Додати запис

Хто покарає волинських прокурорів?

Недавно я, як директор благодійного фонду «Ізіда», звернувся до Президента України Петра Порошенка та Генерального прокурора Віталія Яреми щодо звільнення з органів прокуратури Волинської області та притягнення до кримінальної відповідальності корумпованих осіб.

Основним завданням нашого фонду є боротьба з корупцією, злочинністю в правоохоронних органах Волинської області. Ми на протязі більше 10 років боремось з «корупційною бандою» прокуратури Волинської області. Не дивлячись на зміни в країні, прокуратурі – частина цих корупціонерів пішла на пенсію, а частина залишилась, одні причаїлися, другі на лікарняних, у відпустці, а деякі навіть ухитрились піти на підвищення в посадах та стали вже при в. о. прокурора України Махніцькому О.І. – заступником прокурора Волинської області та начальником провідного відділу цієї прокуратури. Але все по-порядку…

Керівником корупційного клану в прокуратурі Волинської області є бувший прокурор Волинської області Гіль Андрій Іванович та Масалов Сергій Миколайович, який в останні часи працював Ковельським міжрайонним прокурором, заступником прокурора Волинської області, а нині прокурором Луцького району.

1. Бувший прокурор Волинської області Гіль А.І., який біля 15 років «керував» у прокуратурі Волинської області тричі призначався після перерв прокурором і тричі заступником прокурора Волинської області.

Також після викриття корупційних афер та погроз бувшому голові Волинської облдержадміністрації Бондарю В.Н. переводився Генпрокуратурою на посади прокурора Житомирської і Тернопільської областей та заступником прокурора Рівненської області, де протримався на цих посадах: 5 місяців, 3 місяці та біля року і знову повертався керувати прокуратурою Волинської області, так як в тих областях, без корупції не зміг працювати. Самі ці призначення говорять про корупційний розмах і корупційний вплив Гіля А.І. на бувше корупційне керівництво Генеральної прокуратури України, яке він «просто купив».

Гіль А.І. у прокуратурі Волинської області і у Волинській області робив все що хотів: вимагав і брав хабарі за посади прокурорів і ін. Наприклад: організував призначення на посаду Ковельського міжрайонного прокурора Лопоху В.В., яким побудовано за це родині Гіля маєток під Луцьком.

Ставши Ковельським міжрайонним прокурором, Лопоха В.В. з самого початку став зловживати посадою та проявляти корупційні дії. Незаконно отримав в с. Колодяжно Ковельського району (у 3-х кілометрах від м. Ковель) земельну ділянку у 20 соток і побудував собі маєток з 2-х поверховим будинком, а раніше ним побудовано собі маєток у м. Луцьк з великим будинком.

Лопоха В.В. на посаді Ковельського міжрайонного прокурора проявив себе негативно, некомпетентним юристом, прокурором, не вникає в справи, «футболить» їх для перевірки самим винним особам, яких він повинен сам притягти за скоєні зловживання, злочини до кримінальної відповідальності: безпідставно захищав міліцейських працівників, що коїли злочини. Взагалі не здійснював нагляд над захистом Конституційних прав малолітніх, неповнолітніх сиріт, проявив при цьому некомпетентність, зловживання службовим становищем.
Внаслідок допущено масові порушення прав неповнолітніх: Крисак Світлани Анатоліївни, 01.05.2002 р., дітей в с. Облапи Ковельського району:

1. Демчук Івана Леонідовича (суддя Василюк виявив, що довідка, отримана з тюрми, свідчить про те, що дитина на протязі півроку не отримала ні копійки, а прокурор Лопоха сфальсифіковує дані довідки, пише: «отримав»);

2. Москалюк Юлія Василівна, мати трьох малолітніх дітей- чорнобильців. Незаконно оштрафована, засуджена без участі прокурора. Прокурор дав відповідь: «Все законно».
Прокурор Лопоха в прийомі Москалюк відмовив, що було предметом розгляду в Волинській обласній прокуратурі.
На моє зауваження про кримінальну відповідальність осіб за скриття злочину проти дітей, в тому числі і прокурора, пан Лопоха відповів: «Будете мати диплом як у мене, тоді будете притягувати до відповідальності».

3. 09.07.2014 р. у грубій формі, гримаючи дверима кабінету, п. Лопоха відмовився назвати номер запису у прийомі. Баюк Віра Петрівна звернулась в інтересах малолітніх дітей: внуків Софійка віком 1 рік, Анастасія віком 2,5 роки.

4. Кругла сирота Герасимюк Оксана Василівна, 15 червня 1978 року народження проживає, працює в Ковелі до цих пір. Незаконно позбавлена житла – виключили із черги. Прокурор пише: «Законно».

Може хватить?! Хай прокурор Лопоха віддасть будинок, побудований за один рік роботи в Ковелі дітям-сиротам! Йому це наверху зарахується.

Дітей Ковельського санаторію матері і дитини «Турія» (структурного підрозділу Волинської обласної ради), керівництво якого обікрало дітей санаторію, викрали державні бюджетні кошти в особливо великих розмірах – більше трьох мільйонів гривень. Лопоха В.В. всяко ігнорував розслідування кримінальної справи, незаконно зупинив її, укривав надані мною докази – списки громадян, які купили в санаторії путівки і ці кошти викрадено, недопитано біля 500 таких громадян. Також ігнорує розслідувати масові корупційні злочини скоєні державними посадовцями – бувшим головою Ковельської райдержадміністрації Грищук В.П. і його підлеглими, які розікрали більше 500 га землі навкруги м. Ковеля.
Лопоха В.В. уникав прийому громадян, люди, щоб попасти на прийом приходили по 5-10 разів – він їх боїться. Незначні службові питання вирішував місяцями, а свої шкурні – миттєво… Два величезні маєтки, нові автомобілі. І все – за корупційні кошти.

Новим прокурором Волинської області Коцура А.В., якого призначив вже Махницький О.І., Лопоху В.В. назначено на підвищення – начальником ведучого відділу обласної прокуратури по нагляду за місцями позбавлення волі.

Другий приклад: бувшим керівництвом прокуратури Волинської області в 2012 чи 2013 році організовано призначення на посаду Любомльського міжрайонного прокурора Корецького О.П., який взагалі є морально нестійким, корумпованим молодим чоловіком, виконавцем корумпованих дій бувшого керівництва облпрокуратури, нікчемним спеціалістом, який за нетривале перебування в прокуратурі поміняв більше 10 посад і ніде не справлявся. За призначення Корецького О.П. клопотали на той час: начальник Ягодинської митниці Микитюк Р.В. (яка розташована в Любомльському районі), голова Волинської облдержадміністрації Клімчук Б.П., заступники прокурора Волинської області Веніславський В.В. та Масалов С.М., яких також призначено корупційним шляхом – хабарі.

За час «Любомльського прокурорства Корецького О.П.» - збільшено в 5 разів контрабандне перевезення цигарок на автотранспорті через митний контроль Ягодинської митниці в Республіку Польша. Перевізники систематично щодня давали хабарі митникам, а митники частину цих хабарів систематично передавали Корецькому О.П., який більшість їх передавав керівництву прокуратури області Параці А.А., Венеславському В.В., які за ці хабарі покупляли собі новенькі віп-джипи «Лексуси». За прокурорства Корецького О.П. навіть було організовано контрабандне перевезення цигарок в Республіку Польща на літаку «кукурудзнику» - АН-2.

Також Корецький О.П. здійснював прокурорський нагляд незаконного будівництва в 30 метрах від озера Світязь (урочище «Гряда») комплексу з п’яти двоповерхових дерев’яних віп-елітних будинків (500 кв.м. кожний), сауни та інших споруд для сім’ї колишнього Президента України Януковича В.Ф. Організатором і головним контролером вказаного будівництва виступив голова Волинської облдержадміністрації Клімчук Б.П. (на той час), який майже щосуботи особисто контролював хід будівництва. Щоденний контроль здійснювали голова Шацької райдержадміністрації Найда Володимир Степанович, як особисто так і через начальника будинкоуправління «Гряда» Коваля Івана Федоровича.

Замовником будівництва є підставна фірма. Фінансування будівництва здійснювалось за корупційні кошти Клімчука Б.П. Попередня вартість будівництва складала біля двох млн. євро., остаточна невідома. Самі будинки, сауна та ін. побудовані з вже готових під ключ нових елітних дерев’яних будинків з Фінляндії. Дане будівництво комплексу здійснювалось під керівництвом начальника дільниці – майстра фірми «НОNКА» з м. Дніпропетровськ Палагнюка Івана Вікторовича.

За ці та інші «заслуги» Любомльського міжрайонного прокурора Корецького О.П. новий прокурор області Коцура А.В. і в. о. прокурора України Махніцький назначили на велике підвищення – заступником прокурора Волинської області. Вірніше, своє призначення – він «вирішив» сам, організувавши через Веніславського В.В. – одного з керівників управлінь Генпрокуратури, хабара – 100 тисяч доларів США, тобто купив посаду за корупційні кошти отримані з митниці. Таке нахабство не можна пропустити, необхідно негайно звільнити і притягти до відповідальності всіх причетних осіб. І це в період революційних подій – честі, гідності людей...

На цій посаді Корецький і надалі «кришує» контрабанду цигарок, яка в останній час збільшилась ще в декілька разів, в порівнянні з часами правління Януковича В.Ф. знову активно збирає корупційні кошти на посаду вже прокурора області.

2. Масалов Сергій Миколайович, співголова корупційного клану прокуратури Волинської області. Маючи походження з робітників, став доларовим мільйонером. За майновими статками, невідповідністю їх у тисячі разів сумі отриманих зарплат, Сергій Масалов перевершив все керівництво прокуратури Волинської області разом взяте. Багатомільйонний маєток, з великим трьохповерховим палацом, окремих будинків для сауни, басейну, конюшні, для прислуги, гостей – незаконно побудовані на самовільно захопленій великій земельній території ДП «Дослідне господарство «1-е травня», що в с. Копачівка Рожищенського району (15 км. від Луцька), незаконно отримані дві трьохкімнатні квартири (смт. Маневичі і м. Луцьк), однієї двохкімнатної (м. Ковель), чотирьох великих дач: три в Шацькому національному заповіднику, дві біля озера Світязь, одна біля озера Пісочне, що біля санаторія «Лісова пісня», одна біля озера Люб’язь Любешівського району на Волині та декілька елітних нових автомобілів. Та ще декілька підприємств, які числяться на підставних осіб. І все це у незаконній власності однієї людини – Сергія Масалова. Так, як сім’ї він не має, дружина втекла в монастир, а син більше 10 років проживає і працює в м. Харків. Вся власність Сергія Масалова придбана за корупційні кошти, які надходять щоденно від корупційної діяльності, в яку він втягнув податкових працівників міліції та всіх «своїх вихованців», починаючи з прокуратури Маневицького району, Любомльської та Ковельської міжрайонних прокуратур і закінчуючи прокуратурою Луцького району, на які його незаконно назначали прокурором за хабарі, морально нестійкого, скорумпованого і некомпетентного юриста.

Наприклад: у 2001 р. його звільнено з посади Любомльського міжрайонного прокурора з формулюванням: «за зловживання посадовим становищем, беззаконня, зайняття автомобільним бізнесом, створення в регіоні важкої морально-суспільної обстановки – з подальшим використанням на посаді з меншим об’ємом роботи».

Однак не пройшло і року, як по протекції Гіля А.І., за хабарі його призначеного на посаду в декілька разів більшу за об’ємом роботи – Ковельського міжрайонного прокурора. І з тих пір і по даний час він продовжує займатись корупційною діяльністю, тільки в набагато більших розмірах.

Його «вихованців» по його протекції за хабарі, не дивлячись на те, що вони непідготовлені, морально нестійкі, мають невідповідну освіту та не мають досвіду роботи – назначають на керівні та відповідальні посади, назначають за те, що вони в команді корупціонерів і постійно займаються цим. Це згадані вже: Лопоха В.В., Корецький О.П., Веніславський В.В., Ткачук Н.Л. і Борщ О.І. – заступники Ковельського міжрайонного прокурора, Хомич Е.І. – Волинський транспортний прокурор (який попався на хабарах і був звільнений), Ющик В.М. – прокурор Горохівського району, Дарчик М.Г. – прокурор Маневицького району, яких під час революції, в лютому 2014р. на початковій стадії проведення люстрації, повиганяли з роботи, заставили написати заяви на звільнення з посад, органів прокуратури – так як всім добре відомо, що вони давні корупціонери і вихованці Масалова С.М. – помічені в сотнях корупційних випадків.

Але головний корупціонер – в. о. прокурора Волинської області (на той час) Гіль А.І. захистив їх і дав команду далі працювати. Про «корупційні подвиги» Гіля А.І., Масалова С.М. і його вихованців у мене є десятки звернень, які підшиті вже в декілька томів, є десятки звернень до всіх суб’єктів боротьби з корупцією: до Президента України Януковича В.Ф., Генпрокурора Пшонки В.П., Голови партії регіонів України, редактору газети «Голос України» та ін. Однак всіх їх «відмазало» за хабарі бувше керівництво Генеральної прокуратури України, та ще за ці «подвиги» поставило їх на більш відповідальні посади – так і не спростувавши вказані мною їх «масові подвиги».

Звертаючись до Президента України Петра Порошенка та Генпрокурора Віталія Яреми я заявив, що дуже шкода, коли в наш час перемін, організації життя по новому та безпрецедентної боротьби з корупцією, нове керівництво прокуратури Волинської області не розібравшись, залишає і ставить на більш відповідальні посади цих корупціонерів – злочинців, які скалічили, обікрали, поламали долі тисячам і тисячам громадян Волині.

А тих патріотів прокуратури, які не піддавались корупційному впливу, були принциповими, об’єктивними та морально стійкими – і яким за це не надали роботи чи незаконно звільнили – нове керівництво не помічає. А в нас на Волині такі є: це бувший Волинський транспортний прокурор Василь Середюк, якому після закінчення строку повноважень прокурор Гіль А.І. так і не надав роботи та бувший прокурор м. Луцька Олександр Охрімович, якого Гіль А.І. по надуманим мотивам звільнив з посади та на яку поставив свого родича Руслана Чорноту. А все через те, що цих принципових прокурорів гілі і масалови бояться за правду та за об’єктивність.

Згаданих корупційних прокурорів і прокурорських працівників, яких назначено на посади за хабарі та які скомпрометували себе корупційними злочинами – треба відсторонити від посад, звільнити з органів прокуратури та притягти до кримінальної відповідальності. В разі необхідності я можу надати матеріали – докази всіх їх корупційних «подвигів», хоча вони є і у Генпрокуратурі, втім, їх могли і знищити.

Прошу також відшкодувати державі 7 тис. грн. з Масалова С.М., які держава заплатила Косцьов’яту В.К. за незаконні та злочинні діі Масалова С.М. Потрібно витребувати в СБУ у Волинській області всі матеріали по оперативному відпрацюванні та ін. документи відносно прокурора Масалова С.М., де зафіксовано зловживання посадовим становищем, отримання и дача хабарів та інше.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Складається враження, що першу відписку підписала пшонка, а дві останні - хтось із ТзОВ "Пакращення".
Відповісти
Це свідчення кругової поруки, кумівства та продажництва тих, хто мав би захищати права людей. Люструвати, зняти з посад, позбавити пенсій, притягнути до відповідальності. Ось чого вони бояться-народного гніву.
Відповісти
Що за дебіл писав???))) ти хоча б достовірні факти виклав!!!
Бред сивої кобили))))))))
Відповісти
чому прокурора Масалова не люструють????
Відповісти
Тут люстрація не допоможе, тут необхідна ЛІКВІДАЦІЯ!
Відповісти
Так той самий ГІль дав родичам незаконно 1кімнатну квартиру, та ще й у мене вибили стіну і влізли у квартиру ,щоб забрати кімнату ,бо їм мало.А коли райпрокурор подав у суд голову с ради про незаконні дії голови, то гіль все закрив.Добре керували у районі, сіяли коноплі гектарами і все з дозволу гіля.
Відповісти
Автор цієї статті - хвора, ображена людина. Який нібито бореться з корупцією в органах прокуратури, а насправді таким чином заробляє собі бали , тіпа " борець за справедливість ". Порада: перед тим, як щось писати, перевіряйте факти, додавайте відео, або записані розмови, даних осіб на диктофон. Любі факти і конкретні звинувачення. А так це тільки обливання грязюкою. І пам'ятаєте ,що образити і на мислити можна кожного і про кожного. Також можна написати, що автор цієї статті розвращає малолітніх...чи щось інше... Це все пусті , надумані слова. Не розкидайтеся іми , бо все повертається назад. Не забувайте, що за кожною , згаданою людиною стоять батьки, діти, жінки, родини. І не дай Боже вам, пан Володимир,опинитися на місці родин цих людей. Побійтеся злослів'я і бога .
Відповісти
Ти ще про Бога говориш? Ти зі своїм татом чесно заробили свої статки? А мама чому попала в монастир?
Твій татусь збив дівчину, а провину вирішив перекласти на іншу людину... І ще багато зфальсифікованих справ.
І ще про бога говориш??!
Відповісти
Наскільки мені відомо у пана Масалова тільки син!
Відповісти
я бьюся за притягнення до відповідальності масалова 7 років. висновок один - пора мочить!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти