Додати запис

«Динамо» - «Волинь»: одного голу знову виявилось недостатньо

Так складалася ситуація в Чемпіонаті України, що Волинь та її наступний суперник київське «Динамо» знаходяться фактично поруч у турнірній таблиці. Команда Сергія Реброва після сьомого туру розмістилася на третьому місці з 14 набраними пунктами. Команда Віталія Кварцяного посіла п’яту сходинку з 9 очками в активі.

Обидва клуби не без труднощів на шляху до омріяного лідерства підійшли до сьомого туру. Так, «Волинь» у трьох матчах поспіль втрачала по три залікові бали, граючи фактично на рівні з суперниками, а подекуди й маючи перевагу по грі. Ставалося це у поєдинках з дніпропетровським «Дніпром» – 0:1, одеським «Чорноморцем» – 1:0 та львівськими «Карпатами» – 0:2. «Динамо», у свою чергу, з сухим рахунком поступилося тому ж Чорноморцю – 0:2 і, як не дивно, не змогло обіграти новачка Прем’єр-ліги донецький Олімпік – 0:0.

Усі Прем’єр-лігові протистояння між «Волинню» та «Динамо» можна назвати драматичними для лучан, оскільки футбольні виконавці Віталія Кварцяного у цих матчах не знали перемог. Минулого року була зафіксована нічия на «Олімпійському» – 1:1. Тому можна стверджувати, що волиняни уже на півдорозі до бажаного результату. Втім, і в цій ситуації помічаємо позитивну тенденцію: у всіх виїзних матчах футболісти «Волині» неодмінно забивали у ворота динамівців. Влучними ударами відзначалися у сезоні 2010-2011 років – Олег Герасим’юк, 2011-2012 років – Шумахер, 2012-2013 років – Рамон Лопес, у минулому сезоні – Ярослав Кінаш. Нинішній поєдинок показав тільки, що роки йдуть, а історія не змінюється. Єдиний забитий гол захисником «Волині» знову ж таки перемоги команді не приніс.

З-поміж динамівців у воротах луцької команди уже встигли розписатись легендарні футболісти Андрій Шевченко, Артем Мілевський та Олександр Алієв, а також гравець нинішнього складу «Динамо» Артем Кравець і трійка легіонерів – Ніко Краньчар, Браун Ідейє та Дьємерсі Мбокані. Усі забивали у домашніх поєдинках на стадіонах «Динамо» та «Олімпійський». У нинішньому сезоні цей список доповнюють Андрій Ярмоленко, Джермейн Ленс та Владислав Калитвинцев.

Стартовий склад «Волині» показав, що Віталій Кварцяний знову вирішив поекспериментувати, змінивши схему гри попереднього матчу 5:3:2 на 5:4:1. У ворота, як і у попередніх кількох поєдинках, вийшов Віталій Неділько. У лінії захисту незмінно зіграли капітан команди Сергій Сімінін та троє центральних захисників – Артем Шабанов, Івіца Жуніч та Віталій Приндета. На правому фланзі дебютував у цьому сезоні Дмитро Немчанінов. Центральну лінію, як і в попередньому матчі, закривали Флорентін Матей, Руслан Бабенко та Ерік Бікфалві. Четвертим у півзахисті вийшов Олександр Кобахідзе. На вістрі атаки побачили єдиного нападника Редвана Мемешева.

Головний тренер «Динамо» Сергій Ребров на гру проти «Волині» виставив такий склад. Ворота захищав Олександр Рибка. У лінії захисту зіграли Євгеній Макаренко, Олександр Драговіч, Даніло Сілва та Домагой Віда. У центральній лінії – Сергій Рибалка та Сергій Сидорчук. Під нападником – Андрій Ярмоленко, Джермейн Ленс та Юнес Баланда. На вістрі атаки – Артем Кравець.

Не чекаючи, коли виконавці київського «Динамо» розпочнуть свою швидку комбінаційну гру, волиняни уже на старті поєдинку взялись атакувати ворота суперника. Кияни не без проблем вийшли з-під пресингу. Однак, ситуація швидко змінилась не на користь команди з Луцька. Першу атаку на ворота «Волині» уже на третій хвилині поєдинку організував Макаренко, однак Віда не відгукнувся на його діагональну передачу. З кількома наступними атаками у виконанні Сидорчука, Кравця та Беланди легко справилися захисники «Волині» Приндета та Шабанов.
Поодинокі спроби гравців «Волині» прорватися через центр завершувались для лучан невдачами. Так сталося на 16 хвилині, коли футболісти Віталія Кварцяного, атакуючи ворота суперника, не розрахували сил і ледве встигли повернутися на власну половину поля, коли динамівці у відповідь розгорнули контратаку. Немчанінов вибив шкіряного на кутовий, який, втім, не приніс результативності киянам. Та вже на вісімнадцятій хвилині, атакуючи ворота «Волині» другою хвилею, Ярмоленко змістився в центр і поклав м’яч у нижній кут. Неділько не дістав – 1:0.

Подальші спроби атакувальних дій з боку гравців Сергія Реброва постійно завершувались їх потраплянням у положення поза грою. Проте, шість офсайдів, зафіксованих боковим арбітром, не зупинили футболістів «Динамо». І на тридцять п’ятій хвилині Ярмоленко таки зміг уникнути положення поза грою. Провал у лінії захисту «Волині» дозволив Ярмоленку протягнути шкіряного від центру поля до володінь Неділька. Кияни такий шанс не змарнували і уже на тридцять п’ятій хвилині Ленс отримує передачу від Ярмоленка, яку й реалізовує – 2:0.

Скорочувати відставання ще у першому таймі мав змогу Ерік Бікфалві, який отримав право на виконання перспективного штрафного удару. Пробив потужно і м'яч міг залітати у дальній верхній кут. Однак свою майстерність продемонстрував Рибка, який перевів шкіряного на кутовий. У підсумку, перша половина поєдинку завершила цілковитою перевагою господарів поля.

Другий тайм розпочався з того, що головний тренер «Волині» вніс корективи у схему гри своєї команди, яка змінилась з 5:4:1 на 4:5:1. Замість Артема Шабанова на поле вийшов Міхель Бабатунде. Волиняни зарухались швидше і уже на п’ятдесят другій хвилині отримали черговий шанс у вигляді штрафного удару. Виконувати знову взявся Бікфалві, однак цього разу навіть не попав у рамку воріт. Із відповіддю кияни не забарились і уже на шістдесят першій хвилині у ворота «Волині» влітає третій м’яч. Відзначився знову Ярмоленко, який, змістившись із флангу в центр поля переклав м’яч на ліву ногу і своїм фірмовим ударом пробив у дальній кут – 3:0.

Третій пропущений гол став для лучан своєрідним стимулом іти вперед, оскільки втрачати уже, все рівно, не було чого. Спершу до воріт суперника проривався Бікфалві, під удар якого кинулись одразу кілька захисників «Динамо». По тому була комбінаційна атака від Матея Бікфалві та Бабатунде. Втім, останній не зміг впоратися з настирністю «динамівських» захисників і заробив, здавалося б, лише кутовий. Та цей кутовий якраз став переломним моментом у грі. Як і в минулому поєдинку проти «Металурга», на подачу від кутового прапорця відгукнувся Івіца Жуніч і знову забиває головою – 3:1.

Остаточно крапку у цьому поєдинку поставив Калитвинцев на вісімдесят п’ятій хвилині, коли вдало зумів скористатись передачею Ленса і завдав результативного удару у верхній кут воріт Неділька. Поєдинок завершився з рахунком 4:1 не на користь «Волині».

У підсумку – «Волинь» відзначається п’ятий рік поспіль в гостях у «Динамо». Однак, історія повторюється і одного голу виявилось волинянам знову не достатньо, щоб здобути перемогу над столичною командою. Крупна поразка переносить команду на сьоме місце у турнірній таблиці і, разом з тим, повинна стати стимулом реабілітуватись уже в найближчому кубковому поєдинку проти дніпропетровського «Дніпра». Чекаємо на перемогу!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ни одно из ваших правил не нарушено. Вы просто боитесь признаться, что работаете на Путина. Не за денги, а по недомыслию.
Відповісти
Хорошо, что не удалили мое предыдущее сообщение. А тепер уберите антиукраиское фото с нашими пленными.
Відповісти