці Дубнівській жорстоко побили 28- річного лучанина на очах у його 6-річного сина та дружини. Так і не прийшовши до тями, вже 7-го серпня молодий чоловік помер від отриманих травм.

Найбільш дивним у ситуації виявилося те, що убивць одразу ж після побиття відпустили, і лише після розголосу у ЗМІ злочинців таки взяли під варту.

Подальший розвиток подій та розслідування відбувались у кращих традиціях нашого законодавства. З п’яти безпосередніх учасників злочину на лаві підсудних опинилися лише троє. Та й то, одному «світить» умовний термін ув’язнення, адже, як виявляється, його удари не були смертельними і кваліфікуються як умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я у покійного.

Наразі слідство завершилося, і справа передана до суду.

Отже, про все по-порядку.

Ініціатором конфлікту, внаслідок якого і відбулося жорстоке побиття, виступила жінка, лучанка Наталія, любителька випити. Саме вона підбурила групу чоловіків напідпитку провчити її сусіда Андрія Яворського за те, що той якось її образив. За «честь» цієї «дами» і довелося загинути Андрєві Яворському.

Як виявилося, жінка не відповідатиме за схиляння своїх друзів до вбивства. В суді виступатиме лише як свідок.

Так само за свідка проходить ще один молодик, котрий пішов карати кривдника, проте не брав участі в побитті, а лише спостерігав, як б’ють жертву.

За словами адвоката вдови Яворьсього, Олександра Тарана, судять лише трьох учасників злочину: Поповича Романа, Галамазду Ігоря та Чабана Віталія.

Двоє перших проходять по обвинуваченню за статтею 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Що ж до третього, Віталія Чабана, слідство зупинилося на статті 125 ( Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності).

Наголошуємо: Андрій Яворський після побиття впав у кому і помер за 6 днів, так і не прийшовши до тями.

Відколи смерть кваліфікується як «тимчасова втрата працездатності» і чому слідство вигороджує одного із злочинців, ми спитали у адвоката постраждалої сторони Олександра Тарана: «Як встановила одна із двох медичних експертиз, а також покази свідків та слідство, він наносив удари по спині постраждалого, а це могло привести лише до легких тілесних ушкоджень. Обвинуваченому його адвокати добре роз’яснили, що по цій статті йому нічого не серйозного не загрожує, міра покарання буде умовною. Тому він поводиться дуже зухвало, міняє свідчення у суді і дозволяє собі ображати вдову постраждалого. Так, він кинув їй 200 грн і сказав, що цього з неї вистачить».

Хто ж насправді цей «особливий» обвинувачений? Чому, аби встановити очевидну причину смерті Андрія Яворського, нашому бюро судово-медичної експертизи знадобилося аж 2 місяці? І як трапилось, що це заключення врешті доводить лише несмертельні удари одного із підозрюваних? На всі ці питання Волинь Post має намір отримати відповідь!

Вікторія Смірнова, для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 51
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для того, щоб писати журналісту на тему кримінального права чи взагалі юриспруденції, необхідно не тільки журнали про моду читати, а ще й розумні книги. Лише перегляд серіалів про роботу правоохоронців - не є підставою журналісту давати свої експертні оцінки, і писати в статті фрази "схиляння своїх друзів до вбивства", чи вимагати покарати особу, яка не вчиняла ніяких дій. Не треба показувати свій правовий нігілізм та безграмотність у вказаній сфері на люди Вікторія.
Відповісти
Версій багато,правда - одна!Якщо у Вас є факти що спростовують інформацію, то не варто посилатися на безграмотність.
Відповісти
а на що впливають ті факти? пройшло майже півроку, хто звернув увагу хоч на які факти, чому сталась дана ситуація? ніхто....
Відповісти
Дуже низький рівень!
Відповісти
будь- ласка напишіть коли буде наступне засідання, на яку годину!!!
Відповісти
будь- ласка напишіть коли буде наступне засідання, на яку годину!!!
Відповісти
Судових проваджень за ст.121 КК України в суді багато. Є і більш цікаві провадження і за більш тяжкі злочини, але хто замовних даних публікацій і кому вигідно піднімати резонанс. Відповідь одна, тому, хто хоче попіаритись.
Відповісти
Напевно Таран таким чином хоче прорекламувати себе
Відповісти
Ви запитайте в жінки- потерпілої, яка живе з новим чоловіком, коли вона твереза буває. Думаю що наступний суд позбавлення батьківства в неї буде. Дитину шкода
Відповісти
Чому жінка не рятувала чоловіка, коли його били в неї на очах-бо пяна була. Хлопці, яких підозрюють
не винні вони захищалися, нехай адвокат Олександр Таран скаже на суді правду-пяні всі були, про що підтвердила експертиза.
Відповісти
Ти, людино, певно п'яна чи геть здуріла таку х... несеш!!! Чотирьох захищались від одного??? Тільки той тиждень в комі лежав, а ті виродки з запою не виходили! Чи, ти, може полюбовниця якогось з них? Будеш сухарі носити.
Відповісти
Ой, як цікаво, а де взявся четвертий в цій історії? То ж троє винуватих! Неважно до людини, а напишіть, що на Андрія накинувся цілий підрозділ з вісімнадцяти чоловік
Відповісти
Шановний Волинь Пост, маєте "гарного" інформатора в особі Олександра Тарана, бо вся історія висвічується в досить негарному трактуванні, саме так, як приємно певно лише йому. Вікторія Смірнова, не беріться дійсно писати про те, в чому не маєте тями, не робіть бунт серед простого люду. Всі вже давно в курсі того, що ініціатором бійки був Андрій, і ніхто не мав наміру його бити, тільки чомусь даний факт Таран відчайдушно замовчує...
Відповісти
Це якими тварюками треба бути щоб так безбожно вбити людину і навіть не про що не жалкувати. Навіть якщо провокатором був саме Андрій, то з якою ненавистю і жорстокістю треба було бити щоб він впав у глибоку кому? Думаю що ті виродкі мають відплатити тим же, і нехай їхні діти відчують що таке рости без батьківської любові і без батька.
Відповісти
І не забудьте знову видалити коментар, бо про вашого замовника знову недобрим словом відгукнулись :-)
Відповісти
Хто ініціатор?! Дуже шкода, що в наших законах життя людини оцінюється всьо 7-15 років позбавленням волі. Було б довічно, може думали.. хоча в таких людей, мозгів немає
Відповісти
Ініціатор Андрій Яворський. Реально хлопці приїхали говорити, щоб не ображали Наталію (яка б вона там не була, чи алкашка, чи божевільна, чи крива, чи рівна, вона людина і як і всім людям не приємно чути образи в свою адресу), але розмова так і не розпочалась, бо Андрій почав махати кулаками на Романа. Зрозуміло, що хлопці підключились захищати. Ну і сталось, як сталось... від того ніхто не застрахований...
Відповісти
а ви шановний не зарікайтесь, бо ті хлопці так само жили собі, не тужили, і оказались за гратами... ні ви, ні я, ані хто інший не застрахований від того...
Відповісти
Модератор, не забувайте видаляти мої повідомлення, бо вони не на користь вельмишановному адвокату пану Тарану. Він не надає такої інформації Вам для ваший статей...
Відповісти
слиш funny girl тупа курка якби не було це недає тим тваря убивати людину на смерть!!!
це уюлюдки а не люди,і вони будуть прокляті і здохнуть як собаки!!!!
Відповісти
ооо... рівень інтелекту і культури зашкалює, роблячи висновки з твоїх написів. Доречі, в своїх коментарях я хоча б ні на кого не наговорюю, а лише констатую факти... і ніхто не дає тобі права називати їх тварями, не тобі вирішувать чи їм здохнуть, чи їм з пошаною піти з цього життя, тим більше знаючи правду. Хоч і закон людський на твоїй стороні, а небеса самі все розсудять... Хоча які ж там закони, хто більше на ваги бабок вкине, на стороні того і закон. Не забувай в якій країні ти живеш!!!
Відповісти
ты вообще думаешь что несеш почали захищати свого друга ты вобще была в ситуации когда тебя пинают пять пар ног думаю врядли а захищати як ти кажеш можша було просто скрутыты и даты пару выйти а так людини нема а ти влащтовуеш танци на кистках
Відповісти
а от цікаво, чому до мене на розбірки не прилітає п"ять пар ніг?
Відповісти
Повністю згідна з funni girl.Як можна називати людей тварюками,проклинати їх...не знаючи правди...Хто дав вам таке право?Поглянулиб краще на так звану потерпілу сторону,якій по всім даним ця вся ситуація навіть на руку...Розписали,розмалювали як треба "деяким людям",і все...а може напишіть хоч раз правду,якщо маєте совість...Хоча не думаю,так жеш не вигідно!!!Правдаж?
Відповісти
До речі,чула таку інформацію,що Андрій до цього був побитий,і не одноразово...І чому дружина і всі інші,не розбороняли а стояли в стороні(рахували удари)бо нікому діла до нього небуло,тому що всі були п'яні...Навіть після цих слів можна зробити висновки,Хто є хто...Не так тут все просто!
Відповісти
Ццікаво якби так по звірячому забили до смерті дитину фані чи лучанки, як би вони тоді заспівали б???!! Тоже казали б що вони захищались від одного? Тут всіх трьох треба садити на 15 . А фані з лучанкою хай навідують своїх хероїв
Відповісти
ооо... з кожним днем все цікавіша і цікавіша версія даного інциденту... мені цікаво, по яким критеріям ви оцінюєте звірячість?
Відповісти
Бо якби дали три рази по морді,то не вмер би той хлопчина.
Відповісти
Бо якби дали три рази по морді,то не вмер би той хлопчина.
Відповісти
А до чого тут діти.Наскільки я знаю дитину ніхто не бив.Якщо пишете то звертайте увагу про що саме.Ніхто тут не говорить про те що ті хлопці не винні,але я думаю вбивати ніхто з них не хотів...За всіма даними,винні не лише вони,але на це чомусь ніхто не дивиться...бо так декому не вигідно.
Відповісти
от якби твого пяного чоловіка забили на смерть,щоб ти тоді казала????що він сам винен бо був пяний????
якшо пяний то можна вбивати на смерть?
Відповісти
Андрій міг бути п'яним, брудним, голим, вдітим, хоч в одних трусах - це його особиста справа. Але ніхто не мав права його ВБИТИ!!! Йому не просто дали по морді, його вбивали!!!!
Відповісти
Я не спорю,вбивати і калічити ніхто не має права...Де була дружина,коли били її чоловіка,де були всі ті які зарас так чудово про це розповідають...чому вони дозволили щоб це сталось...виходить просто спостерігали.
Відповісти
Ти дурепа,Андрій був чиєюсь дитиною, чиімось внуком,батьком і за якусь алкашню його позбавили життя! Про яку вигоду ти говориш? Чи дружина мала вмішуватись в бійку щоб ще їй дали, якщо били його по звірські,.
Відповісти
Люди, схаменіться, а то нам росіян не треба-, самі один одного повбиваєм. П*яний-тверезий - НЕ ТРЕБА ВБИВАТИ!!! Факт однозначний- СМЕРТЬ, а за неї треба відповідати, ВБИВЦІ НЕ можуть самовільно бути санітарами міста. Є чимало захисників підозрюваних- ВИ ХВОРІ РЕАЛЬНО? Анрій був суперменом, що аж 4 хлопаків бідні захищались.... Люди почувають себе безнаказанними, тому переборщують і кулаками, і словами. Ми осуждаєм події на Сході, зато захищаєм вбивство групове у Луцьку... А дама, честь якої захищали...могла б цивілізованішим методом розібратись.
Відповісти
я вам скажу одне, їх вину ніхто не спростовує і ніхто не виправдовує, але писати всю ту ахінею, що вони ублюдки і прямо вже ціленаправлено спланували одного вечора п"ятниці йти і вбивати Андрія - це просто безсовісно і набридло читати. Ви всі бачите ситуацію на поверхні, як сам факт вбивства, а заглибитись в коріння того, що відбулось, просто не вистачає мозгів. Звичайно простіше говорити те, що маленьким мікроімпульсом в голові спалахує періодично...
Відповісти
от припустим ситуацію: я їду за кермом (уточнюю, алкоголь не вживаю взагалі), з допустимою швидкістю 60км\год, десь так о 17 год вечора, коли починає сутеніти, включаються ліхтарі на вулицях і для водія це найгірша пора доби, так як видимість дуже погана. Особа Х стояла на тротуарі, побачила друга/подругу на протилежному тротуарі, на радощах вирішила перебігти дорогу (типу, "ай встигну перебігти", як це роблять тисячі пішоходів Луцька)... і враховуючи пору доби (як ми вже вирішили, найгіршу для водія), я не бачу завчасно особу Х, не встигаю зреагувати на ситуацію, збиваю її з ніг, суну по дорозі ще метрів 50 і переїзжджаю їй життєво важливі органи... все особа Х мертва... Висновок: на ВолиньПост пишуть, айайай, водій насмерт жорстоко збив людину, купа осуджень, я тварюка, я по-звірячому наїхала на особу Х, мені дають 15 років тюрми і ніхто... ніхто... ніхто не зважить на обставини і чому так сталось і на мої плани того вечора, адже я тварюка, яка вбила особу Х !!!
Відповісти
і чесно, добрі люди, я не хочу, щоб на мій коментар ви наразі писали "ой, ти дійсно права, ой, а чому ми не подумали"... в мене наразі друг в такій ситуації, коли пішохід була неправа, а його садять на 4 роки, а хлопець тільки починає жити... або 4 роки, або 250 тисяч... правильно в одному коментарі написала Лучанка "комусь ця ситуація є вигідною". Нам всім шкода, що немає в світі ще одної людини, але нагло осуджувати, ображати хлопців, називати тварями... хай вас за це Бог розсудить...
Відповісти
Тобі шкода,що Романа закриють і не буде кого возити!
Відповісти
Порівняння- ой забула включити мізки-.....Люди били групою-не один раз , страшенні побої-не хвилину, не дві.... Чи Ви , шановна, не дай Бог, збивши людину ще повернетесь і так разів 5 проїдетесь по ній , щоб напевно...ДТП і такої жорстокості побої- ДВІ РІЗНІ РЕЧІ... Порівняли....з дверною ручкою. Бідні хлопчики-напилися-побили звіряче-давайте пожалієм їх- матері Андрія напишем , щоб купила іншого сина в магазині-не прийдеться ночей не досипати.... ВИ, захиснице, випадково не природня блондинка??????
Відповісти
Не витримав читати веселу дівчину.
Перечитай коментар від реала. Якщо все таки ти залишилась при своїй думці, то нехай так і буде.
Невже можна хоч якось виправдати смерть людини, окрім 100% самооборони? Авто, травмат, кулак, куплений диплом лікаря, протерміновані лікі і т.д. і т.п. всі мають відповідати однаково, і про кожну таку справу треба писати. Важко жити з такими як фанні, як ті хлопці.
Відповісти
тварі тварі всі тварі
Відповісти
так вбивати ніхто не має права. Але це бійка у стані алкогольного сп'яніння. На даний момент дружина покійного проживає з іншим чоловіком який був засуджений та відбував покарання за організацію проституції та кришування повій.
Відповісти
і що що в стані спяніня???що ви все життя все спираєте на пянку,раз пяний то можна,а...вибачте я був пяний
та хоть з пятю чоловіками живе баба,ми про її взагалі незгадуєм
мова іді про скотин,про вбивць
Відповісти
а чому ці всі факти не важливі? дуже важливі... нам ВолиньПост змальовує ситуацію, що "тварі підійшли до ідеальної сім"ї і вбили батька" і в якій печалі осталась мама... а те, як насправді сталась така ситуація, так всі замовчують моменти...
Відповісти
момент, чому почалась драка... момент,хто її почав... момент, в якому всі були стані!!! момент, де була жінка, яка так активно свідчить в пресу... момент, як перекручуються свідченння... момент, якихось нових і нових свідків... момент, красномовної писанини автора статті зі слів активних замовників...
Відповісти
і хоч один з вас побачив в моїх коментарях, що я сказала, що хлопці не винні і не повинні відповідати за свій вчинок?
Відповісти
Дівчинко, 1 січня по твоїм критеріям 3-тю частину Луцька можна було завалити,-всеодно такі як ти захисники дадуть умовний...А жінка-має права жити хоч з тобою,це її моральне обличчя,ФАКТ вбивства не змінює. Хлопаки поламали собі життя,забрали в Андрія. По-людськи ШКОДА ВСІХ,та як постелешся,-так виспешся...
Відповісти
Судячи з усьго Хлопці вині але не в спланованому вбивстві а з необачності.
Відповісти
з не необачеості з з дурісті,недружать з головою
Відповісти
Останні статті
Умовне покарання за вбивство, або 200 гривень за втрату годувальника сім’ї
21 грудень, 2015, 16:08