Додати запис

#Зрада як дійсність: Європа «наривається»?

Я рідко оперую обридлими термінами про «зраду» чи перемогу»: різного роду «боти» їх засовали так, що серйозно ніхто не сприймає.
Утім цього разу я таки скажу: шановні, це – зрада!

Пише Європейська правда:

«10 червня на плановому засіданні в Люксембурзі Рада Євросоюзу на рівні глав МВС обговорить український безвізовий режим, але... не ухвалить жодного рішення. Питання просто не буде виноситися на голосування. Як підсумок, влітку 2016 року Євросоюз не запровадить безвізовий режим для громадян України…».

Там ще багато про причини - про торгівлю ЄС з Туреччиною, про бажання тримати нас на кроткому повідку, про оптимізм (нічого мовляв не скасовується а просто відкладається…). Прочитайте, кому цікаво.

Але шановні, я повторюю: це зрада.

І підстави так казати у мене очевидні.

Не за потребу ЄС «не пускати до себе потік мігрантів» українці вийшли на Майдан і там вмирали.

Не через внутрішні «тьорки» Брюсселя і Анкари у нас сьогодні війна на Сході.

Так, я розумію: велика геополітика, буферний статус, повільні реформи… Але, чорт забирай, чому усі забути про мільйони простих українців???

Це вони – а не Порошенко чи ЄС – повалили режим Януковича і зробили можливою Євроінтеграцію. Це вони – а не Яценюк чи Туск – зупинили путінських розбишак на Донбасі. Це їм – а не українським урядовцям чи парламентарям – як повітря потрібен безвізовий режим. Аби відчути себе європейцями. Аби мати шанс на гідне життя. Аби досягти врешті того, за що ми усі вийшли того вечора 21 листопада на Майдани.

Сьогодні ЄС питає своїх громадян: ви хочете, щоб Україна приєдналася до нас? Правильно. А чому ніхто не питає нас? Агов, пане президенте, прем’єре, панове нардепи!!! Ви ще не забули, для чого вас обирали?..

А може створити Путіну «зелений коридор» для проходження його армії в таку ненависну росіянам «Гейропу»? Може хоч під канонаду «Градів» Європа зрозуміє, що значить для них Україна?..
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Симптоматично! Один із warmongers почав кричати про "зраду" По тексту -"...у нас сьогодні війна". Не АТО, але ВІЙНА. Лишилось уточнити-громадянська війна. Згадаем хто ропочав. Тріумвірат-БЮТ, Удар, Свобода. Це ті політичні "сили"(а що це таке?) яки 100% несуть відповідальність. Це ті хто вивів на протестні акції "розмінну валюту" будь якой революції-студентів. Саме ВАЛЮТУ, бо за валюту організовуються революції в останні сто років. За "дурняк-халяву"-дурних немає. Пошукайте їх у дзеркалі. Автор заробив собі певний "патриотичній капітал". З ним легше існувати в юридично-фіскальному полі.
Нагадаю -patrio muerto!!! Віват Куба!
Найкращих побажань Волинському барбудос, чи Луцькому Че Геваре.
Відповісти
Додам-Лучанин-:-(
Відповісти
"Так ведь я дитя природы,
хоть дурное-но, дитя!"
Цікаво, про кого ці філатовськи рядки?
Відповісти
Ти ще до того всього "дитя природи"? Та ти помилка ! І то конкретна...
Відповісти
степанко, війна є, але вона не громадянська, а війна агресора-росії проти України, і не треба ліпити свою "кісєльовщину", весь світ визнав напад на Україну і через те проти росії запроваджено санкції. навіть сам твій путін визнав, що "зєльоніє чалавєчкі", які захоплювали крим - це його військо.
після повалення режиму яника путін злякався, що його чекає те саме і почав війну проти України, щоб завдяки пропаганді виставити себе рятівником кацапії.
Відповісти
Пан Пащенко, а Ви, як Хрущов, знімить тапка та постучіть по столу, кулаком пригрозіть Європі, покажіть "кузькіну мать"! Можна навіть флешмоб із друзями на майдані організувати. І по фейсбуку полетить Ваша фотка, і тоді Євросоюз точно прислухається, бо зрозуміє, що "наривається".
Відповісти
За цю справу загинули кращі сини України. Набагато кращі ніж я і Ви.
І ми живі, маємо в їх світлу пам'ять довести справу до кінця.
Відповісти
Скромняжка
Відповісти
ви слабо репетували на мандані! Тепер скачіть...
Відповісти
"Господа"! Поляки в свое время вам дали четкое определение, с указанием вашего места в стойле! Вотэтот тезис и повторила Европа! Все логично!
Зрада у вас в генах.
Відповісти
По темі -"На заседании Совета ЕС по юстиции и внутренним делам министры европейских стран не смогли договориться о либерализации визового режима для Грузии, Украины, Турции и Косово. Госсекретарь Нидерландов по безопасности и юстиции Клаас Дейкхоф расскзаал, что участники заседания добились некоторого прогресса, в том числе по Турции, однако существуют проблемы, которые не дают пока найти консенсус. Представитель совета заверил, что работа по всем четырем странам продолжится, «как только эти страны выполнят все критерии».
Яки?
Це мене на ріторику пробило...
Відповісти
Та я також думаю, що ніякої зради немає. Зраджують свої, а ми для Європи ще не дуже своїми стали. Ну тобто для посткомуністичної частини ЄС свої, а для тих, хто соціалізмом не займався - чужі. Війна з Росією була неминучою. Це питання її державного виживання. На щастя захланність путінська покращила наші справи. А тому Стьопа бути нам в ЄС. Не відразу, щоб таким як ти з хлопом не зомліти від шоку, а поступово усвідомити неминучість.
Відповісти
На жаль , Європа не усвідомлює всієї небезпеки гібридної війни. Brexit - лише початок тих викликів , з якими їм прийдеться зіштовхнутись. Відштовхнувши Україну , Європа програє стратегічно і неминуче зазнає поразки.
Відповісти
Європа є такою, якою вона є. І не варто по дитячі вимагати від неї негайно змінитись на нашу користь. Це ми маємо щодня уподібнюватись Європі. Чим швидше позбутись ватної свідомості, а ще покручів, які за ватників небезпечніші. Це радикальні, свобідні, батькуючі, опозуючі. Брехуни у вишиванках
Відповісти
Один багатіє "усвідомлюючи неминучість", інший провіщає Європі поразку та готується до третього майдану. А я буду мліти від шоку від ЄС. То мені зараз чудово після двох перших майданів:)
Відповісти
Який ти неунікально унікальний!
Відповісти
все просто: злиняйте до Гейропи і дайте нам жити! Не колотіть світом...
Відповісти
Чуваки і не-чуваки, тобто нормальні! Немає права народ на все, що вже хоче, бо дуже довго нічого для цього не робив. ЄС - це не наші батьки, навіть не родичі. Це прагматична команда, якій Україна потрібна з геополітичних міркувань. Є сатана - Росія, яка становить загрозу життю команди. Прагматики загрозу не задобрюють, а знешкоджують. Одним з факторів цієї дії є відокремлення України від Росії. Без України Росія дещо послабшає. Ось цим європейським прагненням і треба скористатись. Лишитись з Росією - це і надалі здихати. Об-єднатись з західним світом - це отримати більшу свободу у своїх справах, а значить від здихання перейти до життя. І не реагуйте люди на цих стапанів з хлопами, і як правильно тут сказали, майте в носі цих вишитих "патріотів" брехунів.
Відповісти