«БудуйТіло»: чотирнадцяте заняття – напередодні «вбивства»

«БудуйТіло»: чотирнадцяте заняття – напередодні «вбивства»
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

16 грудня журналіст і фотограф вчергове прийшли до зали попрацювати над своїм тілом. Василина і Павло вже можуть похвалитися певними здобутками, наприклад тим, що раніше швидкість бігової доріжки, на якій ходять зараз, здавалася просто шаленою.

Як завжди, почали з розминки на доріжці та 5-хвилинного виконання загальних розминочних вправ. Ну а далі журналістку відправили «прокачувати» верхню частину тіла, а фотографа – втягуватися у процес після хвороби.

ВОНА


Сьогодні тренер підготував вправи, аби пропрацювати верх маленького і тендітного, за його ж словами, тіла. Тому журналістка спочатку виконувала вправи на спину, і розпочала із тяги в тренажері.

Далі вона взялася виконувати пуловер у тренажері, після чого плавно перейшла до тяги до грудей зверху.



Тоді Віталій скомандував Василині взяти себе в руки і добре прокачати ці ж руки. Тому журналістка виконувала тягу зі шнурками на тріцепс та біцепс стоячи.

Далі Віталій «забомбив» плечі своєї підопічної. Василина важко дихала, але все-таки боролася із слабкістю у руках та виконувала жим гантель сидячи та махи вбік сидячи.



«На закуску» тренер підготував жим лежачи під кутом 65 градусів для того, аби задіяти м’язи грудей, та далі одразу ж робила розведення рук на тій же лавці. Підсумували тренування стандартною годиною ходіння на доріжці.

«Хоч у мене сьогодні було взагалі ненапряжне тренування, я, як і казала, вже взяла себе в руки і готова знову рвати і метати», - розповідає Василина. Тому журналістка готова наприкінці знову добряче постаратися, аби показати гарний результат.



«Я знаю, що результат і так гарний, але ж може бути і кращий. Віталік обіцяв, що наступного тижня буде мене «вбивати» на тренуваннях. Ну що ж, поплачемо, але переживемо», - підсумувала дівчина

ВІН


З Павлом тренер сьогодні провів дещо нетрадиційне тренування. Оскільки фотограф ще доліковується, Віталій підготував відносно легкі вправи на спину.

Тож Павло виконував махи в тренажері сидячи та тягу до грудей в тренажері.

Далі фотограф під пильним контролем тренера перейшов до тяги до грудей у нахилі і шрагів із гантелями.

«На тягу ми використовували 12-ти кілограмові гантелі, шраги ж Павло робив із 18-ти кілограмовими», - зазначив Віталій.



Після цього Павло взявся виконувати підсумкову вправи – жим штанги під кутом 45 градусів. Після кожного підходу вагу штанги поступово збільшували.

«Ми це робили для того, аби м’язи та суглоби звикли до того, що мать працювати. Тож перший підхід був зовсім розминочний, тобто просто із грифом», - каже тренер. Тож вагу поступово збільшували, поки не «вийшли» на 50 кілограмів – так фотограф «вижав» три підходи по 8 разів. На підсумковий раз залишили вагу 20 кілограмів, яку Павло піднімав 12 разів.



Після завершення – знову ж таки на доріжку.

Лайфхак від тренера: дозволяйте своєму мозку поїсти

Віталій розповідає, що найважливіше у процесі занять спорту поставити собі мету та чітко до неї іти – займатися і харчуватися відповідно. Проте коли ви вже тривалий час виконуєте свою програму, можна дозволити собі організувати розрузочний день та з’їсти усього, чого захочеться. Таким чином ми швидше втамовуємо голод не фізичний, а психологічний.

«Насправді, коли ви харчуєтеся збалансовано. Вашому організму усього вистачає. Тому проблема з’їсти чіпсів чи ковбас – це психологічниий бік питання», - додав тренер. Отож, якщо ви вже місяць напружено пітнієте у спортзалі, то можна влаштувати один день свята животі, адже наїсти безліч калорій за раз та повернути назад скинуті боки за один день не вдасться. А от отримати чимале моральне задоволення – запросто.



Згодом, коли ви досягнете поставленої цілі, ви можете влаштовувати розгрузочні дні вже, скажімо, 2-3 рази на місяць.

А от так званими розгрузочними дієтами, коли ти не змінюючи раціон раз чи двічі на тиждень голодуєш, тренер не радить захоплюватися, адже вони, навіть якщо до поможуть втратити сантиметри, можуть негативно позначитися на здоров’ї.

Далі буде…

Стежте за нашими героями на сторінці проекту в Facebook

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.