«БудуйТіло»: сьоме заняття – їж і худни

«БудуйТіло»: сьоме заняття – їж і худни
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

30 листопада журналіст і фотограф знову прийшли до спортзали. Василина і Павло вже можуть похвалитися певними здобутками, наприклад тим, що кріпатура після занять з’являється через раз, а спортсменів-експериментаторів засипають схвальними відгуками.

Сьоме заняття заняття для Василини – «розслабон» на тренажерах, Павло ж конкретно напружився, аби пропрацювати спину та біцепс.

Як завжди, почали з розминки на доріжці та 5-хвиинного виконання загальних розминочних вправ. Ну а далі журналістку відправили на тренажери, а фотографа – до штанги.

ВОНА

Тренер вирішив зробити для м’язів Василини майже вихідний, тож чьогодні вона розслаблялася на тренажерах. На сьомому занятті м’язи пропрацьовували по групах.

Розпочали зі спини: журналістка виконала тягу у блоці, а далі підтягувалася на гравітроні.

Далі працювали над сідницями та частково ногами, тож під пильним наглядом тренера Василина виконувала махи ногою назад та вбік, застосовуючи тягар на кросовері.


Щоправда, тягар важив лише 4 кілограми, хоча Василині й здавалося, що там цілих 15.

Опісля журналістка робила присідання з акцентом на сідниці, а тоді взялася пропрацьовувати плечі.

Для цього тренер «приписав» тягу до підборіддя з 10-кілограмовою штангою та нахил вперед з грифом.

«Ця вправа дозволяє добре пропрацювати передню дельту та тим самим задіяти ще частину плеча, яка у жінок найчастіше мало активна»,- розповідає тренер.

На завершення Василину відправили пропрацьовувати «дівчачі» зони за допомогою зведень ніг на тренажері. На «закуску» дісталося робота над гомілками.

«Сьогодні ми менше акцентували увагу на біцепсі, грудях та руках, але і цього вистачило. Залишимо катування на наступне заняття»,- підсумував тренер.


ВІН

Павло на сьомому занятті знову взявся прокачувати біцепс.

Для цього тренер підготував комплекс із 3 вправ. Спочатку фотограф, зайнявши пози на лавці, виконував креативну вправу для розігріву з використанням спортивних резинок.

Другою вправою на біцепс було підняття штанги масою 13-ть кілограмів лежачи.

«Це хороша вправа, оскільки Павло лежав на животі та працював фактично виключно біцепсом, не задіюючи інших м’язів», - розповів Віталій. Підсумкова вправа для Павла на тренажері Скота складалася із 3 підходів по 12 повторень.

Далі фотограф взявся качати спину, виконуючи тягу штанги в нахилі. Вага штанги становила 40 кілограмів. Після цього тренер вирішив, що Павло вже надто «розпоясався». Тому фотографу одягли спеціальний пояс, аби він не отримав пошкоджень.

Тож надалі вже в поясі Павло пропрацьовував тягу до грудей для «виправлення» крил. Завершили сьогоднішнє заняття шрагами зі 70-ти кілограмовою штангою, аби пропрацювати трапецію.

Лайфхак від тренера: їжте правильно і худніть із задоволенням

Як вже розповідав Віталій, найголовнішим секретом схуднень є правильний режим: треба їсти часто, але невеликими порціями. Тому сьогодні тренер розповів, як харчуватися так, щоб не бути голодним і худнути водночас.

«Насправді питання харчування дуже індивідуальне. Не варто тим, хто має бажання займатися, «підглянути» чиюсь дієту і сліпо її дотримуватися. Я постійно наголошую, що кожен організм індивідуальний, і харчуватися треба відповідно до його потреб, рівня активності, способу життя і так далі»,- каже Віталій.

Але все-таки є кілька універсальних порад, які допоможуть схуднути.

По-перше, треба привчити себе харчуватися регулярно – розпланувати день на 3 основні прийоми їжі та 2-3 перекуси. У сніданок та обід обов’язково включати вуглеводи, тому у раціоні мають бути каші, крупи чи макарони з твердих сортів.

«Залежно від ваги людини, вона сама має коригувати кількість їжі. Проте в середньому для схуднення треба вживати близько1300-1800кКал»,- каже тренер.

Тож підраховувати калорії можна так: 1 грам вуглеводів дорівнює 4 кКал, 1 грам білка - 4кКал, а от жири мають більшу «вагу» - 9кКал.
Вечерю треба заповнити білками – рибою, м’ясом, сиром чи яйцями. Окрім основних приймів їжі мають бути і перекуси –яблука, йогурт, салати.

Зрештою, крім видимих результатів, тобто пари сантиметрів на талії, у разі правильного харчування організм відчує полегшення. За словами тренера, важко буде тільки спочатку, коли організм ще не хоче розлучатися з шкідливою їжею. Проте звичайне дотримання режиму та вживання здорової їжі дозволить втратити зайве.

«Не варто голодувати чи одразу їсти супермаленькими порціями, варто просто привчити організм вживати їжу правильно. Тим більше, що притримуватися здорового харчування можуть практично всі, підійде такий рецепт для людей із різними смаками та вподобаннями»,- наголошує тренер. Проте він не втомлюється повторювати: кожен організм – особливий, тому перед початком сезону схуднень варто проконсультуватися із тим, хто «в темі», аби через неймовірне бажання швидких результатів не нашкодити собі.

Далі буде…


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віталій, видно що ви профі і знавець своєї справи! Бажаю вам не лише багато клієнтів, а й особистих перемог!
Відповісти
Останні статті
«БудуйТіло»: сьоме заняття – їж і худни
01 грудень, 2016, 12:36