«БудуйТіло»: шістнадцяте заняття – запекла гонка «хто кого»

«БудуйТіло»: шістнадцяте заняття – запекла гонка «хто кого»
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

21 грудня журналіст і фотограф вчергове мали прийти до зали, аби попрацювати над своїм тілом. На сьогоднішньому занятті на спортсменів-початківців чекав сюрприз: Віталій вирішив влаштувати для них змагання, тож Василина і Павло мали одночасно виконувати однакові вправи. Зважаючи на це, волиньпостівці сподівалися, що уваги тренера не вистачить, аби встежити за обома. Але не так сталося, як гадалося.

Отож, спочатку піддослідні спортсмени розминалися – на доріжці та виконуючи загальні вправи з розминки, а тоді взялися до змагань.

ВОНИ

Сьогодні тренер вирішив підготувати сюрприз та запланував спеціальне спільне заняття.

«Так ми будемо карати Павла за його прогули», - хитро усміхнувся Віталій. Тож сьогодні Василина і Павло робили тренування, якими вже давно погрожував тренер. Заняття називалося 21-18-15-12-9-6 – саме таку кількість повторів робили почергово у кожному підході.

Розпочинали із випаду в планку, які активували м’язи кора та ніг.

Далі було качання пресу із бліном.

Наступна вправа – присідання з бліном.

«Тут вже більше включалися ноги та мускулатура плечового пояса», - зазначив Віталій. Опісля Василина та Павло робили вихід у планку з ліктів, знову напружуючи м’язи кора.

Після цього недоспортсмени робили махи бліном на м’язи верхнього плечового поясу.

Останньою вправою були стрибки з присяду.

Щоправда, для виконання вправ Василині та Павлу дістався трохи нерівноцінний інвентар – журналістка працювала з 5-кілограмовим бліном, а фотограф «махав» 10-кілограмовим.

«Все справедливо, все-таки Павло - чоловік і сильніший фізично. Ну чи, принаймні, «мужчинчик», - жартує тренер.


Відтак Василина і Павло змагалися з усіх сил, але Павлові нерви здали першими. Тож він доробив підхід по 18 і пішов їх заспокоювати. Василина ж вирішила дотягти та доробила усі підходи.

Журналістка впоралася за 39 хвилин і дуже раділа, поки Віталій не розповів, що кросфітери проходять таке тренування за 12.

Павло, повернувшись, зібрався із силами та доробив підхід по 15, 12 та 9 повторень. На останньому Василина знову приєдналася до нього, аби підбадьорити колегу.

«Якщо чесно, то на другому і третьому підході я вже не могла витримати. Але у мене дуже з’являється азарт, коли я чую, що треба змагатися. У мене завжди була ця фішка – якщо вже змагаємося «офіційно», то я зроблю все, щоб перемогти», - каже журналістка.

А ще сил їй додавало те, що тренер нагадував – з кожним новим підходом кількість підходів зменшується. Після підходу по 15 все взагалі пішло, як по маслу.

«У мене відкрилося друге дихання чи що. Вже наприкінці я й забула, що 6 – останній підхід, і готова була «тащити» ще. А ще мені дуже приємно було, що Віталік хвалив мої успіхи і казав, що не сумнівався у тому, що я впораюся», - додала Василина. Тому тренування неабияк припало їй до душі, і вона відповідально заявила: хочу ще!

Павло ж зізнається, що на передостанньому занятті у нього виникла думка, що тренер хоче його зжити зі світу.

«Той комплекс вправ, що ми виконували з Василиною, був надто незвичним і тяжким для мене. На відміну від своєї напарниці я «здох» вже на першому колі вправ», - додає він. За словами фотографа, у нього крутилася голова, його нудило та й м’язи геть «забилися».

«Те, що колега виконала за 39 хвилин, я не виконав навіть за півтори години. Але попри це, дякую тренеру, адже я побачив свої слабкі сторони, над чим треба працювати, ну і збільшив мотивацію на наступні заняття», - радісно підсумував фотограф. Але наступного ранку він вже не був таким радісним, бо вранці відчував себе роботом через біль у м’язах та крепатуру.

Лайфхак від тренера: переставати правильно їсти теж треба правильно

За словами тренера, якщо ви не маєте наміру худнути далі, не менш важливо правильно вийти з дієти. Головний принцип – не робити цього різко.

Тому тренер наголошує – якщо ви забажаєте включати, скажімо, жирнішу їжу у раціон, то варто не розтягувати «задоволення», а включити таку їжу на один прийом. Чи, якщо любите солодке, можете дозволяти собі кілька цукерок, але лише зранку. Проте тренер радить не відмовлятися від здорового харчування навіть у разі, якщо надалі не плануєте відвідувати залу.

«Я завжди кажу своїм підопічним: 70% вашого пресу ви робите за столом. Пам’ятайте, що спорт без правильного харчування чи виключно харчування без спорту ніколи не дадуть вам такого результату, як вдале поєднання цих двох елементів», - підсумував Віталій.

Наступного разу Василина та Павло проведуть своє останнє тренування.

Далі буде...

Стежте за нашими героями на сторінці проекту в Facebook

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці!!!
Відповісти
Останні статті
ТОП-12 холостячок Луцька
22 грудень, 2016, 19:00
«БудуйТіло»: шістнадцяте заняття – запекла гонка «хто кого»
22 грудень, 2016, 12:00