Додати запис

Стежками фестивалю

4-6 травня в Луцьку проходив VIII Міжнародний фестиваль шкільної преси "Яблунева гілка"...

День перший. Відкриття… Святковий концерт… Бліц-інтерв’ю… Спонтанні відповіді, які не можуть нікого залишити без усмішки… Тоді - представлення команд… І, нарешті, - дискотека! Лазери… Густий білий дим, за яким навіть власної руки не видно… Знайомі композиції… Усе це залишило чимало вражень, хоча минуло занадто швидко.

День другий. О 10:20 команди попрямували до Волинської обласної державної телерадіокомпанії. Постоявши 10 хвилин під дверима, ми були змушені відмовитися від цієї екскурсії, адже, як повідомили, в той час кореспонденти саме вели в прямому ефірі дуже важливу програму про відкритість органів влади. Натомість учасники фестивалю відвідали головний корпус ВОДТРК, в якому знаходиться кімната-музей, присвячена історії розвитку теле- та радіопристроїв.


Я побачив, як виглядає перша кольорова телекамера TTV 1515. Попри великий професійний об’єктив, вона надто важка і громіздка, а тому незручна в користуванні. А ще я дізнався, що засновником радіомовлення на Волині є Володимир Щербатюк, уповноважений Українського радіокомітету.
Виявляється, цього року ВОДТРК виповнюється аж 72 роки (!). У неї – найбільший радіо холдинг у нашій області. Є навіть власна газета!
Зараз телеканал працює цілодобово. Передачі різножанрові, наявні як «свої», так і «чужі», наприклад, взяті з каналу «Гумор». Останнім часом, напередодні виборів, в ефірі з’являється дедалі більше програм політичного характеру…
Екскурсія захоплює. Вона приводить до логічного висновку: хоч я живу в Луцьку, проте ще стільки про нього не знаю!
…А час невблаганно йде вперед.
15:00. У парку імені Лесі Українки проводиться святкування Дня Європи. Коли я прийшов, на імпровізованій сцені саме відбувалося нагородження переможців інтелектуального змагання за кращу обізнаність у культурі європейських країн. Усі отримали призи, які допоможуть їм у навчанні. Зокрема, за зайняте перше місце – електронна книжка. Подарунки вручали від імені Луцької міської ради та Генерального Консульства Республіки Польща в нашому місті.
Після цього ведуча поставила запитання до присутніх: «Про яку країну йдеться: у ній немає дитячих будинків, у жодному з міст не блукають безпритульні собаки?» Відповіді лунали різні, переважно неправильні. Вони злилися в суцільний шум… Аж ось ведуча оголосила: «Це – Італія». Дивовижно! Надзвичайно цікаві факти!
Наступна інтригуюча міні-розповідь була про Австрію. Виявляється, до її складу входить всього-на-всього 5 великих міст. Тоді творчий колектив ЗОШ №13 порадував лучан Віденським вальсом. Велично, плавно, граційно – все саме так, як того вимагає танець.

Сьогодні я дізнався, що слово «Іспанія» перекладається як «країна кроликів». А ще подивився їхній запальний танець у виконанні ЗОШ №24.
Усіх учасників святкування було нагороджено.
Окрім того, в рамках Дня Європи проводився боді-арт на тему «Євро-2012», під час якого чимало охочих виявили бажання розмалювати руки та обличчя.

…Почав накрапати дощ. Він змусив тікати. Однак у цьому немає нічого страшного, адже попереду - ще один день фестивалю. Сподіваюся, що він буде не менш цікавим і багатим на враження.

05.05.2012
Автор: Максим Жишко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітаю, Максиме! З дебютом у "Колонці автора"!
Відповісти
Дякую!
Відповісти