Додати запис

Нетиповий День відкритих дверей в Інституті філології та журналістики

В Інституті філології та журналістики СНУ ім. Лесі Українки 16 травня відбувся День відкриих дверей «БУТИ СТУДЕНТОМ».



Організаторами виступила адміністрація навчального закладу та ГО «Центр вільної освіти і культури» (ЦВОК).





Учасниками стали 25 школярів з луцьких шкіл, а також м. Нововолинськ та с. Маяки. Протягом дня вони були задіяні до ряду університетських активностей: познайомились з студентами і їхніми успішними проектами, відвідали заняття з Історії зарубіжної літератури (викл. Соколова В. А.), Польська мова (викл. Моклиця А. В.) та Редакторський фах (викл. Благовірна Н. Б.), спілкувались з деканом Громиком Ю. В. з питань цьогорічної вступної кампанії.




Опісля відбулась тематична фотосесія в академічних мантіях, а ввечері учасники безкоштовно відвідали творчу зустріч з Юрієм Іздриком та Іриною Цілик в обласному театрі ляльок (за партнерства МО "стендаЛь"








Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Красиві діти, та, на жаль, в Луцьку вчать їх журналістики ті люди, які ніколи самі нічого не написали. Назвіть хоч би одного журналіста, який би там проводив якийсь семінар?
Відповісти
Ольга Степанівна Бузулук, Оксана Володимирівна Самуляк, Сергій Йосипович Хомінський, Наталія Степанівна Денисюк, Світлана Іванівна Кравченко (завідувач кафедри) теж колись працювала на телебаченні. Оксана Леонідівна Теребус є членом Національної спілки журналістів України. Журналістом працювали також Оксана Михайлівна Косюк. Наталія Миколаївна Шульська дописує до регіональних ЗМІ. Окрім того відбувається маса зустрічей та відкритих лекцій із журналістами. Нещодавно, наприклад, зі студентами зустрівся головний редактор "Українського тижня". Приходьте, у нас цікаво
Відповісти
А ви б прийшли в інститут, на кафедру і поцікавилися, хто і що викладає, а то живете плітками, їх же поширюєте.
Відповісти
чи хтось щось знає про перерахованих "журналістів"? Відгукніться? Денисюк, Кравченко, Теребус, Косюк, Шульська і усі, усі, усі... Хтось колись читав їх, чи щось чув про їх журналістську діяльність? А Бузулук ніби то працює в поліціянтів. Вона вже все пройшла, усі мідні труби...
Відповісти
Денисюк із 2009 р. – заступник головного редактора польсько-українського двотижневика «Волинський монітор» («Monitor Wołyński»). Косюк має кількасот публікацій, зокрема в культурологічних часописах «Ї», «Зелена лампа», «Львівській газеті», газеті «Україна і час», авторка кількох посібників, монографій із проблем медіа. Хомінський працював оглядачем у газеті Верховної Ради України „Голос України”, вів природоохоронну рубрику „Еко-хата”, співпрацював з газетами „Вечірній Київ” та „Україна молода”, працював кореспондентом „Ера-радіо”, співпрацює з газетою „Волинь-нова”, із 2008 року і дотепер працює в Національній радіокомпанії України („Українське радіо”) на посадах коментатора, редактора, політичного оглядача, спеціального кореспондента. Самуляк - Член Національної спілки журналістів України, співпрацювала з газетою «Волинь Нова», публікувалася у виданнях «Віче», «Кримська світлиця», працювала заступником головного редактора тижневика «Ти і Я, і вся сім’я». Ряд публікацій у регіональних ЗМІ та на університетському сайті має Шульська. Кравченко - член Національної спілки журналістів України, 4 роки поєднувала викладацьку роботу із журналістською діяльністю, працювала за сумісництвом на ТРК «Аверс» та в молодіжній редакції ВОДТРК. Благовірна працювала на посаді літературного редактора газети „Надійна зміна” та ін. Кошелюк - співавторка праці «Інформаційний потенціал сучасної туристичної преси» , організатор та постійний модератор міжнародного наукового інтернет-симпозіуму із проблем медіа, модератор «Українсько-литовського медіамосту». Та інше, та інше. Крім того, вони доктори чи кандидати наук із журналістики. Запрошуємо Вас на кафедру для ближчого знайомства.
Відповісти
Це банальна інформація, бо мало в чому відзеркалює справжній стан сучасної журналістики на Волині та Україні загалом. Сучасний журналіст: на знає української мови, послуговується суржиком в побуті і в роботі; не вважає за потрібне вивчити проблему, з приводу якої щось пише чи каже; легко переказує чутки, навіть найабсурдніші; за помірну плату готовий на все.
Відповісти